Een tijdje geleden kreeg ik het verzoek van een lezer of ik eens een lekker gekruide shoarma op mijn blog wilde plaatsen. Natuurlijk wil ik dat! Verzoekjes zijn altijd meer dan welkom en ik besloot aan de gang te gaan met het bedenken van een lekker recept voor kipshoarma.
Ik vind het altijd erg leuk als ik reacties, vragen of verzoekjes krijg voor mijn blog. Schroom dus zeker niet om een reactie achter te laten of een mailtje te sturen als je heel graag een bepaald recept zou willen zien op mijn blog. Zo kreeg ik onlangs het verzoek van een lezer of ik eens aan de slag wilde gaan met shoarma en zie hier het resultaat!
Kruidenmix voor shoarma
Zelf had ik ook al een tijdje het idee om eens aan de slag te gaan om zelf een kruidenmix te maken voor lekker gekruide shoarma maar tot nu toe had ik nog niet de perfecte combinatie gevonden.
Kipshoarma
Kipshoarma vind ik namelijk zelf ook erg lekker, het is vaak net even malser dan shoarma van varkensvlees en het neemt de smaak van de kruiden goed op. Laat je voor dit recept niet afschrikken door de hoeveelheid kruiden, het is een lekkere, mild gekruide kipshoarma geworden. Ik heb bewust niet teveel cayennepeper gebruikt zodat het hele gezin kan genieten van deze heerlijke zelfgemaakte shoarma. Houd je wel van een beetje pit? Dan kun je er gerust iets meer cayennepeper doorheen doen.
Lekker voor erbij
Serveer deze kipshoarma met zelfgemaakte pitabroodjes, salade en knoflooksaus. Je kunt er natuurlijk ook een lekkere wrap meemaken of er rijst en groenten bij serveren. Net wat jou lekker lijkt!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 500 gram kip (kipfilet of kipdijfilet)
- 2 tenen knoflook
- 1 ui
- 5 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 eetlepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- ½ theelepel kurkuma
- ½ theelepel gemalen koriander
- ½ theelepel gemberpoeder
- ¼ theelepel pimentpoeder
- ¼ theelepel kaneel
- olijfolie, cayennepeper, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snijd de kipfilet in dunne reepjes en doe deze in een ruime afsluitbare bak of kom.
- Snipper het uitje en snijd de teentjes knoflook fijn. Doe dit samen met de kruiden (cayennepeper, peper en zout naar smaak), Griekse yoghurt en een eetlepel olijfolie bij de kipfilet. Meng alles goed door elkaar en sluit de bak of kom goed af.
- Laat de kipshoarma vervolgens marineren (het liefst 1 nacht in de koelkast dan wordt 'ie het lekkerst).
- Verwarm wat olijfolie in een ruime koekenpan en hierin de kipshoarma. Serveer bijvoorbeeld met pitabroodjes, knoflooksaus en sla. Eet smakelijk!
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Hilda says:
Hallo,
Dit ga ik ook zeker proberen.
Maar ik wilde bij deze blog ( sorry ) even zeggen dat ik de carmelitas heb gemaakt.
Niks teveel gezegd,hij is verrukkelijk.
Bedankt voor t delen.
Daag Hilda
Eef says:
Daar hoef je helemaal geen sorry voor te zeggen 🙂 Alleen maar leuk! Hier word ik erg blij van om te lezen.
Ria says:
Wat een heerlijk recept ga ik zeker maken Dankje
Eef says:
Dank je wel Ria, benieuwd wat je ervan vindt 🙂
Wim says:
je hebt gelijk. Ik maak ook liever zelf de kruidenmix dan uit ‘n pakje.
zelf vind ik het met lamsvlees het lekkerst maar kip is ‘n goed alternatief en beter dan varkensvlees dat vaak te taai is..
Eef says:
Dank je wel! Zelf gebruik ik niet zo vaak lamsvlees maar wie weet ook erg lekker, ga het eens proberen Wim 🙂
Ssndro says:
Hoi Wim varkensvlees is zeker niet taai hoor . Ik maak vaak gyros van varkensnek en door het marineren en een nachtje laten staan en daarna op de rottiserie wordt het vlees lekker mals .
Jacolien says:
Het staat te marineren voor straks. Zo te ruiken wordt het straks smullen.
Jacolien says:
Het staat te marineren voor straks. Zo te ruiken wordt het straks smullen.
Manolito van Galen says:
Hoi Eef,
Is het mogelijk om de yoghurt weg te laten?
Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito
Eef says:
Zou ik niet doen, dat maakt het vlees ook lekker mals, maar je kunt het uiteraard altijd proberen 🙂
Manolito van Galen says:
Hoi Eef,
Is het mogelijk om de yoghurt weg te laten?
Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito
Ria Breuer says:
Een EETlepel komijnpoeder? Klopt dit wel?
Eef says:
Yes
Paul says:
We hebben m net achter de kiezen, en het smaakte prima.
Dank je wel Eef!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Goed om te horen! Dankjewel voor het delen 🙂
joke says:
Ik zie dat dit al een bericht van 2017 is maar er wordt nog steeds op gereageerd.
Ik heb het ook gemaakt.Het staat nu in in de ijskast.
De yoghurt saus gaat ook in de pan met de shoarma om te bakken, dat voekt best vreemd, vergis ik me??
Eef says:
Ik probeer altijd te reageren op alle reacties ook bij oude recepten 😉 Snap dat het gek voelt maar het werkt prima. Doe het vaker met andere recepten ook en het zorgt voor een heerlijk malse kip en lekkere saus.
Suze Jansen says:
Ik wil graag weten of alle kruiden erbij gezet moet worden
Want word enkel een paar vermeld?
Dank je wel alvast
Ik wil voor 20 pitabroodjes maken
Zal ik dan aan 2.5 kilo kipdij genoeg hebben
Eef says:
Ik begrijp je vraag niet helemaal?
Suze Jansen says:
Ik ga 20 pita broodjes vullen met de kipshoarma
Heb ik dan genoeg aan 2.5 kilo kipdijfilet
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Voor dit recept is 500 gram gebruikt (voor 6 pitabroodjes) dus je hebt ruim voldoende 🙂