Frambozen kwarktaart

Frambozen kwarktaart

Frambozen kwarktaart, ik ben dol op kwarktaarten en dat weet je als je me langer volgt waarschijnlijk wel. Die combinatie van fruit, het frisse van de kwark, een beetje zoet van de suiker, het luchtige van de slagroom en dat in combinatie met een kruimelige koekjesbodem – I love it!

Kwarktaart met frambozen

Een frambozen kwarktaart had ik nog niet op de blog staan en met Moederdag in het vooruitzicht leek het me leuk om nou juist daar eens mee aan de slag te gaan. Frambozen vind ik heerlijk en ze zijn een tikkie zuurder dan bijvoorbeeld aardbeien waardoor je een ontzettend lekkere, frisse kwarktaart krijgt.

Kwarktaart met frambozen

Zomerfruit in een taart

Frambozen zijn voor mij echt een typisch zomerfruit, lekker sappig een beetje zoet en een beetje zuur. In deze kwarktaart met frambozen komen ze dan ook super goed tot hun recht, perfect om vervroegd de zomer mee te vieren!

Ben jij net als ik ook zo dol op frambozen? Probeer dan eens dit frambozen sorbetijs of voor een heerlijk en makkelijk toetje, deze frambozen cheesecake in een glaasje!

Frambozen

Frambozen kwarktaart maken

Het maken van deze frambozen kwarktaart is niet zo moeilijk, maar je moet wel even geduld hebben. Hij moet namelijk een paar uurtjes opstijven in de koelkast voordat je mag aanvallen, ideaal om dus van tevoren te maken πŸ˜‰ .

Je kunt de kwarktaart met frambozen met allerlei lekkers decoreren. Verse vruchten, witte chocolade of munt zijn een paar van mijn favorieten. Zin gekregen in meer kwarktaart recepten? Bekijk dan mijn vrolijke lijstje vol heerlijke, frisse taarten eens.

Frambozen kwarktaart recept
Frambozen kwarktaart

Frambozen kwarktaart

Frambozen kwarktaart. De perfecte combinatie van fruit, frisse kwark, zoet en luchtig met een kruimelige koekjesbodem – zo lekker!
4.84 van 6 stemmen
Voorbereiding: 25 minuten
Opstijven: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 25 minuten
Hoeveelheid: 8 puntjes

Wat heb je nodig (ingrediΓ«nten):

  • 175 gram biscuit
  • 75 gram roomboter (ongezouten)
  • 7 blaadjes gelatine
  • 425 gram frambozen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 125 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 300 gram halfvolle kwark
  • 175 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • verse frambozen, munt en witte chocolade ter garnering (optioneel)

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Vet de springvorm in en/of bekleed deze met bakpapier. Vergeet de zijkanten niet of gebruik hiervoor eventueel acetaatfolie. Dan krijg je de kwarktaart namelijk mooi en makkelijk uit de vorm.
  • Verkruimel de biscuits (evt. in een keukenmachine).
  • Smelt de roomboter en schep dit door de verkruimelde biscuits.
  • Verdeel dit over de bodem en druk goed aan.
  • Week de blaadjes gelatine in koud water.
  • Doe de frambozen, citroensap, suiker en het vanille extract in een steelpannetje.
  • Verwarm dit kort, pureer met de staafmixer en verwarm dan nogmaals tot de suiker is opgelost.
  • Haal daarna de pan van het vuur en laat het geheel ietsjes afkoelen.*
  • Knijp de blaadjes gelatine uit en meng deze door de frambozenpuree.
  • Laat dit daarna ongeveer een half uur afkoelen – hou ca. 75 gram van de frambozenpuree apart.
  • Klop ondertussen de slagroom goed stijf.
  • Meng de frambozenpuree (minus de 75 gram die je apart hebt gehouden) door de kwark in een grote kom. Spatel de slagroom er vervolgens luchtig en voorzichtig door samen met een zakje vanillesuiker.
  • Stort de kwarkvulling op de bodem van biscuits en zet 2 uur in de koelkast.
  • Verdeel vervolgens de 75 gram frambozenpuree over de kwarkvulling en zet nogmaals 2 uur of (bij voorkeur) een nacht in de koelkast om op te stijven.
  • Garneer eventueel met verse frambozen, munt en witte chocolade naar smaak.

handig om te weten:

*Ik gebruik de hele frambozen, mocht je niet van de zaadjes houden dan zeef je tussendoor even de zaadjes eruit. Ik vind het zelf niet zo’n issue, maar doe het vooral als je er niet van bent πŸ™‚ .

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

CalorieΓ«n: 339kcal | Koolhydraten: 35g | Eiwitten: 8g | Vetten: 20g | Verzadigd vet: 10g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Frambozen kwarktaart

12 thoughts on “Frambozen kwarktaart

  • Nicole Kloosterman-Oostveen says:

    Ziet er goed uit. Ben deze week jarig en wil deze graag maken. Maar gelantine vervang ik door Agaragar. Kun jij mij vertellen hoeveel gram ik nodig heb voor deze taart. Ging de vorige keer (hoeveelheid aangehouden van verpakking) niet goed. KwarksoeptaartπŸ™ˆ.

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Nicole, de exacte verhouding kan ik je helaas ook niet vertellen omdat we dit zelf nog niet hebben getest. Wel vond ik dit online; ‘Agar agar is verkrijgbaar in poedervorm en de verhouding is voor 10 blaadjes gelatine ongeveer 4 gram agar agar op een liter vloeistof.’ Hopelijk heb je er iets aan, alvast een fijne verjaardag!

    • Geen idee, dan zou je hem even moeten wegen? Ik gebruik gewoon de blaadjes van dr. oetker uit de supermarkt vandaar dat we simpelweg de blaadjes vermelden. Dat maakt het makkelijker πŸ™‚

    • Je hebt tegenwoordig van Dr. Oetker ook vegatine. Het is een soort agar agar, maar het schijnt makkelijker te verwerken te zijn. Ik heb het zelf (nog) niet geprobeerd (staat op het lijstje ;-)) maar dat zou ik zelf eens proberen. Agar agar kan best lastig zijn qua verhoudingen inderdaad. Ook omdat het ene merk veel sterker is dan het andere.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept