Frambozen koekjes met witte chocolade. Onwijs lekkere koekjes! Met een licht krokant randje en heerlijk smeuïg van binnen. Fris en zoet van smaak. Deze koekjes zijn écht genieten.
Lievelingskoekjes van de Subway
Misschien ken je deze frambozen koekjes met witte chocolade wel, het zijn mijn lievelingskoekjes van de Subway. Als ik daar (een enkele keer) kom dan MOET ik altijd die koekjes meenemen, zo lekker. Dus ik dacht ik weet je wat, ik maak ze eens zelf!
Nou, ik moet zeggen dat ze qua smaak en die heerlijke textuur erg dicht in de buurt komen van de originele raspberry chocolate chip cookies. Licht krokant randje en smeuïg van binnen. Ze zijn op voor je het weet!
Raspberry white chocolate chip cookies
Sowieso ben ik dol op koekjes met witte chocolade. Deze witte chocolade koekjes met macadamia zijn ook goddelijk! De combinatie van witte chocolade en framboos is zeker heel anders. Ik vind het zo lekker smaken samen. Fris, zoet, licht zuurtje, mmm. Kun je het al bijna proeven?
Een heerlijk koekje om gewoon te bakken voor bij een kopje koffie of thee, maar natuurlijk ook heel erg leuk om te bakken voor Valentijnsdag! Daar verras jij je liefje ongetwijfeld mee.
Frambozen koekjes met witte chocolade maken
Bakken met frambozen doe ik ook heel graag. Zeker richting de lente en in de zomer. Niet alleen koekjes, nee je kunt er alle kanten mee op! Een andere lievelings is deze frambozen kwarktaart, och zo goed is die. En altijd lekker en lang houdbaar: frambozenjam. Zo leuk om zelf te maken!
Koekjes met frambozen en witte chocolade bakken
Deze frambozen koekjes met witte chocolade zijn alles behalve ingewikkeld om te maken. Het is eigenlijk vrij simpel! Je mixt de boter met de suiker, mengt daar vervolgens het meel en een eitje door en je basisdeeg is klaar.
Dan komen de smaakmakers, de witte chocolade meng je door het deeg en vervolgens ga je de frambozen in het deeg vouwen zodat ze openbarsten en lekker veel smaak geven in de koekjes. Ja, echte smaakbommetjes zijn het!
Na het bakken in de oven is er nog een trucje zodat de koekjes helemaal mooi rond worden (al zijn ze niet perfect rond net zo lekker hoor 😉 ). Daarvoor neem je een kookring en die leg je om een koekje heen wanneer deze nog warm is. Draai even rond en tadaaa, een mooi rond koekje!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 125 gram roomboter (kamertemperatuur)
- 100 gram witte basterdsuiker
- 125 gram suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 1 ei
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- ½ theelepel baking soda
- 150 gram witte chocolade (in stukjes of chips)
- 125 gram frambozen (vers)
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 195 graden boven- en onderwarmte.
- Doe de boter, basterdsuiker, suiker en het vanille extract in een grote kom en mix dit met een mixer luchtig.
- Doe vervolgens het eitje erbij, dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda erbij. Meng goed door elkaar tot een compacte bol deeg.
- Meng de chocolade stukjes of chips door het deeg.
- Neem nu elke keer een beetje deeg (ter grootte van een walnoot) maak er een balletje van en druk ze plat, leg er 1 of 2 frambozen op, maak er weer een balletje van en druk een beetje aan op een met bakpapier beklede bakplaat zodat de frambozen open barsten en goed mee bakken (en ja, daar krijg je een beetje vieze handen van ;-))
- Leg de koekjes ruim uit elkaar op de bakplaat (bak ze eventueel in 2 delen af).
- Bak ze 10-12 minuten in de oven. Zodra de randjes licht goudbruin zijn, zijn ze klaar. De binnenkant blijft dan lekker chewy. Nog even laten afkoelen. Als dat lukt tenminste… en genieten maar!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Gigi says:
Heerlijk! Gemaakt met dochter+vriendinnetje. We vonden ze allemaal heel lekker
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat fijn om te horen, dankjewel Gigi!
Mike says:
Geweldig en heerlijk resultaat. Super goed gelukt! Ik heb alleen wel een vraag, is het mogelijk om ze ‘gezonder’ te maken (gekke vraag) door bijvoorbeeld minder suiker of boter te gebruiken? Of heeft dat invloed op het resultaat?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Mike, wat fijn om te horen! Geen gekke vraag hoor. Minder boter of suiker heeft niet alleen invloed op de smaak maar vooral op de structuur. Bakken is een stuk preciezer dan koken en de verhoudingen aanpassen kan grotere gevolgen hebben voor het resultaat. Daarbij, deze koekjes zou ik sowieso maken om jezelf lekker mee te trakteren en niet als gezonde snack ;-).
Birgitte van Heek says:
Mijn dochter heeft een gluten allergie.
Kun je deze koekjes ook bakken met Amandelmeel? wat gebruik ik dan om de koekjes te laten rijzen?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Birgitte, dat hebben wij zelf niet geprobeerd! Ikzelf (Anna) heb een gluten intolerantie en ik weet wel dat alleen amandelmeel niet echt een geschikte vervanging is als je normale bakrecepten gaat proberen. Ik zou eerder aanraden glutenvrij zelfrijzend bakmeel te gebruiken!
Linda says:
Had frambozen uit de diepvries gebruikt. De eerste badge was goed. Daarna waren de koekjes een beetje “nattig” waardoor ze zacht werden ipv chewy
Eef says:
Waarschijnlijk omdat de frambozen dan al een beetje aan het ontdooien waren. Als je het in twee delen wilt bakken zou je het deeg eventueel de volgende keer ook in twee delen kunnen verdelen zodat je pas vlak voor het bakken de bevroren frambozen toevoegt. Ze ontdooien vrij snel namelijk 🙂