fbpx
Fudge met witte chocolade, pistache en cranberry

Fudge met witte chocolade, pistache en cranberry (kerst fudge)

Fudge met witte chocolade, pistache en cranberry oftewel kerst fudge. Door die vrolijke combinatie van groen-gele pistachenoten, diep rode cranberry en witte chocolade doet deze fudge extra feestelijk aan. En de smaak? Oh jongens, dit is lekker!

Zelf fudge maken is zo ontzettend leuk om te doen. Je bent er maar even mee bezig, kunt allerlei combinaties maken die je wilt, er kan weinig mis gaan én je hebt heerlijke fudge als resultaat. Heb je nog meer redenen nodig 😉 ?! Bekijk ook de andere fudge recepten op mijn blog voor meer inspiratie.

Fudge met witte chocolade, pistache en cranberry

Aangezien kerst weer voor de deur staat leek het mij een lekker én leuk idee om aan de slag te gaan met kerst fudge. Fudge met witte chocolade, pistache en cranberry. Met een vleugje sinaasappel trouwens, ik heb wat sinaasappelrasp erdoor gedaan voor een extra lekkere smaak. Al deze smaken complimenteren elkaar en komen heel mooi uit in de fudge. Ik heb voor de looks nog een beetje kerst deco strooisel toegevoegd, maar dit kun je ook achterwege laten mocht je dit niet in huis hebben.

Kerst fudge

Kerst fudge – leuk kerstcadeautje

Als ik fudge maak, maak ik veel fudge. Uit dit recept haal je zo’n 40 stukjes fudge. Dat is best veel voor met z’n tweetjes (Lotte eet uiteraard nog geen fudge 😉 ). Daarom geef ik vaak wat weg of neem ik het mee naar kantoor (ik werk nog een paar dagen per week voor de “baas”) . Het leuke is, daar maak je mensen blij mee! Dat kan geen verrassing zijn, ik bedoel wie wordt er nu niet blij van heerlijke, zelfgemaakte fudge. Daar word ik dan weer blij van, mensen om mij heen blij maken met lekker eten. Doe de fudge in een leuk kartonnen doosje (eventueel bedekt met bakpapier) of in een leuk plastic (cadeau)zakje om het feest helemaal compleet te maken. Deze fudge met witte chocolade, pistache en cranberry bewaar je het beste in de koelkast.

Witte chocolade fudge, pistache en cranberry

Kerst fudge

Fudge met witte chocolade, pistache en cranberry (kerst fudge)
4 van 2 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 40 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 100 gram pistachenoten (ongezouten - ongebrand)
  • 100 gram gedroogde cranberries
  • 300 gram witte chocolade
  • 1 eetlepel roomboter (ongezouten)
  • 1 theelepel sinaasappelrasp
  • snuf zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Bekleed een (rechte) bakvorm van ongeveer 25 x 25 met bakpapier.
  • Hak de chocolade in stukjes en ook de pistachenoten even grof hakken.
  • Neem een steelpan en doe hierin de gecondenseerde melk, witte chocolade, roomboter en een snuf zout.
  • Op laag vuur laat je de chocolade smelten en roer af en toe goed door.
    Zorg ervoor dat het mengsel niet (!) gaat koken.
  • Zodra alle chocolade is gesmolten voeg je de pistachenoten, cranberry en sinaasappelrasp toe. Meng dit door elkaar.
  • Stort de fudge in de bakvorm en laat het geheel afkoelen.
  • Zodra het afgekoeld is zet je de fudge voor minimaal 4 uur in de koelast (of een nacht) om harder te worden.
  • Snijd daarna de fudge in vierkante blokjes en eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 78kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 2g | Vetten: 5g | Verzadigd vet: 2g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Fudge met witte chocolade, pistache en cranberry

Eef

Eef

Hi! Ik ben Eef, eigenaar van Eefkooktzo.nl. Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

16 reacties op “Fudge met witte chocolade, pistache en cranberry (kerst fudge)”

  1. Beste Eef,
    Is de hoeveelheid witte chocolade in het recept van je kerstfudge niet te weinig?
    Of klopt de 30 gram?
    Ik gebruik 300 gr chocolade op een blikje gecondenseerde melk. Heb nl. ook net fudge met cranberries gemaakt.

  2. Beste Eef,
    Is de hoeveelheid witte chocolade in het recept van je kerstfudge niet te weinig?
    Of klopt de 30 gram?
    Ik gebruik 300 gr chocolade op een blikje gecondenseerde melk. Heb nl. ook net fudge met cranberries gemaakt.

  3. Ik heb gisteren dit recept gemaakt! Hij blijft alleen zacht en sticky! Alsof die weer wil gaan smelten, ik heb precies het recept aan gehouden! Heb ik iets fout gedaan?

    1. Wat jammer! Ik kreeg gister toevallig nog een foto van iemand anders die ze ook heeft gemaakt en bij haar waren ze ook mooi hard. Zou het kunnen dat je ze niet in de koelkast hebt bewaard?

      1. Eef

        Ik denk dat dat ook het geval is, neem er de volgende keer iets langer de tijd voor en/of voeg voor de zekerheid nog wat extra witte chocolade toe dan kan het bijna niet misgaan.

        1. Daar lijkt het inderdaad wel op. Ik heb gister avond geprobeerd om hem even in de oven te zetten. Na nog een nachtje in de koelkast is hij nu toch hard. Het is een beetje gekarameliseerd nu, maar zeker niet slecht. Alsnog lekker. Scheelt naar binnen lepelen haha. Ik ga het nog een keer proberen. Maar alleen wachten tot de chocolade was gesmolten was dus niet lang genoeg bij mij.

          1. Eef

            Ah dan zal dat het zijn inderdaad. Hij moet even verwarmd worden zodat er wat vocht kan verdampen. Blij dat je truc met de oven lukte 🙂

  4. Ik heb gisteren dit recept gemaakt! Hij blijft alleen zacht en sticky! Alsof die weer wil gaan smelten, ik heb precies het recept aan gehouden! Heb ik iets fout gedaan?

  5. EKZ

    Wat jammer! Ik kreeg gister toevallig nog een foto van iemand anders die ze ook heeft gemaakt en bij haar waren ze ook mooi hard. Zou het kunnen dat je ze niet in de koelkast hebt bewaard?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top