Broccoli stamppot

Broccolistamppot

Romige broccolistamppot met zongedroogde tomaten. Een simpele vegetarische stamppot die aanvoelt als comfort food terwijl je er maar 20 minuten mee bezig bent. Ideaal voor de drukke doordeweekse dagen of als je niet zo’n zin hebt om lang in de keuken te staan!

Makkelijke broccoli stamppot

Soms heb je wel zin in iets lekkers én voedzaams, maar niet om veel in huis te moeten halen of lang bezig te zijn met koken. Dan is een gerecht zoals deze broccolistamppot perfect. Het is namelijk echt zo klaar en je hebt er maar 5 ingrediënten voor nodig.

Simpel dus, maar zeker eens wat anders dan de standaard stamppot. Het is een allemansvriend waar je van zult genieten. Omdat broccoli jaarrond verkrijgbaar is, is dit ook nog eens een stamppot die geschikt is voor elk seizoen!

Vegetarische stamppot met broccoli

Broccolistamppot maken

De bereiding van deze broccolistamppot is erg eenvoudig. Je hebt er ook maar één pan voor nodig. Daar kook je de aardappels in, vervolges kook je de broccoli even mee en stamp je het geheel tot een romige puree en voeg je nog wat smaakmakers toe. Easy as that!

Naast die ene pan gebruik ik graag een stevige aardappelstamper en meer gerei heb je niet nodig voor dit recept.

Stamppot met broccoli

Deze vegetarische stamppot met broccoli is niet ingewikkeld, maar de zongedroogde tomaatjes vind ik er echt goed bij passen en maken de stamppot net even wat specialer. Wat grof gehakte walnoten of pecannoten en/of (vega) spekjes erbij zal ook zeker lekker smaken voor als je toch nog iets extra wilt.

Stamppot van broccoli

Vegetarische stamppot met broccoli

Als je eens wil variëren, is deze zoete aardappel stamppot ook een heerlijke voedzame en makkelijke stamppot. Zeker een aanrader! Gek op broccoli? Dan zijn mijn heerlijke broccoli ovenschotel of deze lekkere pasta ovenschotel ook goede opties!

Broccolistamppot

Broccoli stamppot

Broccolistamppot

Romige broccoli stamppot met zongedroogde tomaten. Een simpele vegetarische stamppot die binnen 20 minuten op tafel staat, ideaal!
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 8 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 500 gram broccoli
  • 125 gram crème fraîche (evt. plantaardig alternatief)
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 50 gram zongedroogde tomaten op olie (uitgelekt)
  • peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Schil de aardappels en snij ze in blokjes. Snij de broccoli in roosjes.
  • Zet een pan met ruim water en een flinke snuf zout op het vuur en kook de aardappels 12 minuten. Voeg de laatste 10 minuten de broccoli toe en kook ze samen in de pan gaar.
  • Giet het kookvocht uit de pan af en hou een kopje kookvocht apart.
  • Schep nu de crème fraîche erbij, nootmuskaat en naar smaak peper en zout en stamp tot je een lekkere romige broccolistamppot hebt. Optioneel kun je nog wat kookvocht toevoegen als je het nog smeuïger wil maken.
  • Schep als laatste de zongedroogde tomaten erdoor en verdeel de stamppot over de borden. Eet smakelijk!

handig om te weten:

Variatietip! Voeg wat grof gehakte walnoten of pecannoten toe voor een extra bite. (Vegetarische) spekjes smaken er ook erg lekker bij!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 330kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwitten: 11g | Vetten: 7g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Broccoli stamppot

4 reacties op “Broccolistamppot

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *