fbpx
Zelfgemaakte kipshoarma met sla en knoflooksaus.

Zelf kipshoarma maken (mild gekruid)

Een tijdje geleden kreeg ik het verzoek van een lezer of ik eens een lekker gekruide shoarma op mijn blog wilde plaatsen. Natuurlijk wil ik dat! Verzoekjes zijn altijd meer dan welkom en ik besloot aan de gang te gaan met het bedenken van een lekker recept voor kipshoarma.

Ik vind het altijd erg leuk als ik reacties, vragen of verzoekjes krijg voor mijn blog. Schroom dus zeker niet om een reactie achter te laten of een mailtje te sturen als je heel graag een bepaald recept zou willen zien op mijn blog. Zo kreeg ik onlangs het verzoek van een lezer of ik eens aan de slag wilde gaan met shoarma en zie hier het resultaat!

Kruidenmix voor shoarma

Zelf had ik ook al een tijdje het idee om eens aan de slag te gaan om zelf een kruidenmix te maken voor lekker gekruide shoarma maar tot nu toe had ik nog niet de perfecte combinatie gevonden.

Kipshoarma

Kipshoarma vind ik namelijk zelf ook erg lekker, het is vaak net even malser dan shoarma van varkensvlees en het neemt de smaak van de kruiden goed op. Laat je voor dit recept niet afschrikken door de hoeveelheid kruiden, het is een lekkere, mild gekruide kipshoarma geworden. Ik heb bewust niet teveel cayennepeper gebruikt zodat het hele gezin kan genieten van deze heerlijke zelfgemaakte shoarma. Houd je wel van een beetje pit? Dan kun je er gerust iets meer cayennepeper doorheen doen.

Lekker voor erbij

Serveer deze kipshoarma met zelfgemaakte pitabroodjes, salade en knoflooksaus. Je kunt er natuurlijk ook een lekkere wrap meemaken of er rijst en groenten bij serveren. Net wat jou lekker lijkt!

Zelfgemaakte kipshoarma met sla en knoflooksaus.

Zelf kipshoarma maken (mild gekruid)

Makkelijk recept voor heerlijke shoarma van kip met een milde kruidenmix.
0 van 0 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

 • 500 gram kip (kipfilet of kipdijfilet)
 • 2 tenen knoflook
 • 1 ui
 • 5 eetlepels Griekse yoghurt
 • 1 eetlepel komijnpoeder
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • ½ theelepel kurkuma
 • ½ theelepel gemalen koriander
 • ½ theelepel gemberpoeder
 • ¼ theelepel pimentpoeder
 • ¼ theelepel kaneel
 • olijfolie, cayennepeper, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

 • Snijd de kipfilet in dunne reepjes en doe deze in een ruime afsluitbare bak of kom.
 • Snipper het uitje en snijd de teentjes knoflook fijn. Doe dit samen met de kruiden (cayennepeper, peper en zout naar smaak), Griekse yoghurt en een eetlepel olijfolie bij de kipfilet. Meng alles goed door elkaar en sluit de bak of kom goed af.
 • Laat de kipshoarma vervolgens marineren (het liefst 1 nacht in de koelkast dan wordt 'ie het lekkerst).
 • Verwarm wat olijfolie in een ruime koekenpan en hierin de kipshoarma. Serveer bijvoorbeeld met pitabroodjes, knoflooksaus en sla. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Voldoende om ca. 6 pitabroodjes mee te vullen.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 288kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 38g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 3g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Een foto van zelfgemaakte kipshoarma met sla, pitabroodjes en knoflooksaus.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

15 reacties op “Zelf kipshoarma maken (mild gekruid)”

 1. Hallo,
  Dit ga ik ook zeker proberen.
  Maar ik wilde bij deze blog ( sorry ) even zeggen dat ik de carmelitas heb gemaakt.
  Niks teveel gezegd,hij is verrukkelijk.
  Bedankt voor t delen.

  Daag Hilda

 2. je hebt gelijk. Ik maak ook liever zelf de kruidenmix dan uit ‘n pakje.
  zelf vind ik het met lamsvlees het lekkerst maar kip is ‘n goed alternatief en beter dan varkensvlees dat vaak te taai is..

  1. Dank je wel! Zelf gebruik ik niet zo vaak lamsvlees maar wie weet ook erg lekker, ga het eens proberen Wim 🙂

 3. Manolito van Galen

  Hoi Eef,
  Is het mogelijk om de yoghurt weg te laten?
  Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.
  Groetjes,
  Manolito

 4. Manolito van Galen

  Hoi Eef,
  Is het mogelijk om de yoghurt weg te laten?
  Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.
  Groetjes,
  Manolito

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top