Volg mij:
Kip & Gevogelte

Krokante kippenvleugeltjes uit de oven

Krokante Kippenvleugeltjes uit de Oven

Krokante kippenvleugeltjes uit de oven. Dat klinkt goed nietwaar? Dat is het ook! Dit gerecht is makkelijk om te maken en ook nog eens ontzettend lekker. Heerlijke krokante kippenvleugeltjes met een lekker gekruid jasje uit de oven.

Het fijne aan dit recept is dat je geen (extra) vet gebruikt om de kippenvleugeltjes te bakken. Je gebruikt alleen de kippenvleugeltjes, wat kruiden en een beetje bloem. Even in de oven en smullen maar!

Lekker krokant

Hoe kan het dat deze kippenvleugeltjes zo lekker krokant worden in de oven zonder dat je ze moet frituren?  Ze worden simpelweg krokant door de hitte van de oven en het eigen vet welke in het jasje van de kippenvleugeltjes zit. Geloof mij, deze krokante kippenvleugeltjes doen zeker niet onder voor hun gefrituurde vrienden.

Lichte maaltijd

Krokante kippenvleugeltjes passen perfect binnen een lichte maaltijd door deze manier van bereiden. Het jasje is lekker smaakvol door de mengelmoes van verschillende kruiden. Zoete paprikapoeder, hartige uienpoeder en de cayennepeper geeft een beetje pit maar doordat er maar weinig in het kruidenmengsel zit worden de kippenvleugeltjes niet zo pittig. Als je echt niet van pittig eten houdt en ook een klein beetje cayennepeper al pittig vindt of eten er (kleine) kinderen mee dan laat je de cayennepeper gewoon weg. Voeg eventueel een beetje extra paprikapoeder toe.

Lekker voor bij de krokante kippenvleugeltjes

Serveer de krokante kippenvleugeltjes als diner met een frisse salade en bijvoorbeeld wat (zelfgemaakte) patatjes. Natuurlijk kunnen ze ook prima als lekkere snack of tapas voor bij de borrel tijdens een gezellig avondje met vrienden. Zelf vind ik ze eigenlijk al heerlijk zonder sausje maar zelfgemaakte barbecuesaus, chilisaus of een zoetzuur sausje passen perfect bij deze krokante kippenvleugeltjes.

Sla dit recept zeker op: zo makkelijk, zo lekker en ook nog eens gezond kom je het nou eenmaal niet vaak tegen 😉 .

Krokante Kippenvleugeltjes uit de Oven

 


Het recept voor krokante kippenvleugeltjes uit de oven:

Voorbereidingstijd: 5 minuten | Bereidingstijd: 40 minuten | Totale bereidingstijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 8 stuks

Wat heb je nodig voor krokante kippenvleugeltjes uit de oven (ingrediënten):

  • 800 gram kippenvleugeltjes (ca. 8 stuks)
  • 50 gram bloem
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel witte peper
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 10 gram zout

Hoe maak je krokante kippenvleugeltjes uit de oven :

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. In een ruim kommetje doe je de bloem samen met alle kruiden en dit meng je goed door elkaar. Pak nu een kippenvleugeltje en haal deze door het bloem/ kruidenmengsel tot alle kanten goed bedekt zijn en leg deze even apart op een bordje. Herhaal dit tot alle kippenvleugeltjes voorzien zijn van een laagje bloem/ kruidenmengsel.
  3. Verdeel de kippenvleugeltjes over de bakplaat met de “mooie” kant naar boven. Schuif de kippenvleugeltjes vervolgens de oven in en bak ze in ca. 40 minuten goudbruin en knapperig af. Eet smakelijk!

    Het is mogelijk dat er nog een heel klein beetje van het bloem/ kruidenmengsel op de kippenvleugeltjes zit tegen het einde van de oventijd. Neem een kwastje en verdeel dit dan weer even over het kippenvleugeltje en bak ze nog enkele minuten tot ze een goudbruin knapperig jasje hebben


Krokante Kippenvleugeltjes uit de Oven

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

33 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Ziet er weer erg lekker uit Eef!

    25 april 2016 at 07:32
  • Beantwoorden Maartje

    Lekker, kan het ook met hele kip? hoe lang dan ongeveer in de over?

    3 mei 2016 at 16:25
    • Beantwoorden Eef

      Hi Maartje, zelf nog nooit gedaan maar wat houd je tegen? Volgens mij kan het prima en ik denk zomaar dat, dat ook erg lekker zou kunnen zijn (je brengt me op ideeën 🙂 ) Hoe lang de kip in de oven moet is afhankelijk van de grote van de kip. Reken ongeveer 40 á 45 minuten per kilo en dan op 180 – 185 graden. Daarna nog een minuutje of 10 grillen (krijgt ‘ie een lekker krokant jasje van). Als je het maakt, laat je me dan weten hoe het smaakte?

      5 mei 2016 at 22:52
      • Beantwoorden Maartje

        Hi eef!

        Hele kip gaat dus ook prima! een echte aanrader!!!Heerlijk!

        25 mei 2016 at 14:27
        • Beantwoorden Eef

          Oeh dat klinkt goed! Super dat je het nog even laat weten 🙂 Ga het zeker ook nog eens zelf proberen, lijkt mij een heel goed ideetje van je.

          25 mei 2016 at 20:21
  • Beantwoorden Priscilla

    45 minuten en niet draaien tussendoor?

    11 september 2016 at 12:15
    • Beantwoorden Eef

      Nee dat hoeft niet. De bakplaat wordt namelijk ook erg heet waardoor de onderkant ook goed gaar wordt.

      11 september 2016 at 14:21
  • Beantwoorden Anja

    Mooi receptje Eef….Kippetjes smaken perfect op deze manier!!! Chapeau!!!

    23 december 2016 at 20:39
    • Beantwoorden Eef

      Dank je wel 😀 Wat een lieve reactie!

      24 december 2016 at 09:55
    • Beantwoorden Simone

      Blij dat ik jouw manier gevonden heb! Er zijn zoveel zogenaamd knapperige kipkluifrecepten die ik geprobeerd heb en niet geven wat ik wil maar jouw recept wel. Ik ben erg gelukkig!

      6 mei 2019 at 17:17
  • Beantwoorden Michelle

    Kan ik er bakpapier op leggen? En zo ja moet ik het dan draaien?

    12 februari 2017 at 08:47
    • Beantwoorden Eef

      Natuurlijk kun je er een velletje bakpapier onder doen. Als je een bakplaat gebruikt hoef je ze niet te draaien, door de hitte van de bakplaat worden ze aan beide kanten goed gaar.

      12 februari 2017 at 14:01
  • Beantwoorden Martine (Duuizenden1dag)

    Ze zien er heerlijk uit. Ik maak regelmatig gekruide kipvleugeltjes in de oven, maar heb het nog nooit met bloem geprobeerd. Ga ik eens doen.

    19 februari 2017 at 10:54
    • Beantwoorden Eef

      Zeker een keer doen! Dat maakt ze lekker krokant 🙂

      25 februari 2017 at 21:16
  • Beantwoorden Ursula

    Ha Eef,
    Weet je ook of ze op deze manier in de airfryer kunnen?

    2 april 2017 at 08:53
    • Beantwoorden Eef

      Hi Ursula,

      Ja dat kan! Ik heb het zelf niet geprobeerd maar een paar volgers van mijn facebookpagina al wel. Volgens mij moet je alleen de temperatuur wel ietsje lager zetten en de tijd ook. Ik ga het volgende keer zelf ook proberen 🙂

      groetjes,

      2 april 2017 at 15:21
    • Beantwoorden Barbara

      Ik ga dit vanavond proberen Eef. Moeten ze in het midden van de oven staan en dan met hete lucht of anders. Dit hoor ik graag van je.

      1 mei 2019 at 10:49
      • Beantwoorden Eef

        In het midden van de oven en gewoon boven en onderwarmte 🙂 Eet smakelijk vanavond!

        1 mei 2019 at 13:43
  • Beantwoorden G.v.d.Berg

    Is 800 gr. vleugeltjes echt maar 8 stuks?

    17 november 2017 at 23:25
    • Beantwoorden Eef

      Ja, dit waren biologische dus die zijn vaak ietsje kleiner. Het komt niet op een vleugeltje meer of minder neer hoor. De hoeveelheid kruidenmix is ruim 🙂

      20 november 2017 at 07:54
  • Beantwoorden Lizet

    Hoi hoi, hoe warm moet de oven?

    17 januari 2018 at 16:53
    • Beantwoorden Eef

      200 graden (zie stap 1). Eet smakelijk 🙂

      18 januari 2018 at 12:31
  • Beantwoorden Marjan

    Heb ze gemaakt en we vonden ze HEER-LIJK !! 😀

    26 januari 2018 at 18:04
    • Beantwoorden Eef

      Dank voor je reactie Marjan, blij om dat de lezen 😀

      30 januari 2018 at 15:53
      • Beantwoorden Konrad

        Werkelijk een super recept! 10/10

        20 mei 2018 at 18:28
        • Beantwoorden Eef

          Wat leuk om te lezen. Dank Konrad 😀

          22 mei 2018 at 09:29
  • Beantwoorden Jenske

    Kan je ze ook een dag van te voren maken en dan op de dag zelf even opwarmen.

    22 december 2018 at 12:32
    • Beantwoorden Eef

      Ik raad je aan ze lekker vers te maken en ze dan direct te eten. Als je ze gaat opwarmen worden ze mogelijk een beetje droog namelijk

      30 december 2018 at 14:24
  • Beantwoorden Esmeralda ten Cate

    Ze zijn heerlijk, ga ze vanavond “oudjaarsavond” voor de zoveelste keer maken. Ik doe alleen de kruiden en bloem in een lege broodzak en daarna de vleugeltjes ook, en schud de inmiddels afgesloten broodzak even flink door elkaar. En laat de inhoud daarna op de met bakpapier beklede plaat glijden.

    31 december 2018 at 16:23
    • Beantwoorden Eef

      Dat is een hele handige tip, dankjewel 😀

      11 januari 2019 at 12:48
  • Beantwoorden Tom

    Hallo, ik ga de vleugels met plezier maken want het recept belooft veel goeds. Je spreekt bij de ingrediënten over zoete paprika en bij de bereiding over gerookte paprika. Ik heb op de zoete gegokt.

    19 augustus 2019 at 15:20
    • Beantwoorden Eef

      Kan beide 🙂 Zal het even aanpassen.

      26 augustus 2019 at 11:22

    Laat een reactie achter