Krokante kippenvleugeltjes uit de oven. Dat klinkt goed nietwaar? Dat is het ook! Dit gerecht is makkelijk om te maken en ook nog eens ontzettend lekker. Heerlijke krokante kippenvleugeltjes met een lekker gekruid jasje uit de oven.
Het fijne aan dit recept is dat je geen (extra) vet gebruikt om de kippenvleugeltjes te bakken. Je gebruikt alleen de kippenvleugeltjes, wat kruiden en een beetje bloem. Even in de oven en smullen maar!
Lekker krokant
Hoe kan het dat deze kippenvleugeltjes zo lekker krokant worden in de oven zonder dat je ze moet frituren? Ze worden simpelweg krokant door de hitte van de oven en het eigen vet welke in het jasje van de kippenvleugeltjes zit. Geloof mij, deze krokante kippenvleugeltjes doen zeker niet onder voor hun gefrituurde vrienden.
Lichte maaltijd
Krokante kippenvleugeltjes passen perfect binnen een lichte maaltijd door deze manier van bereiden. Het jasje is lekker smaakvol door de mengelmoes van verschillende kruiden. Zoete paprikapoeder, hartige uienpoeder en de cayennepeper geeft een beetje pit maar doordat er maar weinig in het kruidenmengsel zit worden de kippenvleugeltjes niet zo pittig. Als je echt niet van pittig eten houdt en ook een klein beetje cayennepeper al pittig vindt of eten er (kleine) kinderen mee dan laat je de cayennepeper gewoon weg. Voeg eventueel een beetje extra paprikapoeder toe.
Lekker voor bij de krokante kippenvleugeltjes
Serveer de krokante kippenvleugeltjes als diner met een frisse salade en bijvoorbeeld wat (zelfgemaakte) patatjes. Natuurlijk kunnen ze ook prima als lekkere snack of tapas voor bij de borrel tijdens een gezellig avondje met vrienden. Zelf vind ik ze eigenlijk al heerlijk zonder sausje maar zelfgemaakte barbecuesaus, chilisaus of een zoetzuur sausje passen perfect bij deze krokante kippenvleugeltjes.
Sla dit recept zeker op: zo makkelijk, zo lekker en ook nog eens gezond kom je het nou eenmaal niet vaak tegen 😉 .

Krokante kippenvleugeltjes uit de oven
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 800 gram kippenvleugeltjes (8 stuks)
- 50 gram bloem
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel witte peper
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 10 gram zout
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
- In een ruim kommetje doe je de bloem samen met alle kruiden en dit meng je goed door elkaar.
- Pak nu een kippenvleugeltje en haal deze door het bloem/ kruidenmengsel tot alle kanten goed bedekt zijn en leg deze even apart op een bordje.
- Herhaal dit tot alle kippenvleugeltjes voorzien zijn van een laagje bloem/ kruidenmengsel.
- Verdeel de kippenvleugeltjes over de bakplaat met de "mooie" kant naar boven. Schuif de kippenvleugeltjes vervolgens de oven in en bak ze in ca. 40 minuten goudbruin en knapperig af. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
78 reacties op “Krokante kippenvleugeltjes uit de oven”
Ziet er weer erg lekker uit Eef!
Dank je wel 🙂
Lekker, kan het ook met hele kip? hoe lang dan ongeveer in de over?
Hi Maartje, zelf nog nooit gedaan maar wat houd je tegen? Volgens mij kan het prima en ik denk zomaar dat, dat ook erg lekker zou kunnen zijn (je brengt me op ideeën 🙂 ) Hoe lang de kip in de oven moet is afhankelijk van de grote van de kip. Reken ongeveer 40 á 45 minuten per kilo en dan op 180 – 185 graden. Daarna nog een minuutje of 10 grillen (krijgt ‘ie een lekker krokant jasje van). Als je het maakt, laat je me dan weten hoe het smaakte?
Hi eef!
Hele kip gaat dus ook prima! een echte aanrader!!!Heerlijk!
Oeh dat klinkt goed! Super dat je het nog even laat weten 🙂 Ga het zeker ook nog eens zelf proberen, lijkt mij een heel goed ideetje van je.
Vanavond gemaakt en we vonden het allemaal heerlijk !
Wat fijn om te horen, dankjewel 🙂
45 minuten en niet draaien tussendoor?
Nee dat hoeft niet. De bakplaat wordt namelijk ook erg heet waardoor de onderkant ook goed gaar wordt.
Mooi receptje Eef….Kippetjes smaken perfect op deze manier!!! Chapeau!!!
Dank je wel 😀 Wat een lieve reactie!
Blij dat ik jouw manier gevonden heb! Er zijn zoveel zogenaamd knapperige kipkluifrecepten die ik geprobeerd heb en niet geven wat ik wil maar jouw recept wel. Ik ben erg gelukkig!
Kan ik er bakpapier op leggen? En zo ja moet ik het dan draaien?
Natuurlijk kun je er een velletje bakpapier onder doen. Als je een bakplaat gebruikt hoef je ze niet te draaien, door de hitte van de bakplaat worden ze aan beide kanten goed gaar.
Ze zien er heerlijk uit. Ik maak regelmatig gekruide kipvleugeltjes in de oven, maar heb het nog nooit met bloem geprobeerd. Ga ik eens doen.
Zeker een keer doen! Dat maakt ze lekker krokant 🙂
Ha Eef,
Weet je ook of ze op deze manier in de airfryer kunnen?
Hi Ursula,
Ja dat kan! Ik heb het zelf niet geprobeerd maar een paar volgers van mijn facebookpagina al wel. Volgens mij moet je alleen de temperatuur wel ietsje lager zetten en de tijd ook. Ik ga het volgende keer zelf ook proberen 🙂
groetjes,
Ik ga dit vanavond proberen Eef. Moeten ze in het midden van de oven staan en dan met hete lucht of anders. Dit hoor ik graag van je.
In het midden van de oven en gewoon boven en onderwarmte 🙂 Eet smakelijk vanavond!
Is 800 gr. vleugeltjes echt maar 8 stuks?
Ja, dit waren biologische dus die zijn vaak ietsje kleiner. Het komt niet op een vleugeltje meer of minder neer hoor. De hoeveelheid kruidenmix is ruim 🙂
Is 800 gr. vleugeltjes echt maar 8 stuks?
Hoi hoi, hoe warm moet de oven?
200 graden (zie stap 1). Eet smakelijk 🙂
Hoi hoi, hoe warm moet de oven?
Heb ze gemaakt en we vonden ze HEER-LIJK !! 😀
Dank voor je reactie Marjan, blij om dat de lezen 😀
Werkelijk een super recept! 10/10
Wat leuk om te lezen. Dank Konrad 😀
Heb ze gemaakt en we vonden ze HEER-LIJK !! 😀
Wat leuk om te lezen. Dank Konrad 😀
Kan je ze ook een dag van te voren maken en dan op de dag zelf even opwarmen.
Ik raad je aan ze lekker vers te maken en ze dan direct te eten. Als je ze gaat opwarmen worden ze mogelijk een beetje droog namelijk
Kan je ze ook een dag van te voren maken en dan op de dag zelf even opwarmen.
Ik raad je aan ze lekker vers te maken en ze dan direct te eten. Als je ze gaat opwarmen worden ze mogelijk een beetje droog namelijk
Ze zijn heerlijk, ga ze vanavond “oudjaarsavond” voor de zoveelste keer maken. Ik doe alleen de kruiden en bloem in een lege broodzak en daarna de vleugeltjes ook, en schud de inmiddels afgesloten broodzak even flink door elkaar. En laat de inhoud daarna op de met bakpapier beklede plaat glijden.
Dat is een hele handige tip, dankjewel 😀
Ze zijn heerlijk, ga ze vanavond “oudjaarsavond” voor de zoveelste keer maken. Ik doe alleen de kruiden en bloem in een lege broodzak en daarna de vleugeltjes ook, en schud de inmiddels afgesloten broodzak even flink door elkaar. En laat de inhoud daarna op de met bakpapier beklede plaat glijden.
