Appelbeignets recept

Appelbeignets

Appelbeignets. Met dit makkelijke recept maak je zelf de lekkerste appelbeignets voor Oud & Nieuw! Ze zijn binnen een half uurtje klaar, geen gedoe met het rijzen van deeg en zo ontzettend lekker.

Wij versieren ze na het bakken vaak met kaneel suiker wat over is na het bakken, maar poedersuiker kan natuurlijk ook. Net wat je zelf lekker vindt.


Wat is het verschil tussen appelbeignets en appelflappen?

Appelflappen, appelbeignets en oliebollen kennen we als échte traditionele traktaties tijdens Oud & Nieuw. Maar wat is nou het verschil tussen appelflappen en -beignets?

Volgens het Algemeen Nederlands Woordenboek (ANW) is er een heel duidelijk verschil: de met appel gevulde driehoek van bladerdeeg uit de oven heet een appelflap en de in beslag gefrituurde appelschijf is een appelbeignet.

Het woord beignet is rond de achttiende eeuw in Nederland overgenomen uit het Frans. Het is een verkleinvorm van beigne, dat ‘buil’ betekent. Dat ‘buil’ duidt de vorm aan van het gebak, grappig toch? 😉

Appelbeignets maken

Borrelhapjes met Oud & Nieuw

Borrelhapjes zijn natuurlijk altijd lekker maar wij vieren Oud & Nieuw het liefste met een tafel vol lekkers. Deze appelbeignets zijn een heerlijke fris-zoete toevoeging en echt heel makkelijk om te maken!

Ga je de appelbeignets van tevoren maken of heb je veel over en wil je ze nog even opwarmen? Wij hebben een paar tips voor je zodat ze weer lekker krokant zijn en vers smaken!

  • Opwarmen in de oven: voorverwarmen op 200 graden boven- en onderwarmte, verwarm ze vervolgens circa 6 minuten.
  • Opwarmen in de airfryer: voorverwarmen op 200 graden, verwarm ze vervolgens circa 4 minuten.
  • Opwarmen in de magnetron: niet doen, dan worden ze juist zompig en dat willen we niet!
Appelbeignets recept
Appelbeignets recept

Appelbeignets

Appelbeignets. Met dit makkelijke recept maak je zelf de lekkerste appelbeignets voor Oud & Nieuw. Zo lekker en makkelijk om te maken, aanrader!
5 van 5 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 20 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 3-4 appels (Wij gebruikten lekkere friszure Goudrenettes)
Voor het beslag
  • 250 ml melk
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei (middel)
  • 1 theelepel kaneel
  • snuf zout
Voor de kaneelsuiker
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel kaneel
Zonnebloemolie of arachideolie om in te frituren

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Maak het beslag door alle ingrediënten voor het beslag te mengen. Het moet de consistentie hebben van een dik pannenkoek beslag.
    • Maak de kaneelsuiker door de suiker en kaneel te mengen.
    • Verwarm de frituur of olie in een pan naar 185 graden.
    • Schil de appels, verwijder het klokhuis met een appelboord en snij in plakken van nog geen centimeter dik.
    • Wentel de plakken appel door de kaneelsuiker en haal ze vervolgens door het beslag.
    • Laat ze in de hete olie glijden en bak ze in enkele minuten goudbruin aan beide kanten.
    • Wentel na het bakken eventueel door wat overgebleven kaneelsuiker of bestrooi naar smaak met poedersuiker. Geniet ervan en de beste wensen voor volgend jaar!

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 81kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwitten: 2g | Vetten: 1g | Verzadigd vet: 0.3g

    *Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
    Appelbeignets recept

    14 thoughts on “Appelbeignets

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept