Chocolade cheesecake met een koekjesbodem

Chocolade cheesecake met een koekjesbodem

Chocolade cheesecake met een koekjesbodem. Klinkt dat niet heerlijk?! De bodem van deze taart is een grote chocolate chip cookie. Daarboven een smaakvolle cheesecake van pure en melkchocolade afgetopt met cacaopoeder en rood fruit. Een waar feestje!

We gaan het in dit recept niet hebben over gezond, caloriearm of iets wat daar ook maar enigszins bij in de buurt komt. Deze taart is namelijk niet gezond of caloriearm. Integendeel! Deze taart is de taart der taarten als het gaat om chocolade cheesecake.

Vieren

Meestal maak je een taart als je iets te vieren hebt. Denk hierbij aan een verjaardag, trouwerij of gewoon simpelweg dat je oven het nog zo heel fijn doet. Om dit te vieren is deze taart perfect. Maar ook een vriendin met luddevedu vrolijk je zeker op met deze heerlijke chocolade cheesecake. Eigenlijk is elk moment meer dan geschikt om deze taart te maken. Hij is lekker, makkelijk om te maken en had ik al gezegd dat hij wáánzinnig lekker is?! Perfect ook voor tijdens de feestdagen als ultiem guilty pleasure toetje toe na een heerlijke feestmaaltijd.

Zoet & verleidelijk

Ik kwam deze taart tegen op het blog van Tessa genaamd Zoet & Verleidelijk. Tijdens de foodblogswap van de maand augustus mocht ik met haar blog aan de slag. Ik maakte toen de Twix Cupcakes XL. Ook een echte aanrader overigens. Maar mijn oog viel ook op deze taart en aangezien ik begin september mijn verjaardag vierde besloot ik deze taart dan te maken.

Zo gezegd en zo gedaan. Gezien de taart zó ontzettend lekker was, kon ik het niet laten deze met jullie te delen. Uiteraard heb ik wat kleine dingetjes veranderd aan het recept, maar de basis is naar het recept van Tessa. Wederom een heerlijk recept. Neem zeker een kijkje op haar blog zou ik zeggen. Inmiddels heb ik al twee van haar recepten mogen proberen en allebei een waar succes!

Mocht je trouwens geen rood fruit kunnen vinden omdat het simpelweg niet het seizoen is, of de aardbeien en ander rood fruit ontzettend duur zijn geworden, dan kun je het ook weglaten. Zonder rood fruit is deze taart namelijk nog steeds waanzinnig lekker.

Bekijk ook de andere zoete baksels die op mijn blog zijn verschenen en vergeet je niet te abonneren voor de nieuwsbrief zodat je geen enkel recept meer mist.

Chocolade cheesecake met een koekjesbodem

Chocolade cheesecake met een koekjesbodem

Chocolade cheesecake met een koekjesbodem

Chocolade cheesecake met een koekjesbodem: een waar feestje! Deze heerlijke, smaakvolle taart is er echt eentje voor de chocolade liefhebber.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 35 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Opstijven: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 50 minuten
Hoeveelheid: 8 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 75 gram roomboter
  • 275 gram pure chocolade
  • 150 gram bloem
  • 115 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 2 eetlepels cacao (ongezoet (+ extra ter decoratie))
  • snuf baking soda
  • 1 ei
  • 200 gram melkchocolade
  • 300 gram roomkaas
  • 50 gram suiker
  • 1 theelepel buisman aroma
  • 350 ml slagroom
  • zout
  • rood fruit naar smaak zoals aardbeien aalbessen en frambozen

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met een beetje boter. Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onderwarmte.
  • Smelt de roomboter en laat deze vervolgens even afkoelen. Hak ondertussen 75 gram pure chocolade in kleine stukjes met een groot mes.
  • Neem een grote kom en doe hierin de bloem, lichtbruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, de cacao, een snuf zout, een snuf baking soda en meng dit goed door elkaar. Voeg het ei en de gesmolten boter toe. Meng tot een mooi deeg en meng tot slot de 75 gram pure chocolade in stukjes erdoor. Stort dit vervolgens in de springvorm en verdeel goed over de bodem (voorzichtig aandrukken).
  • Zet de springvorm in de oven voor ca. 20-25 minuten. Haal uit de oven en laat de bodem volledig afkoelen.
  • Als de bodem is afgekoeld, gaan we de bovenkant maken. Hak 200 gram pure en 200 gram melkchocolade in stukken en smelt dit au bain marie.
  • Klop de roomkaas met de suiker en Buisman aroma door elkaar in een kom. Klop de slagroom stijf in een andere kom met een zakje vanillesuiker.
  • Spatel de gesmolten chocolade eerst voorzichtig door de roomkaas en suiker. Spatel er daarna voorzichtig de slagroom door. Giet dit mengsel over de bodem, strijk de bovenkant glad en zet het geheel nu in de koelkast zodat het een nachtje kan opstijven. De taart kun je eventueel afdekken met huishoudfolie.
  • Voor je de chocolade cheesecake gaat serveren, kun je een dun laagje cacao over de taart strooien en ter decoratie wat rood fruit naar keuze erbovenop doen. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 836kcal | Koolhydraten: 68g | Eiwitten: 10g | Vetten: 61g | Verzadigd vet: 36g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Chocolade cheesecake met een koekjesbodem

6 reacties op “Chocolade cheesecake met een koekjesbodem

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept