Romige gnocchi met tomaat

Gnocchi in tomatensaus

Gnocchi in tomatensaus. Binnen een kwartiertje kun je aan tafel. Echt, dit kost geen tijd en is waanzinnig lekker. Op en top comfortfood als je eigenlijk geen zin (of tijd) hebt om te koken en toch iets lekkers wilt eten.

Gnocchi met tomatensaus maken

Geloof mij, deze romige gnocchi in tomatensaus is echt een aanrader en super snel klaar te maken! De gnocchi kook je binnen 2/3 minuten gaar. Ondertussen fruit je de geperste knoflook (tip: gebruik zo’n handige knoflookpers) in wat goede olijfolie zodat de smaken vrij komen en vervolgens bak je daarin wat tomatenpuree en verse cherrytomaten. Die zijn ook met een paar minuutjes gaar.

Kookroom erbij en kruidenkaas, even laten smelten en dan mag de gnocchi erbij. Garneren met wat basilicum. Klaar ben je, aan tafel!

Romige gnocchi_

De lekkerste romige gnocchi

Mega simpel dus, maar vergis je niet; ook mega lekker. Zoals veel gerechten in de Italiaanse keuken hoeft het absoluut niet ingewikkeld te zijn om wel heel erg smaakvol te zijn. Kies het liefst wel voor lekkere tomaten en vergeet de verse basilicum niet. Gratis tip: mocht je tomaatjes over houden, dan kun je zongedroogde tomaten maken!

Romige gnocchi ingredienten

Vegetarische gnocchi in tomatensaus

Deze gnocchi in tomatensaus is helemaal vegetarisch en kun je zelfs makkelijk helemaal vegan maken door plantaardige room en Boursin én plantaardige Parmezaanse kaas te gebruiken.

Op zoek naar meer lekkere gnocchi recepten? Deze gnocchi ovenschotel is ook een aanrader en deze gnocchi met pesto is ook erg lekker!

Romige gnocchi met tomaten
Romige gnocchi in tomatensaus
Romige gnocchi met tomaat

Gnocchi in tomatensaus

Romige gnocchi in tomatensaus. Binnen 15 minuten aan tafel en waanzinnig lekker. Dit recept is op en top comfortfood in een handomdraai. Ideaal!
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram gnocchi
  • 2 tenen knoflook (uitgeperst)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 400 gram cherrytomaten
  • 130 gram Boursin (of Boursin plantaardig)
  • 100 ml slagroom (of plantaardig )
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas (optioneel – of plantaardig)
  • olijfolie, peper & zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit knoflook heel kort aan zodat de smaak vrij komt maar hij niet verbrandt.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe en bak even mee. Daarna mogen de cherrytomaten erbij. Bak die kort mee.
  • Doe de kookroom en Boursin erbij, Verwarm rustig tot de Boursin gesmolten is en de cherrytomaten zacht zijn.
  • Voeg de gnocchi toe, schep om, breng op smaak met peper en zout en serveer. Lekker met verse basilicum eroverheen en eventueel wat Parmezaanse kaas (of een plantaardig alternatief). Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 441kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwitten: 9g | Vetten: 24g | Verzadigd vet: 15g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Romige gnocchi met tomaat

3 thoughts on “Gnocchi in tomatensaus

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept