Hallo 2017!

Dag 2016! Het is zover, het nieuwe jaar is van start: hallo 2017! Zo aan het begin van het nieuwe jaar is het een mooi moment om even terug te kijken op het afgelopen jaar Eef Kookt Zo en natuurlijk vooruit te kijken. Wat kun je verwachten komend jaar? Zijn de verwachtingen van vorig jaar eigenlijk wel gelukt?

Vorig jaar begon met een flinke wensenlijst: een nieuwe layout, een nieuw logo, een verbeterde receptenindex, meer artikelen en recepten in de categorie kooktips, brood en toetjes. Wat is daarvan terecht gekomen?

Dag 2016!

Een nieuwe layout is gelukt. Die verandering vond begin dit jaar al plaats en ik ben er nog steeds heel erg blij mee! Een nieuw logo later dit jaar met een enorme dank aan mijn geweldige vader. Ook een verbeterde receptenindex is er gekomen, mét foto’s en deze heb ik laatst zelfs nog even bijgeschaafd.

Meer kooktips… hmm, dat is niet helemaal gelukt. Slechts één artikel heb ik aan dat lijstje kunnen toevoegen dit jaar. Die schuiven we door naar komend jaar. Met de recepten in de categorie brood ging het gelukkig een stuk beter met maar liefst 10 recepten erbij en ook in de categorie toetjes heeft een flinke uitbreiding plaatsgevonden.

Pure chocolademousse

In totaal zijn er afgelopen jaar 153 artikelen online gekomen waarvan maar liefst 131 recepten zijn en wat het totaal nu maakt tot 296 artikelen (waarvan in totaal 259(!) recepten). Tijd om direct even te bekijken welke artikelen (m.u.v. de homepage en de receptenindex) het meest bezocht werden afgelopen jaar. Inclusief wat leuke weetjes:

 1. Ouderwetse kippensoep. Met stip op nummer 1 wordt dit recept echt ontzettend vaak bezocht. In dit recept heb ik gevraagd om jouw tips voor de lekkerste kippensoep en nog steeds komen er bijna wekelijks heerlijke en soms ook echt verrassende tips binnen, tof!
 2. Knoflooksaus. Eigenlijk helemaal geen moeilijk recept maar wel waanzinnig lekker. Dit recept wordt het meest bezocht via Google. Goed dat hier flink op gezocht wordt want zelfgemaakte knoflooksaus (en zeker dit recept!) is natuurlijk het lekkerst.
 3. Gevulde champignons met kruidenroomkaas. Dit recept staat pas sinds juni dit jaar online en staat toch echt in de top 3. Hij doet het vooral erg goed via Pinterest, er staan twee foto’s die bij elkaar nu al ruim 5.000 keer gepind zijn.
 4. Gezonde pancakes met banaan en havermout. Ook een favoriet op Pinterest hoewel dit recept ook via Google erg goed gevonden wordt. Echt een perfect voorbeeld van een gezond én waanzinnig lekker gerecht.
 5. Zoete knoflook kip uit de oven. Dit recept is heerlijk maar… die foto niet bepaald. Toch blijft men lang op de pagina en krijg ik vaak reacties dat het heerlijk was. Ik zal in 2017 het recept eens voorzien van een nieuwe foto. Daar zal vriendlief blij mee zijn want die vraagt al tijden om dit weer eens te eten.

Een mooie combinatie van diverse heerlijke gerechten. Ook waren er artikelen die het toch echt iets minder goed deden met als dieptepunt het recept voor stamppot met raapstelen. Een recept uit het voorjaar van 2015 wat toch echt het minste aantal bezoekers kreeg. Jammer want raapstelen zijn heerlijk en het recept is ook erg lekker. Misschien wordt deze vergeten groenten dan toch echt vergeten… 😉

