Zelfgemaakte kipshoarma met sla en knoflooksaus.

Zelf kipshoarma maken (mild gekruid)

Een tijdje geleden kreeg ik het verzoek van een lezer of ik eens een lekker gekruide shoarma op mijn blog wilde plaatsen. Natuurlijk wil ik dat! Verzoekjes zijn altijd meer dan welkom en ik besloot aan de gang te gaan met het bedenken van een lekker recept voor kipshoarma.

Ik vind het altijd erg leuk als ik reacties, vragen of verzoekjes krijg voor mijn blog. Schroom dus zeker niet om een reactie achter te laten of een mailtje te sturen als je heel graag een bepaald recept zou willen zien op mijn blog. Zo kreeg ik onlangs het verzoek van een lezer of ik eens aan de slag wilde gaan met shoarma en zie hier het resultaat!

Kruidenmix voor shoarma

Zelf had ik ook al een tijdje het idee om eens aan de slag te gaan om zelf een kruidenmix te maken voor lekker gekruide shoarma maar tot nu toe had ik nog niet de perfecte combinatie gevonden.

Kipshoarma

Kipshoarma vind ik namelijk zelf ook erg lekker, het is vaak net even malser dan shoarma van varkensvlees en het neemt de smaak van de kruiden goed op. Laat je voor dit recept niet afschrikken door de hoeveelheid kruiden, het is een lekkere, mild gekruide kipshoarma geworden. Ik heb bewust niet teveel cayennepeper gebruikt zodat het hele gezin kan genieten van deze heerlijke zelfgemaakte shoarma. Houd je wel van een beetje pit? Dan kun je er gerust iets meer cayennepeper doorheen doen.

Lekker voor erbij

Serveer deze kipshoarma met zelfgemaakte pitabroodjes, salade en knoflooksaus. Je kunt er natuurlijk ook een lekkere wrap meemaken of er rijst en groenten bij serveren. Net wat jou lekker lijkt!

Zelfgemaakte kipshoarma met sla en knoflooksaus.

Zelfgemaakte kipshoarma met sla en knoflooksaus.

Zelf kipshoarma maken (mild gekruid)

Makkelijk recept voor heerlijke shoarma van kip met een milde kruidenmix.
4.31 van 26 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen*

Wat heb je nodig (ingrediΓ«nten):

  • 500 gram kip (kipfilet of kipdijfilet)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Β½ theelepel kurkuma
  • Β½ theelepel gemalen koriander
  • Β½ theelepel gemberpoeder
  • ΒΌ theelepel pimentpoeder
  • ΒΌ theelepel kaneel
  • olijfolie, cayennepeper, peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Snijd de kipfilet in dunne reepjes en doe deze in een ruime afsluitbare bak of kom.
  • Snipper het uitje en snijd de teentjes knoflook fijn. Doe dit samen met de kruiden (cayennepeper, peper en zout naar smaak), Griekse yoghurt en een eetlepel olijfolie bij de kipfilet. Meng alles goed door elkaar en sluit de bak of kom goed af.
  • Laat de kipshoarma vervolgens marineren (het liefst 1 nacht in de koelkast dan wordt 'ie het lekkerst).
  • Verwarm wat olijfolie in een ruime koekenpan en hierin de kipshoarma. Serveer bijvoorbeeld met pitabroodjes, knoflooksaus en sla. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Voldoende om ca. 6 pitabroodjes mee te vullen.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

CalorieΓ«n: 288kcal | Koolhydraten: 8g | Eiwitten: 38g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 3g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Een foto van zelfgemaakte kipshoarma met sla, pitabroodjes en knoflooksaus.

30 thoughts on “Zelf kipshoarma maken (mild gekruid)

  • Hallo,
    Dit ga ik ook zeker proberen.
    Maar ik wilde bij deze blog ( sorry ) even zeggen dat ik de carmelitas heb gemaakt.
    Niks teveel gezegd,hij is verrukkelijk.
    Bedankt voor t delen.

    Daag Hilda

  • je hebt gelijk. Ik maak ook liever zelf de kruidenmix dan uit ’n pakje.
    zelf vind ik het met lamsvlees het lekkerst maar kip is ’n goed alternatief en beter dan varkensvlees dat vaak te taai is..

    • Hoi Wim varkensvlees is zeker niet taai hoor . Ik maak vaak gyros van varkensnek en door het marineren en een nachtje laten staan en daarna op de rottiserie wordt het vlees lekker mals .

  • Manolito van Galen says:

    Hoi Eef,
    Is het mogelijk om de yoghurt weg te laten?
    Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.
    Groetjes,
    Manolito

  • Manolito van Galen says:

    Hoi Eef,
    Is het mogelijk om de yoghurt weg te laten?
    Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.
    Groetjes,
    Manolito

      • Ik zie dat dit al een bericht van 2017 is maar er wordt nog steeds op gereageerd.
        Ik heb het ook gemaakt.Het staat nu in in de ijskast.
        De yoghurt saus gaat ook in de pan met de shoarma om te bakken, dat voekt best vreemd, vergis ik me??

        • Ik probeer altijd te reageren op alle reacties ook bij oude recepten πŸ˜‰ Snap dat het gek voelt maar het werkt prima. Doe het vaker met andere recepten ook en het zorgt voor een heerlijk malse kip en lekkere saus.

  • Suze Jansen says:

    Ik wil graag weten of alle kruiden erbij gezet moet worden
    Want word enkel een paar vermeld?
    Dank je wel alvast
    Ik wil voor 20 pitabroodjes maken
    Zal ik dan aan 2.5 kilo kipdij genoeg hebben

  • VANDAAG GEMAAKT. iK WILDE WEL EENS IETS ANDERS. IK HAD MIJN TWIJFELS AL BIJ DE GRIEKSE YOGHURT. DAT WAS OOK HET ENIGE INGRDIENT DAT IK NIET IN HUIS HAD. WEL CREME FRAICHE IK MOET ZEGGEN ALS JE HET SERVEERD MET RIJST EN WELLICHT GEGRILDE GROENTEN EN/OF SALADE IS HET GOED TE DOEN. MAAR ALS KIPSHOARMA ZOU IK DE VOLGENDE KEER GEEN GRIEKSE YOGHURT OF CREME FRAICHE TOEVOEGEN. IK HOU VAN KROKANT EN SMAAKVOL AAN DE BUITENKANT EN MALS VAN BINNEN. ER ZAT VEEL SMAAK AAN DE SAUS. DE STUKJES KIPPEDIJFILET WAREN WEL ZACHT EN HADDEN MINDER SMAAK ALS WANNEER HET VLEES GEGRILD ZOU ZIJN. NU MEER EEN GESTOOFD IDEE..

    • Als je het vlees krokant wilt dan zou ik dat inderdaad achterwege laten, misschien wel een theelepeltje of 2 azijn toevoegen. Het zuur uit de yoghurt maakt het vlees ook malser namelijk (volgende keer even je caps uitzetten ;-))

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept