Krokante kippenvleugeltjes uit de oven. Dat klinkt goed nietwaar? Dat is het ook! Dit gerecht is makkelijk om te maken en ook nog eens ontzettend lekker. Heerlijke krokante kippenvleugeltjes met een lekker gekruid jasje uit de oven.
Het fijne aan dit recept is dat je geen (extra) vet gebruikt om de kippenvleugeltjes te bakken. Je gebruikt alleen de kippenvleugeltjes, wat kruiden en een beetje bloem. Even in de oven en smullen maar!
Lekker krokant
Hoe kan het dat deze kippenvleugeltjes zo lekker krokant worden in de oven zonder dat je ze moet frituren? Ze worden simpelweg krokant door de hitte van de oven en het eigen vet welke in het jasje van de kippenvleugeltjes zit. Geloof mij, deze krokante kippenvleugeltjes doen zeker niet onder voor hun gefrituurde vrienden.
Lichte maaltijd
Krokante kippenvleugeltjes passen perfect binnen een lichte maaltijd door deze manier van bereiden. Het jasje is lekker smaakvol door de mengelmoes van verschillende kruiden. Zoete paprikapoeder, hartige uienpoeder en de cayennepeper geeft een beetje pit maar doordat er maar weinig in het kruidenmengsel zit worden de kippenvleugeltjes niet zo pittig. Als je echt niet van pittig eten houdt en ook een klein beetje cayennepeper al pittig vindt of eten er (kleine) kinderen mee dan laat je de cayennepeper gewoon weg. Voeg eventueel een beetje extra paprikapoeder toe.
Lekker voor bij de krokante kippenvleugeltjes
Serveer de krokante kippenvleugeltjes als diner met een frisse salade en bijvoorbeeld wat (zelfgemaakte) patatjes. Natuurlijk kunnen ze ook prima als lekkere snack of tapas voor bij de borrel tijdens een gezellig avondje met vrienden. Zelf vind ik ze eigenlijk al heerlijk zonder sausje maar zelfgemaakte barbecuesaus, chilisaus of een zoetzuur sausje passen perfect bij deze krokante kippenvleugeltjes.
Sla dit recept zeker op: zo makkelijk, zo lekker en ook nog eens gezond kom je het nou eenmaal niet vaak tegen 😉 .


Ingrediënten
- 800 gram kippenvleugeltjes (8 stuks)
- 50 gram bloem
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel witte peper
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 10 gram zout
Ook handig:
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte en bedek een bakplaat met bakpapier.
- In een ruim kommetje doe je de bloem samen met alle kruiden en dit meng je goed door elkaar.
- Pak nu een kippenvleugeltje en haal deze door het bloem/ kruidenmengsel tot alle kanten goed bedekt zijn en leg deze even apart op een bordje.
- Herhaal dit tot alle kippenvleugeltjes voorzien zijn van een laagje bloem/ kruidenmengsel.
- Verdeel de kippenvleugeltjes over de bakplaat met de "mooie" kant naar boven. Schuif de kippenvleugeltjes vervolgens de oven in en bak ze in ca. 40 minuten goudbruin en knapperig af. Eet smakelijk!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.




Dit recept is geweldig, ik doe het met biologische mini kipkluifjes. Heb hem nu voor de 2e keer gemaakt en iedereen vind het heerlijk!
Wat leuk om te horen! 🙂
Deze kippenvleugeltjes zijn al jaren een doorslaand succes!
Wat onwijs leuk om te horen, dankjewel 🙂
Hallo Eef
Tjonge jonge wat een lekkere vleugeltjes, gelukkig waren het er niet meer !!!
Ik heb een heteluchtoven, (180 gr) recept gevolgt ging prima.
Heerlijk
Wat leuk om te horen, dankjewel Chantal!
zeer lekker receptje. ik heb wel nog extra kruiden toegevoegd : barbecuestof en kippenkruiden mengeling.
volgende week is dit één van mijn aperitiefhapjes voor 11 gasten. gr
Wat lekker zeg, geniet ervan!
Heb ze net in de oven geschoven. Verwacht er veel van. Ik had 1 kg. En dat waren 10 vleugeltjes. Heb alleen de hoeveelheid bloem met 10gr. verhoogd. Maar dat had niet gehoeven want ik hou ca. een derde van het mengsel over.
Wat heerlijk! Hopelijk heeft het gesmaakt 😀
Dit recept heb ik inmiddels ontelbare keren gemaakt. Heerlijk! De vleugels zijn zó lekker krokant. Puur genieten❤️
Wat leuk om te horen, dankjewel Joke!
Heerlijk recept, al minstens 10 x gemaakt.
Bloem en kruiden husselen in diepvrieszakje, kip erbij en ook even husselen.
Kwartier voor einde baktijd kip draaien en ovenfriet ernaast, eten met kant en klare salade erbij = geen afwas!
Wat leuk om te lezen! Dat klinkt helemaal top 😀
Wij gaan dot vanavond proberen ben benieuwd
Leuk, eet smakelijk alvast 🙂
Hoi Eef,
Hoe kan ik zorgen dat de binnenkant van de vleugeltjes ook meer smaak heeft?
Hi Dionne! Je zou het kunnen proberen door de vleugeltjes langer te laten marineren. Succes!
Heerlijk krokante dubbele kipvleugetjes. Goed recept. En heb eraan gehouden. De verhoudingen wat beschreven was klopte. Als je maar aan de recept houdt.
DANKJEWEL HOOR.
Jij ook bedankt Sylvie, super fijn om te horen!