Cruffins met kaneel

Cruffins met kaneel

Heerlijk luchtige croissants in de vorm van muffins, gevuld met kaneel, kardemom en een dun laagje suiker eroverheen. Ook wel bekend als cruffins. Superleuk om te maken in het weekend, met de aanstaande paasdagen of voor Moederdag bijvoorbeeld.

Zelf cruffins maken

Het ziet er misschien wat ingewikkeld uit. Maar cruffins met kaneel maken is echt helemaal niet moeilijk. Je gebruikt er kant en klaar croissantdeeg voor en de vulling is zo gemaakt. Binnen een half uurtje kun je deze heerlijke cruffins al op tafel hebben staan. Ideaal tijdens een luie zondagochtend dacht ik zo 🙂 . Wil je juist uitpakken? Dan is zelf croissants maken ook een leuk idee.

Cruffins maken

Wat zijn cruffins?

Misschien denk je, cruffins wat zijn dat nu weer? Eigenlijk is het heel simpel, het zijn een soort croissants in de vorm van muffins. Vandaar ook de naam cruffins (samenvoeging van muffins en croissaints). De eerste cruffin werd gemaakt in 2013 in een bakkerij in Australië, sindsdien zijn ze populair over de hele wereld en zie je ze in allerlei smaken en soorten voorbij komen.

Cruffin recept

Cruffins met kaneel

Ik heb voor deze cruffins gekozen om ze te vullen met een botermengsel met kaneel en kardemom. Niet ingewikkeld, wel fantastisch lekker. Precies waar ik van hou 😉 . Verder hebben deze cruffins namelijk echt niet veel nodig, behalve dan een dun laagje poedersuiker om het af te maken. Maar verder zijn deze heerlijke, luchtige broodjes al helemaal perfect. Ook leuk om te maken (en je gebruikt dezelfde ‘roltechniek’) zijn deze kanelbullar, oftewel Zweedse kaneelbroodjes.

Cruffins recept met kaneel
Cruffins met kaneel

Cruffins met kaneel

Makkelijk recept voor heerlijke cruffins met een vulling van kaneel en kardemom. Hiermee wil jij zeker weten wakker gemaakt worden.
4.38 van 8 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 6 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 75 gram roomboter (ongezouten – kamertemperatuur)
  • 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 blik croissantdeeg
  • 1 eidooier (+ eventueel een scheutje melk)
Poedersuiker ter decoratie

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
    • Meng de roomboter met de basterdsuiker, kaneel en kardemom tot een smeerbaar mengsel.
    • Haal het croissantdeeg uit het blik. Snij in 3 plakken en knijp de diagonale (croissant) lijnen dicht met je vingers.
    • Besmeer een plak deeg met het botermengsel, rol de plak in de lengte tot een lange rol. Snij met een scherp mes de rol doormidden over de lengte zodat je 2 lange slierten krijgt. Herhaal met de andere plakken.
    • Rol de zes slierten elk afzonderlijk op tot mooie kunstige 'bolletjes' (zoals je op de foto ziet) en leg ze in de ingevette muffinvorm.
    • Kluts de eidooier samen met een scheutje melk en bestrijk hiermee de cruffins.
    • Bak ze nu goudbruin in ca. 12-15 minuten in de oven en bestrooi ze daarna naar smaak met wat poedersuiker. Eet smakelijk!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 238kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 4g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 10g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
    Cruffins met kaneel

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept