Makkelijke chocolademousse. Met dit recept heb je dé perfecte basis te pakken voor een authentieke chocolademousse. Het klassieke dessert zoals ze hem in Frankrijk maken, waar het natuurlijk ‘mousse au chocolat’ heet.
Hoe maak je chocolademousse?
Voor deze iconische chocolademousse heb ik geen slagroom gebruikt, maar opgeklopte eitjes. Rauwe eitjes zijn niet geschikt voor kleine mensjes, zwangeren of mensen met een zwakke gezondheid. Ook heb ik espressopoeder toegevoegd voor een heerlijke, diepe smaak die perfect past bij de chocolade. Dit is natuurlijk ook niet erg geschikt voor zwangeren.. Maar niet getreurd, ik heb op mijn blog ook een recept voor een mousse met chocolade en Griekse yoghurt. Deze is ook erg lekker en helemaal pregnancy proof!

Mousse au chocolat
Voor mijn chocolademousse a.k.a. mousse au chocolat, gebruik ik dus rauwe en opgeklopte eitjes. Vanzelfsprekend koos ik voor kakelverse eitjes. Ook wil ik je nog als tip meegeven om het toetje daarom niet te lang buiten de koelkast te laten staan.
De ingrediënten in dit recept maken het echt een goddelijk dessert. De mousse au chocolat is super romig en geeft precies die écht pure chocoladesmaak die je wil proeven als je net zo’n chocoladeliefhebber bent als ik.
Desserts in een glaasje
Overigens ben ik niet alleen gek op chocolademousse, maar ben ik ook een liefhebber van desserts in glaasjes! Het ziet er zo gezellig uit 😉 .
Op mijn blog vind je ook nog een recept voor aardbeienmousse in een glaasje en ik maakte ook eens een super frisse variant met citroenen. Je vindt hier mijn recept voor citroenmousse, voor nog meer inspiratie.


Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 250 gram pure chocolade
- 75 gram roomboter (ongezouten)
- 1/2 theelepel Espressopoeder (of Buijsman)
- 6 eieren
- 100 gram suiker
- 1/2 theelepel zout
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Smelt de chocolade au bain marie met de roomboter en espresso poeder (of Buijsman). Laat iets afkoelen en ga ondertussen verder met de volgende stappen.
- Splits de eieren.
- Doe 3 eidooiers in een kom met de helft van de suiker en klop dit tot het bijna wit en luchtig is.
- In een andere kom klop je 6 eiwitten (3 dooiers gebruik je dus niet) en klop dit stijf met de rest van de suiker en een snuf zout.
- Klop nu de chocolade door het opgeklopte eigeel.
- Vouw met een spatel het opgeklopte eiwit door het eigeel en verdeel over 4 glaasjes.
- Laat nu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Serveer naar wens met een beetje slagroom en/of wat geschaafde chocolade. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Jolanda says:
Dit kan natuurlijk ook, maar ik persoonlijk vind toch de chokolademousse met slagroom gemaakt wel wat lekkerder.