Dat is een hele handige tip, dankjewel 😀
Hallo, ik ga de vleugels met plezier maken want het recept belooft veel goeds. Je spreekt bij de ingrediënten over zoete paprika en bij de bereiding over gerookte paprika. Ik heb op de zoete gegokt.
Kan beide 🙂 Zal het even aanpassen.
Hallo, ik ga de vleugels met plezier maken want het recept belooft veel goeds. Je spreekt bij de ingrediënten over zoete paprika en bij de bereiding over gerookte paprika. Ik heb op de zoete gegokt.
Kan beide 🙂 Zal het even aanpassen.
Twijfelde over het recept, nu uitgeprobeerd maar het is super goed ! Ik heb alleen kip kruiden en bloem gebruikt ! Smullen maar
Wat leuk om te lezen! Dankjewel 🙂
Zeer tevreden van mijn kinderen zijn nogal vies neuzen en ze hebben dit uiteindelijk geproefd
Had ik even geluk dat ze niet sneller proefde want ze gingen heel goed naar binnen
Super lekker top receptje 👌👌👌
Hi Kevin, wat leuk om te lezen! Dankjewel voor je reactie 😀
Ik maakte het recept voor de 2e keer. Echt super lekker en ik doe de vleugels 60 minuten ipv 40. Ik had wat teveel vleugels voorbereid en die heb ik gefrituurd. Ook meer dan geweldig. Erg bedankt!😊
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Hi Eef,
Super makkelijk….dat je denkt, waarom ben ik hier niet eerder op gekomen? Kids hebben ervan gesmuld. Alleen heb ik kipkruiden gebruikt en wat extra gerookte paprikapoeder. Had geen uienpoeder vandaar.. Cayenne en peper weggelaten vanwege de kids. Dit recept is zéker een blijvertje!
Bedankt Eef and keep the good cooking going! 😉
Wat leuk om te lezen! Dankjewel 😀
Ik heb buiten de vleugeltjes ook de billetjes gebruikt om op te dienen met een Thais gerecht namelijk Som Taam (ook gekend als Papaya Pok Pok – een (hete) salade van onrijpe papaya). Het resultaat was heel wat beter dan de gewone gefrituurde vleugeltjes! Bedankt voor het idee Eef – dat verdient een dikke zoen!
Dank voor het delen van dit recept. We maken het al jaren, sinds we dit recept hebben gevonden via google. Het is een van onze favoriete recepten geworden. Een toprecept!
Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Heerlijk op deze manier maken
Wat een mooi compliment! Dankjewel 🙂
Zojuist de heerlijke kippenvleugeltjes gegeten. Had er van allerlei sausje bijgezet maar die zijn onaangebroken gebleven. Zonder saus heerlijk!
Bedankt.
Wat ontzettend leuk om te lezen, dankjewel 🙂
Heerlijk en gezond!
Verrukkelijk! Krokant, lekker en makkelijk, Bedankt ik ga dit zeker vaker maken. Bedankt Eefje
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂
Hoi,
Op hoeveel graden moet de oven?
Groet Sara
Zie stap 1 van het recept, 200 graden 🙂
Gisteren deze kippenvleugeltjes gemaakt. Volgens mijn kinderen de beste ooit! Dankjewel Eef 🙂
Wat een mooi compliment, dankjewel 😀
Beste Eef, wat een lof hier overje kippenvleugels. Ik wil dit recept nu natuurlijk ook graag gaan proberen maar ben geen fan van bloem. Weet je of ik dit kan vervangen voor een meelsoort o.i.d?
Hartelijk dank alvast voor je reactie!
Ik heb het zelf niet geprobeerd nog dus durf je dat niet met zekerheid te zeggen. Maar probeer het gerust 🙂
Top recept, ik heb dit zojuist geprobeerd met de nieuwe de Albert Heijn (Vega) boneless wings en ongeveer 20 minuutjes op 190 graden gedaan en af en toe omdraaien.
Goede tip, die van de AH kende ik nog niet. Ga eens kijken 🙂