Volg mij:
Hoofdgerechten, Kip & Gevogelte

Zelf kipshoarma maken (mild gekruid)

Zelfgemaakte kipshoarma met sla en knoflooksaus.

Een tijdje geleden kreeg ik het verzoek van een lezer of ik eens een lekker gekruide shoarma op mijn blog wilde plaatsen. Natuurlijk wil ik dat! Verzoekjes zijn altijd meer dan welkom en ik besloot aan de gang te gaan met het bedenken van een lekker recept voor kipshoarma.

Ik vind het altijd erg leuk als ik reacties, vragen of verzoekjes krijg voor mijn blog. Schroom dus zeker niet om een reactie achter te laten of een mailtje te sturen als je heel graag een bepaald recept zou willen zien op mijn blog. Zo kreeg ik onlangs het verzoek van een lezer of ik eens aan de slag wilde gaan met shoarma en zie hier het resultaat!

Kruidenmix voor shoarma

Zelf had ik al een tijdje het idee om eens aan de slag te gaan om zelf een kruidenmix te maken voor lekker gekruide shoarma maar tot nu toe had ik nog niet de perfecte combinatie gevonden. Althans met varkensvlees en daarom besloot ik het roer eens om te gooien en aan de slag te gaan met kip.

Kipshoarma

Kipshoarma vind ik namelijk zelf ook erg lekker, het is vaak net even malser dan shoarma van varkensvlees en het neemt de smaak van de kruiden goed op. Laat je voor dit recept niet afschrikken door de hoeveelheid kruiden, het is een lekkere, mild gekruide kipshoarma geworden. Ik heb bewust niet teveel cayennepeper gebruikt zodat het hele gezin kan genieten van deze heerlijke zelfgemaakte shoarma. Houd je wel van een beetje pit? Dan kun je er gerust iets meer cayennepeper doorheen doen.

Lekker voor erbij

Serveer deze kipshoarma met zelfgemaakte pitabroodjes, salade en knoflooksaus. Je kunt er natuurlijk ook een lekkere wrap meemaken of er rijst en groenten bij serveren. Net wat jou lekker lijkt!

Zelfgemaakte kipshoarma met sla en knoflooksaus.


Het recept voor zelfgemaakte kipshoarma (mild gekruid):

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 25 minuten (+1 nacht marineren)
Hoeveelheid: ca. 3-4 personen (ruim voldoende om 6 pitabroodje mee te vullen)

Wat heb je nodig voor zelfgemaakte kipshoarma (ingrediënten):

 • 500 gram kipfilet
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 ui
 • 5 eetlepels Griekse yoghurt
 • 1 eetlepel komijnpoeder
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • ½ theelepel kurkuma
 • ½ theelepel gemalen koriander
 • ½ theelepel gemberpoeder
 • ¼ theelepel pimentpoeder
 • ¼ theelepel kaneel
 • olijfolie
 • cayennepeper, peper en zout

Hoe maak je kipshoarma :

 1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en doe deze in een ruime afsluitbare bak of kom.
 2. Snipper het uitje en snijd de teentjes knoflook fijn. Doe dit samen met de kruiden (cayennepeper, peper en zout naar smaak), Griekse yoghurt en een eetlepel olijfolie bij de kipfilet. Meng alles goed door elkaar en sluit de bak of kom goed af.
 3. Laat de kipshoarma vervolgens marineren (het liefst 1 nacht in de koelkast dan wordt ‘ie het lekkerst).
 4. Verwarm wat olijfolie in een ruime koekenpan en hierin de kipshoarma. Serveer bijvoorbeeld met pitabroodjes, knoflooksaus en sla. Eet smakelijk!

Een foto van zelfgemaakte kipshoarma met sla, pitabroodjes en knoflooksaus.

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

9 Reacties

 • Beantwoorden Hilda

  Hallo,
  Dit ga ik ook zeker proberen.
  Maar ik wilde bij deze blog ( sorry ) even zeggen dat ik de carmelitas heb gemaakt.
  Niks teveel gezegd,hij is verrukkelijk.
  Bedankt voor t delen.

  Daag Hilda

  17 juni 2017 at 12:11
  • Beantwoorden Eef

   Daar hoef je helemaal geen sorry voor te zeggen 🙂 Alleen maar leuk! Hier word ik erg blij van om te lezen.

   25 juni 2017 at 10:47
 • Beantwoorden Ria

  Wat een heerlijk recept ga ik zeker maken Dankje

  19 juni 2017 at 07:59
  • Beantwoorden Eef

   Dank je wel Ria, benieuwd wat je ervan vindt 🙂

   25 juni 2017 at 10:47
 • Beantwoorden Wim

  je hebt gelijk. Ik maak ook liever zelf de kruidenmix dan uit ‘n pakje.
  zelf vind ik het met lamsvlees het lekkerst maar kip is ‘n goed alternatief en beter dan varkensvlees dat vaak te taai is..

  19 juni 2017 at 12:21
  • Beantwoorden Eef

   Dank je wel! Zelf gebruik ik niet zo vaak lamsvlees maar wie weet ook erg lekker, ga het eens proberen Wim 🙂

   25 juni 2017 at 10:48
 • Beantwoorden Jacolien

  Het staat te marineren voor straks. Zo te ruiken wordt het straks smullen.

  29 maart 2019 at 16:07
 • Beantwoorden Manolito van Galen

  Hoi Eef,
  Is het mogelijk om de yoghurt weg te laten?
  Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.
  Groetjes,
  Manolito

  12 mei 2019 at 08:27
  • Beantwoorden Eef

   Zou ik niet doen, dat maakt het vlees ook lekker mals, maar je kunt het uiteraard altijd proberen 🙂

   23 mei 2019 at 11:49

  Laat een reactie achter