Chocolade cheesecake met een koekjesbodem

Chocolade cheesecake met een koekjesbodem

Chocolade cheesecake met een koekjesbodem. Klinkt dat niet heerlijk?! De bodem van deze taart is een grote chocolate chip cookie. Daarboven een smaakvolle cheesecake van pure en melkchocolade afgetopt met cacaopoeder en rood fruit. Een waar feestje!

We gaan het in dit recept niet hebben over gezond, caloriearm of iets wat daar ook maar enigszins bij in de buurt komt. Deze taart is namelijk niet gezond of caloriearm. Integendeel! Deze taart is de taart der taarten als het gaat om chocolade cheesecake.

Vieren

Meestal maak je een taart als je iets te vieren hebt. Denk hierbij aan een verjaardag, trouwerij of gewoon simpelweg dat je oven het nog zo heel fijn  doet. Om dit te vieren is deze taart perfect. Maar ook een vriendin met luddevedu vrolijk je zeker op met deze heerlijke chocolade cheesecake. Eigenlijk is elk moment meer dan geschikt om deze taart te maken. Hij is lekker, makkelijk om te maken en had ik al gezegd dat hij wáánzinnig lekker is?! Perfect ook voor tijdens de feestdagen als ultiem guilty pleasure toetje toe na een heerlijke feestmaaltijd.

Zoet & verleidelijk

Ik kwam deze taart tegen op het blog van Tessa genaamd Zoet & Verleidelijk. Tijdens de foodblogswap van de maand augustus mocht ik met haar blog aan de slag. Ik maakte toen de Twix Cupcakes XL. Ook een echte aanrader overigens. Maar mijn oog viel ook op deze taart en aangezien ik begin september mijn verjaardag vierde besloot ik deze taart dan te maken.

Zo gezegd en zo gedaan. Gezien de taart zó ontzettend lekker was kon ik het niet laten deze met jullie te delen. Uiteraard heb ik wat kleine dingetjes veranderd aan het recept maar de basis is naar het recept van Tessa. Wederom een heerlijk recept. Neem zeker een kijkje op haar blog zou ik zeggen. Inmiddels heb ik al twee van haar recepten mogen proberen en allebei een waar succes!

Mocht je trouwens geen rood fruit kunnen vinden omdat het simpelweg niet het seizoen is of de aardbeien en ander rood fruit ontzettend duur zijn geworden dan kun het ook weglaten. Zonder rood fruit is deze taart namelijk nog steeds waanzinnig lekker.

Bekijk ook de andere zoete baksels die op mijn blog zijn verschenen en vergeet je niet te abonneren voor de nieuwsbrief zodat je geen enkel recept meer mist.

Chocolade cheesecake met een koekjesbodem


Het recept voor chocolade cheesecake met een koekjesbodem

Voorbereidingstijd: 35  | Bereidingstijd: 15  | Totale bereidingstijd: ca. 50 minuten (+ afkoelen en opstijven)
Hoeveelheid: ca. 8 – 10 puntjes

Wat heb je nodig voor een chocolade cheesecake met een koekjesbodem (ingrediënten):

  • 350 ml slagroom
  • 300 gram roomkaas
  • 275 gram pure chocolade
  • 200 gram melkchocolade
  • 150 gram bloem
  • 115 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gram roomboter
  • 50 gram suiker
  • 2 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 2 eetlepels cacao (ongezoet) (+ extra ter decoratie)
  • 1 theelepel buisman aroma
  • zout en baking soda
  • rood fruit naar smaak zoals aardbeien, aalbessen en frambozen

Springvorm met een diameter van 18 centimeter

Hoe je de chocolade cheesecake met een koekjesbodem maakt:

  1. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met een beetje boter. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Smelt 75 gram roomboter en laat deze vervolgens even afkoelen. Hak ondertussen 75 gram pure chocolade in kleine stukjes met een groot mes.
  3. Neem een grote kom en doe hierin 150 gram bloem, 115 gram lichtbruine basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels cacao, een snuf zout, een snuf baking soda en meng dit goed door elkaar. Voeg dan het eitje toe samen met de gesmolten boter. Weer goed door elkaar mengen tot een mooi deeg en tot slot de 75 gram pure chocolade in stukjes erdoorheen mengen. Stort dit vervolgens in de springvorm en verdeel goed over de bodem (voorzichtig aandrukken).
  4. Zet de springvorm in de oven voor ongeveer 20 á 25 minuten. Haal het daarna uit de oven en laat de bodem vervolgens volledig afkoelen.
  5. Als de bodem is afgekoeld gaan we de bovenkant maken. Hak 200 gram pure en 200 gram melkchocolade in stukken en smelt dit au bain marie.
  6. Klop 300 gram roomkaas met 50 gram suiker en 1 theelepel Buisman aroma door elkaar in een kom. Klop de slagroom stijf in een andere kom met een zakje vanillesuiker.
  7. Spatel de gesmolten chocolade eerst voorzichtig door de roomkaas en suiker. Spatel er daarna voorzichtig de slagroom door. Giet dit mengsel over de bodem, strijk de bovenkant glad en zet het geheel nu in de koelkast zodat het een nachtje kan opstijven. De taart kun je eventueel afdekken met een stukje huishoudfolie.
  8. Voor je de chocolade cheesecake gaat serveren kun je een dun laagje cacao over de taart strooien en ter decoratie wat rood fruit naar keuze erbovenop doen. Eet smakelijk!

Chocolade cheesecake met een koekjesbodem

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

6 gedachtes op “Chocolade cheesecake met een koekjesbodem”

    1. Nee, de taart is ook heerlijk zonder. Het geeft alleen net even een erg lekker en speciaal smaakje maar laat het gerust weg als je wilt. Laat je me weten of de taart in de smaak is gevallen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top