Hallo 2016

Hallo 2016!

Mijn eerste artikel in 2016! Het kan niet anders dan dat ik je ga vertellen wat je kunt verwachten dit nieuwe jaar. Natuurlijk blikken we ook even terug op afgelopen jaar. Welke artikelen vonden jullie leuk om te lezen en hoe is het eerste volledige jaar bloggen mij bevallen? Mijn hoofd en kook wensenlijstje zitten bomvol leuke ideeën voor het komende jaar. Nieuwe recepten, veranderingen op de site en nog veel meer. Vandaag licht ik alvast een tipje van de sluier op…. 😉

Dag 2015…

Afgelopen jaar was voor mij het eerste kalenderjaar dat ik volledig aan het bloggen was. Althans op mijn eigen domein Eef Kookt Zo. Een druk, uitdagend, leerzaam maar vooral ontzettend leuk blogjaar!
Ik heb heel wat gerechten bedacht en uitgeprobeerd. Inmiddels kun je maar liefst 129 (!) recepten vinden op mijn blog. Een aantal gerechten hebben de site (nog) niet gehaald en vele staan nog op mijn wensenlijstje dus ook dit jaar kun je weer heel wat lekkers verwachten.
Het (goed) fotograferen van eten is zeker niet makkelijk en dit jaar heb me er behoorlijk in verdiept. Beetje bij beetje worden mijn foto’s ietsje beter. Ik ben er nog lang niet dus in 2016 ga ik lekker door met leren en verbeteren. Met name dank aan mijn lieve vader & le boyfriend voor hun eerlijke én leerzame feedback op mijn foto’s.
Door en voor mijn blog heb ik veel leuke dingen mogen doen dit jaar. Samen met mede foodie Anne-Marie (die ik in 2014 heb leren kennen) ben ik naar super leuke events geweest, had ik mijn eerste samenwerkingen met toffe bedrijven én als klap op de vuurpijl begon ik aan een nieuwe functie bij mijn huidige werkgever.

Top52015

Ik was ook wel heel nieuwsgierig naar welke recepten jullie dit jaar het meest bekeken hebben en ik ben even op onderzoek uitgegaan. De meest bekeken recepten in 2015 zijn:

1. Ouderwetse Kippensoep.

2. Zoete knoflook kip uit de oven

3. Broodje beenham met honing mosterdsaus

4. Kip Char Sui

5. Pastaovenschotel

 

Hallo 2016!

Een nieuw jaar, een nieuwe site! Al een tijdje ben ik op zoek naar een nieuwe layout voor mijn site en inmiddels heb ik er eentje op het oog. Het veranderen van de layout gaat helaas niet over één nacht ijs maar dat ‘ie er komt in 2016 dat staat vast. Niet een ontzettende verandering overigens maar gewoon wat frisser, iets overzichtelijk en meer ruimte voor foto’s op de homepage.

Ook mijn receptenindex ga ik aanpassen, hier ben ik al een tijdje mee bezig (achter de schermen) en ik wil graag een overzicht creëren met foto’s. Nu is het voornamelijk tekst maar omdat ik zelf ook iemand ben die het liefst door foto’s scrolt wil ik dit graag gaan aanpassen.

Hoewel het delen van mijn “kookwensenlijstje” misschien erg leuk is, is deze inmiddels zó lang met dingen die ik wil maken dat ik me daar niet aan ga wagen 😉 . Laten we het daarom wat algemener houden. Je kunt sowieso wat meer “Basic Cooking” oftewel basis kooktechnieken verwachten op de site. Ik speel nog even met die naam, misschien geef ik er nog een andere draai aan.
Op dit moment verdiep ik me in het bakken van brood en ik kwam er eind 2015 tot mijn schrik achter dat er vrijwel geen toetjes of desserts op mijn blog staan. Nu vind ik een toetje zo af en toe heerlijk maar meestal bak ik iets lekkers voor bij de koffie als ik visite krijg die een vorkje mee prikt. Toch vind ik dat een paar fijne dessert recepten zeker niet mogen ontbreken dus ook dat kun je verwachten. Verder een paar lekkere een gezonde ontbijtjes, snacks en natuurlijk starten we het nieuw jaar in zijn geheel weer wat gezonder. Ook de maaltijden die je in 30-minuten of minder op tafel zet mogen dit jaar niet ontbreken maar ook de iets minder gezonde Easy Peasy Friday is zeker weer van de partij. Als je zelf een bepaald recept of meer van een bepaald onderwerp zou willen zien dan kun je me dit trouwens altijd laten weten.

Tot slot wil ik jou natuurlijk een fantastisch 2016 met veel kookplezier toewensen!

One thought on “Hallo 2016!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *