fbpx
Krokante Kippenvleugeltjes uit de Oven

Krokante kippenvleugeltjes uit de oven

Krokante kippenvleugeltjes uit de oven. Dat klinkt goed nietwaar? Dat is het ook! Dit gerecht is makkelijk om te maken en ook nog eens ontzettend lekker. Heerlijke krokante kippenvleugeltjes met een lekker gekruid jasje uit de oven.

Het fijne aan dit recept is dat je geen (extra) vet gebruikt om de kippenvleugeltjes te bakken. Je gebruikt alleen de kippenvleugeltjes, wat kruiden en een beetje bloem. Even in de oven en smullen maar!

Lekker krokant

Hoe kan het dat deze kippenvleugeltjes zo lekker krokant worden in de oven zonder dat je ze moet frituren?  Ze worden simpelweg krokant door de hitte van de oven en het eigen vet welke in het jasje van de kippenvleugeltjes zit. Geloof mij, deze krokante kippenvleugeltjes doen zeker niet onder voor hun gefrituurde vrienden.

Lichte maaltijd

Krokante kippenvleugeltjes passen perfect binnen een lichte maaltijd door deze manier van bereiden. Het jasje is lekker smaakvol door de mengelmoes van verschillende kruiden. Zoete paprikapoeder, hartige uienpoeder en de cayennepeper geeft een beetje pit maar doordat er maar weinig in het kruidenmengsel zit worden de kippenvleugeltjes niet zo pittig. Als je echt niet van pittig eten houdt en ook een klein beetje cayennepeper al pittig vindt of eten er (kleine) kinderen mee dan laat je de cayennepeper gewoon weg. Voeg eventueel een beetje extra paprikapoeder toe.

Lekker voor bij de krokante kippenvleugeltjes

Serveer de krokante kippenvleugeltjes als diner met een frisse salade en bijvoorbeeld wat (zelfgemaakte) patatjes. Natuurlijk kunnen ze ook prima als lekkere snack of tapas voor bij de borrel tijdens een gezellig avondje met vrienden. Zelf vind ik ze eigenlijk al heerlijk zonder sausje maar zelfgemaakte barbecuesaus, chilisaus of een zoetzuur sausje passen perfect bij deze krokante kippenvleugeltjes.

Sla dit recept zeker op: zo makkelijk, zo lekker en ook nog eens gezond kom je het nou eenmaal niet vaak tegen 😉 .

Krokante Kippenvleugeltjes uit de Oven

Krokante kippenvleugeltjes uit de oven

Heerlijke krokante kippenvleugeltjes uit de oven, zonder extra vet.
4.39 van 26 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 8 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 800 gram kippenvleugeltjes (8 stuks)
  • 50 gram bloem
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel witte peper
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 10 gram zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • In een ruim kommetje doe je de bloem samen met alle kruiden en dit meng je goed door elkaar.
  • Pak nu een kippenvleugeltje en haal deze door het bloem/ kruidenmengsel tot alle kanten goed bedekt zijn en leg deze even apart op een bordje.
  • Herhaal dit tot alle kippenvleugeltjes voorzien zijn van een laagje bloem/ kruidenmengsel.
  • Verdeel de kippenvleugeltjes over de bakplaat met de "mooie" kant naar boven. Schuif de kippenvleugeltjes vervolgens de oven in en bak ze in ca. 40 minuten goudbruin en knapperig af. Eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 144kcal | Koolhydraten: 5g | Eiwitten: 11g | Vetten: 9g | Verzadigd vet: 2g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Krokante Kippenvleugeltjes uit de Oven

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

68 reacties op “Krokante kippenvleugeltjes uit de oven”

    1. Hi Maartje, zelf nog nooit gedaan maar wat houd je tegen? Volgens mij kan het prima en ik denk zomaar dat, dat ook erg lekker zou kunnen zijn (je brengt me op ideeën 🙂 ) Hoe lang de kip in de oven moet is afhankelijk van de grote van de kip. Reken ongeveer 40 á 45 minuten per kilo en dan op 180 – 185 graden. Daarna nog een minuutje of 10 grillen (krijgt ‘ie een lekker krokant jasje van). Als je het maakt, laat je me dan weten hoe het smaakte?

        1. Oeh dat klinkt goed! Super dat je het nog even laat weten 🙂 Ga het zeker ook nog eens zelf proberen, lijkt mij een heel goed ideetje van je.

    1. Blij dat ik jouw manier gevonden heb! Er zijn zoveel zogenaamd knapperige kipkluifrecepten die ik geprobeerd heb en niet geven wat ik wil maar jouw recept wel. Ik ben erg gelukkig!

    1. Natuurlijk kun je er een velletje bakpapier onder doen. Als je een bakplaat gebruikt hoef je ze niet te draaien, door de hitte van de bakplaat worden ze aan beide kanten goed gaar.

    1. Hi Ursula,

      Ja dat kan! Ik heb het zelf niet geprobeerd maar een paar volgers van mijn facebookpagina al wel. Volgens mij moet je alleen de temperatuur wel ietsje lager zetten en de tijd ook. Ik ga het volgende keer zelf ook proberen 🙂

      groetjes,

    2. Ik ga dit vanavond proberen Eef. Moeten ze in het midden van de oven staan en dan met hete lucht of anders. Dit hoor ik graag van je.

    1. Ja, dit waren biologische dus die zijn vaak ietsje kleiner. Het komt niet op een vleugeltje meer of minder neer hoor. De hoeveelheid kruidenmix is ruim 🙂

    1. Ik raad je aan ze lekker vers te maken en ze dan direct te eten. Als je ze gaat opwarmen worden ze mogelijk een beetje droog namelijk

  1. Esmeralda ten Cate

    Ze zijn heerlijk, ga ze vanavond “oudjaarsavond” voor de zoveelste keer maken. Ik doe alleen de kruiden en bloem in een lege broodzak en daarna de vleugeltjes ook, en schud de inmiddels afgesloten broodzak even flink door elkaar. En laat de inhoud daarna op de met bakpapier beklede plaat glijden.

  2. Esmeralda ten Cate

    Ze zijn heerlijk, ga ze vanavond “oudjaarsavond” voor de zoveelste keer maken. Ik doe alleen de kruiden en bloem in een lege broodzak en daarna de vleugeltjes ook, en schud de inmiddels afgesloten broodzak even flink door elkaar. En laat de inhoud daarna op de met bakpapier beklede plaat glijden.

  3. Hallo, ik ga de vleugels met plezier maken want het recept belooft veel goeds. Je spreekt bij de ingrediënten over zoete paprika en bij de bereiding over gerookte paprika. Ik heb op de zoete gegokt.

  4. Hallo, ik ga de vleugels met plezier maken want het recept belooft veel goeds. Je spreekt bij de ingrediënten over zoete paprika en bij de bereiding over gerookte paprika. Ik heb op de zoete gegokt.

  5. Twijfelde over het recept, nu uitgeprobeerd maar het is super goed ! Ik heb alleen kip kruiden en bloem gebruikt ! Smullen maar

  6. 4 stars
    Zeer tevreden van mijn kinderen zijn nogal vies neuzen en ze hebben dit uiteindelijk geproefd
    Had ik even geluk dat ze niet sneller proefde want ze gingen heel goed naar binnen
    Super lekker top receptje 👌👌👌

  7. 5 stars
    Ik maakte het recept voor de 2e keer. Echt super lekker en ik doe de vleugels 60 minuten ipv 40. Ik had wat teveel vleugels voorbereid en die heb ik gefrituurd. Ook meer dan geweldig. Erg bedankt!😊

  8. Hi Eef,
    Super makkelijk….dat je denkt, waarom ben ik hier niet eerder op gekomen? Kids hebben ervan gesmuld. Alleen heb ik kipkruiden gebruikt en wat extra gerookte paprikapoeder. Had geen uienpoeder vandaar.. Cayenne en peper weggelaten vanwege de kids. Dit recept is zéker een blijvertje!
    Bedankt Eef and keep the good cooking going! 😉

  9. Diederik Den Dooven

    Ik heb buiten de vleugeltjes ook de billetjes gebruikt om op te dienen met een Thais gerecht namelijk Som Taam (ook gekend als Papaya Pok Pok – een (hete) salade van onrijpe papaya). Het resultaat was heel wat beter dan de gewone gefrituurde vleugeltjes! Bedankt voor het idee Eef – dat verdient een dikke zoen!

  10. 5 stars
    Dank voor het delen van dit recept. We maken het al jaren, sinds we dit recept hebben gevonden via google. Het is een van onze favoriete recepten geworden. Een toprecept!

  11. Zojuist de heerlijke kippenvleugeltjes gegeten. Had er van allerlei sausje bijgezet maar die zijn onaangebroken gebleven. Zonder saus heerlijk!
    Bedankt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top