Cranberry koekjes, koekjes met cranberry en witte chocolade. Geloof ons maar als we zeggen dat een kleine disclaimer niet overbodig is want deze koekjes zijn met toch een partij lekker!
De perfecte cranberry koekjes
Deze cranberry koekjes zijn chewy met een knapperig randje en zachte binnenkant – precies zoals ze horen te zijn! Het lichte zuurtje van de cranberries combineert echt heerlijk met de zoete koekjes en witte chocolade. Ben jij ook zo gek op deze combinatie? Maak dan ook eens deze lekkere havermoutkoekjes met cranberry!
Ze zeggen altijd; een gewaarschuwd mens telt voor twee. Dus wees gewaarschuwd, voor je het weet zijn ze allemaal op! Deel ze bijvoorbeeld uit als cadeautje tijdens de feestdagen of serveer ze aan gasten voor bij de koffie of thee, om te voorkomen dat je ze zelf niet allemaal opeet. 😉 Succes gegarandeerd met deze heerlijke cranberry koekjes!
Witte chocolade en cranberry
Zoet en zuur is in veel gevallen een perfecte smaakcombinatie. Zo dus ook in deze koekjes met cranberry en witte chocolade. Een ander perfect voorbeeld van deze heerlijke combi is deze kerstfudge met witte chocolade en cranberry, echt een aanrader!
In dit recept zitten overigens gedroogde cranberries, geen verse! Gedroogde cranberries kun je normaliter vinden bij de bakproducten of het gedroogde fruit in de supermarkt. Leuke tip: op Terschelling, het eiland van de cranberry, oogsten ze tussen september en november cranberries, deze zijn heerlijk! Je kunt op het eiland ook veel producten met cranberries krijgen zoals ijs en compote.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 125 gram roomboter (ongezouten, kamertemperatuur)
- 125 gram suiker
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- 100 gram witte chocolade (in kleine stukjes)
- 75 gram cranberry (gedroogde)
- 1 ei (middel)
- 1 zakje vanillesuiker
- ½ theelepel bakingsoda
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
- Mix de boter, basterdsuiker, suiker en vanillesuiker door elkaar met een handmixer en voeg ondertussen het ei toe.
- Voeg dan beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel en de bakingsoda toe.
- Tot slot schep je de witte chocolade en cranberry erdoor.
- Bedek een bakplaat met een velletje bakpapier en schep met de ijsschep (of een lepel) gelijke bolletjes deeg op de bakplaat. Zorg dat je voldoende ruimte tussen de koekjes houdt, ze lopen wat uit tijdens het bakken.
- Bak de cranberry koekjes (eventueel in delen) in ca. 12-14 minuten gaar. Even laten afkoelen en geniet ervan!
Peggy says:
Hoi Eef,
Heb je deze ook in een KHD arme versie. Of kan ik gewoon vervangen met amandelmeel en dan wat meer bakingsoda erbij doen. De suiker vervang ik met erirysol of stevia.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Peggy, dit heb ik zelf nog niet geprobeerd dus ik kan je daar nog geen concreet advies over geven! Ik hoor graag of en hoe ze gelukt zijn, mocht je zelf lekker gaan experimenteren!
Aragon says:
Wat een lekkere koekjes. Knapperig met een chewy kern.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Lekker hè, blij dat je ervan hebt genoten!