fbpx
Zelf kaassoufflés maken

Zelf kaassoufflés maken

Zelf kaassoufflés maken. Een heerlijke snack voor bij de borrel: kleine, zelfgemaakte kaassoufflés. Een krokant jasje, laagjes bladerdeeg en gesmolten kaas. Wist je dat ze ontzettend makkelijk zijn om zelf te maken? Zo makkelijk dat ik me begon af te vragen waarom ik dat niet eerder had gedaan. Zelfgemaakt zijn ze immers zó lekker!

Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. De foodblogswap wordt georganiseerd in een Facebookgroep voor foodbloggers. Je kunt je hiervoor opgeven en dan krijg je willekeurig een blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken met uiteraard een eigen twist. Bekijk ook het overzicht van al mijn ‘foodblogswap-recepten‘ voor meer inspiratie.

Even voorstellen… Oh My Dish

Deze maand mocht ik aan de slag met het blog van de leukerds Marco en Véronique van Oh My Dish. Geen onbekende blog voor mij want 3 jaar geleden mocht ik ook aan de slag met hun blog voor de foodblogswap en toen maakte ik dit heerlijke yoghurtijs met framboos en munt. In de afgelopen jaren zijn er wel een heleboel recepten bijgekomen op Oh My Dish dus ik had weer genoeg keuze. Ik besloot te gaan voor hun recept voor kaassoufflés. Bekijk hier de versie van Oh My Dish versie.

Zelfgemaakte kaassoufflés

Zelf kaassoufflés maken

Ik heb alleen al jaren geen frituurpan meer in huis dus daar heb ik even verandering in gebracht. Toewijding noemen ze dat 😉 . Dat ik een behoorlijk lijstje heb met ideetjes voor recepten waarbij ik een frituur nodig heb hielp natuurlijk ook mee. Zelf kaassoufflés maken is ontzettend makkelijk, verrassend makkelijk zelfs. Je hebt er maar een handjevol ingrediënten voor nodig en ze zijn toch een partij lekker! Ik maakte kleine kaassoufflés als twist op het recept van Marco en Véronique. Verder deed ik nog een beetje peper en zout door de paneermeel voor extra smaak. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon ‘groot’ maken als je wilt. Voor de kleintjes halveer je een plakje bladerdeeg en voor de groters doe je dat simpelweg niet. Zelf vind ik kaassoufflés met zoete chilisaus het lekkerst, maar je kunt er natuurlijk ook prima mayonaise of ketchup bij serveren. Net wat je voorkeur is.

Kleine kaassoufflés zelf maken

Zelf kaassoufflés maken

Het recept om zelf de lekkerste kaassoufflés te maken.
4.72 van 7 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 20 kleine kaassoufflés

Wat heb je nodig (ingrediënten):

 • 10 plakjes bladerdeeg ((1 diepvies pakje))
 • 250 gram kaas ((jong of jong belegen))
 • 50 gram paneermeel ((ongeveer))
 • 1 ei ((groot))
 • peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

 • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze iets ontdooien. Zorg ervoor dat ze nog niet helemaal ontdooid zijn, dat werkt het makkelijkste
 • Halveer de plakjes bladerdeeg. Het is makkelijk om hiervoor een pizzasnijder te gebruiken.
 • Verdeel een paar plakjes of stukjes kaas in het midden van een stukje bladerdeeg
 • Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randjes ook goed dicht met een vork.
 • Herhaal dit tot je alle plakjes bladerdeeg gebruikt hebt.
 • Neem 2 kommen of diepe borden. In een kom kluts je het eitje en in de andere kom doe je het paneermeel met naar smaak peper en zout.
 • Haal de kaassoufflés eerst door het geklutste eitje.
 • En daarna door de paneermeel.
 • Zet de frituurpan op 180 graden en bak de kaassoufflés (eventueel in porties) in ca. 3 minuten goudbruin af.
 •  Serveer met een sausje naar smaak en eet smakelijk!

handig om te weten:

Let op: blijf er wel even bij als je de kaassoufflés gaat bakken, als je ze te lang bakt kunnen ze namelijk openbarsten.
Voedingswaarden zijn op basis van onbereide kaassoufflés.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 136kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 5g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 2g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Zelf kaassoufflés maken

Zelf kaassoufflés maken Pinterest collage

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

14 reacties op “Zelf kaassoufflés maken”

  1. Ongetwijfeld alleen worden ze niet zo krokant als in de friteuse natuurlijk. Ik zou het gewoon proberen 🙂

 1. Oooeh jam! Ik stop wel wat jalapeno bij de kaas, dan hoef ik niet meer van die dure van Mora te halen!

 2. Oooeh jam! Ik stop wel wat jalapeno bij de kaas, dan hoef ik niet meer van die dure van Mora te halen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept
Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top