Zoete, krokante chicken wings uit de oven. Super makkelijk om te maken, ontzettend lekker en zo op. Deze ‘sweet crispy chicken wings’ (waarom klinkt dat toch altijd ‘lekkerder’ in het Engels?) zijn geen lang leven geschonden zodra je ze op tafel zet, ze zijn namelijk zo… op!
Chicken wings uit de oven
Makkelijk om te maken zijn ze zeker. Het is een kwestie van ze voorzien van een dun laagje maizena met lekkere kruiden (de maizena zorgt voor het krokante jasje en de kruiden voor de smaak). Daarna doet de oven het werk voor je.
Ondertussen maak je een zoetig sausje van honing en knoflook. Direct na het bakken wentel je hier de zoete krokante chicken wings doorheen en genieten maar. Heerlijk als maaltijd met een lekkere salade erbij, frietjes of aardappeltjes uit de oven, maar ook heel geschikt als borrelhapje.
Zelf chicken wings maken
In de supermarkt vind je natuurlijk ook vaak kant-en-klare gekruide chicken wings. Maar dat smaakt toch niet zo lekker als dat je ze zelf maakt hoor! Je kunt dan precies het kruiden-mengsel maken zoals je het zelf het lekkerste vindt, wat in mijn geval een mix is van paprikapoeder, uienpoeder en knoflookpoeder.
En om echt complete zoete krokante chicken wings te maken, heb je uiteraard ook het zoete sausje nodig. Die zit er sowieso niet bij in de supermarkt en maakt het wat mij betreft extra lekker ‘sticky’, je eet er je vingers bij op…
De lekkerste zoete krokante chicken wings
Deze chicken wings uit de oven zijn echt heerlijk als borrelhapje gewoon op de vrijdagavond, in het weekend of bij een feestje. Maak er eventueel ook nog deze lekkere kippenvleugeltjes uit de oven bij zodat je twee soorten chicken wings hebt.
En als je, net als ik, fan bent van sausjes dan raad ik je zeker aan deze zelfgemaakte chilisaus erbij te maken. Dan is het feest helemaal compleet!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 kilo kippenvleugeltjes
- 50 gram maizena
- 2 theelepels paprikapoeder (zoet, gerookt)
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 4 eetlepels honing
- 2 eetlepels plantaardige olie
- ½ theelepel chilivlokken
- peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Was de kippenvleugeltjes en halveer ze indien gewenst.
- Meng de maizena met de kruiden en peper en zout naar smaak en verdeel over de kippenvleugels zodat ze rondom een gelijkmatig laagje hebben.
- Verdeel de kippenvleugels over een bakplaat en bak ze in ca. 40 minuten goudbruin en gaar.
- Maak ondertussen de saus. Doe alle ingrediënten voor de saus in een pannetje en meng goed door elkaar. Verwarm de saus tot hij vloeibaar is. Dit duurt niet lang, begin hier mee vlak voordat de kip klaar is.
- Haal de kip uit de oven en meng de kippenvleugels direct door de saus, geniet ervan!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Maartje says:
Hoi Eef, kan ik dit recept ook met kippendijen maken?
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Maartje, dat kan denk ik zeker wel. Ik zou dan wel voor kippendijen met bot gaan, het kluiven zal wat rommeliger zijn.. dat wel 😉
Stefan says:
Hi Eef,
Is het ook mogelijk om ze in een ovenschaal te doen ipv een bakplaat?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Ja hoor, dat lijkt me van wel. Het liefst zou je ze wel los van elkaar leggen.