Afgelopen jaar heb ik ontzettend veel leuke, toffe en spannende dingen mogen doen voor Eef Kookt Zo. Ik ben ingeschreven bij de KvK. Ik mocht meewerken aan maar liefst 2 (!) toffe kookboeken die exclusief verkrijgbaar zijn bij Xenos. Er passeerde verschillende winacties de revue waarmee je o.a. een fles champagne, een staafmixer of een cheesecake workshop hebt kunnen winnen. Ik ontwikkelde recepten voor onder andere de pompoenstukjes Albert Heijn. De leukste foodpost vond zijn weg naar mijn voordeur en ik mocht aanwezig zijn bij geweldige events. Maakte kennis ‘in real life’ met gezellige collega foodbloggers. Er kwamen zoveel lieve, leuke, mooie reacties binnen op verschillende recepten. Meer dan 5 x zoveel mensen als vorig jaar vonden hun weg naar mijn blog. Tot slot een dikke merci aan iedereen die afgelopen jaar een kijkje kwam nemen, een reactie achter heeft gelaten of één van mijn recepten heeft gemaakt: dank je wel!

Hallo 2017!

Dan is het nu tijd om even vooruit te kijken naar komend jaar en de doelen vast te stellen. Tegelijkertijd dus ook wat je kun verwachten komend jaar. Lijstjes zijn fijn dus ik dacht ik maak er even een lijstje van in plaats van een hele lap tekst 😉 :

 • Een snellere website. Niet dat mijn blog ontzettend langzaam is maar hij mag toch net even een tikkeltje sneller laden en daar wil ik het komende jaar eens werk van maken.
 • Filmpjes! Dat wil ik dit jaar ook op de lijst zetten: filmpjes maken. Kookfilmpjes en misschien neem ik je zelfs een keer mee op pad. Heel stiekem ben ik hier al voorzichtig mee begonnen maar ik moet nog wel het een en ander leren. Hopelijk zie je snel de eerste video op mijn Youtube kanaal die ik alvast heb aangemaakt dus mocht je op de hoogte willen blijven van de eerste video kun je je nu al abonneren 🙂 .
 • Iets gezonder. Na een maand vol overdaad is het echt tijd voor weer wat gezondere recepten en die kun je komend jaar dan ook zeker verwachten. Neemt niet weg dat je zo heel af en toe best een lekkere baksel of zoet toetje kunt tegenkomen natuurlijk.

Tot slot is er de wens om iets professioneler te worden met Eef Kookt Zo. Nog veel meer te leren over het technisch onderhouden van een website, doorgaan met het ontwikkelen van mijn vaardigheden qua fotografie (iets wat ik zo ontzettend leuk vind om te doen!), schrijven, SEO en natuurlijk koken. Weer lekker de keuken induiken en nieuwe recepten bedenken, uitwerken en fotograferen zodat jij ze ook kunt maken.

Ik wens je het beste toe voor komend jaar en hoop je ook dit jaar weer terug te mogen zien 🙂 . Vanaf volgende week maandag kun je weer een nieuw artikel verwachten want net als vorig jaar neem ik het eerste weekje van januari vrij dus tot de 9e! Liefs Eef

6 thoughts on “Hallo 2017!

 • Gelukkig nieuwjaar, en lekker om een weekje vrij te nemen! Ik kijk uit naar je nieuwe recepten het aankomende jaar, leuk ook dat je filmpjes gaat maken. Ik zit er zelf over te twijfelen om dat ook te gaan doen.

  • Jij ook! Gewoon proberen zou ik zeggen 😉 Moet het zelf ook nog leren en ben er druk mee bezig maar heb er wel lol in en dat is het belangrijkste toch 🙂

 • Demi | StudioKOOK says:

  Wat een mooie doelen heb je opgesteld voor het komende jaar. Ook leuk om te lezen dat Eef Kookt Zo zoveel vooruitgang heeft geboekt in 2016. Erg inspirerend. Ik wens je al het goeds toe in 2017!

 • Uiteraard blijven wij je lekker volgen Eef, wat je ook doet! Mocht er eens iets getest (lees: geproeft) worden dan roep je maar .

  Liefs van ons

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *