Volg mij:
Bij de borrel

Zelf kaassoufflés maken

Zelf kaassoufflés maken

Zelf kaassoufflés maken. Een heerlijke snack voor bij de borrel: kleine, zelfgemaakte kaassoufflés. Een krokant jasje, laagjes bladerdeeg en gesmolten kaas. Wist je dat ze ontzettend makkelijk zijn om zelf te maken? Zo makkelijk dat ik me begon af te vragen waarom ik dat niet eerder had gedaan. Zelfgemaakt zijn ze immers zó lekker!

Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. De foodblogswap wordt georganiseerd in een Facebookgroep voor foodbloggers. Je kunt je hiervoor opgeven en dan krijg je willekeurig een blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken met uiteraard een eigen twist. Bekijk ook het overzicht van al mijn ‘foodblogswap-recepten‘ voor meer inspiratie.

Even voorstellen… Oh My Dish

Deze maand mocht ik aan de slag met het blog van de leukerds Marco en Véronique van Oh My Dish. Geen onbekende blog voor mij want 3 jaar geleden mocht ik ook aan de slag met hun blog voor de foodblogswap en toen maakte ik dit heerlijke yoghurtijs met framboos en munt. In de afgelopen jaren zijn er wel een heleboel recepten bijgekomen op Oh My Dish dus ik had weer genoeg keuze. Ik besloot te gaan voor hun recept voor kaassoufflés. Bekijk hier de versie van Oh My Dish versie.

Zelfgemaakte kaassoufflés

Zelf kaassoufflés maken

Ik heb alleen al jaren geen frituurpan meer in huis dus daar heb ik even verandering in gebracht. Toewijding noemen ze dat 😉 . Dat ik een behoorlijk lijstje heb met ideetjes voor recepten waarbij ik een frituur nodig heb hielp natuurlijk ook mee. Zelf kaassoufflés maken is ontzettend makkelijk, verrassend makkelijk zelfs. Je hebt er maar een handjevol ingrediënten voor nodig en ze zijn toch een partij lekker! Ik maakte kleine kaassoufflés als twist op het recept van Marco en Véronique. Verder deed ik nog een beetje peper en zout door de paneermeel voor extra smaak. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon ‘groot’ maken als je wilt. Voor de kleintjes halveer je een plakje bladerdeeg en voor de groters doe je dat simpelweg niet. Zelf vind ik kaassoufflés met zoete chilisaus het lekkerst, maar je kunt er natuurlijk ook prima mayonaise of ketchup bij serveren. Net wat je voorkeur is.

Kleine kaassoufflés zelf maken


Het recept voor zelf kaassoufflés maken:

Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 5 minuten | Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 20 kleine kaassoufflés

Wat heb je nodig voor zelfgemaakte kaassoufflés (ingrediënten):

 • 1 pakje bladerdeeg uit de diepvries (10 plakjes)
 • 250 gram kaas (jong of jong belegen)
 • 1 ei (groot)
 • 2 flinke handen paneermeel
 • peper en zout

Extra: frituurpan met olie

Hoe maak je zelf kaassoufflés:

 1. Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze iets ontdooien.
  Zorg ervoor dat ze nog niet helemaal ontdooid zijn, dat werkt het makkelijkste.Halveer de plakjes bladerdeeg
 2. Halveer de plakjes bladerdeeg. Makkelijk is om hiervoor een pizzasnijder te gebruiken.Verdeel een paar plakjes of stukjes kaas in het midden van een stukje bladerdeeg.
 3. Verdeel een paar plakjes of stukjes kaas in het midden van een stukje bladerdeeg.Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randjes ook goed dicht met een vork.
 4. Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randjes ook goed dicht met een vork.
 5. Herhaal dit tot je alle plakjes bladerdeeg gebruikt hebt.
 6. Neem 2 kommen of diepe borden. In een kom kluts je het eitje en in de andere kom doe je het paneermeel met naar smaak peper en zout.
  kaassoufflés door het eigeel halen
 7. Haal de kaassoufflés eerst door het geklutste eitje.
  Haal de kaassoufflés door de paneermeel
 8. En daarna door de paneermeel.
 9. Zet de frituurpan op 180 graden en bak de kaassoufflés (eventueel in porties) in ca. 3 minuten goudbruin af. Blijf er wel even bij want als je ze te lang bakt kunnen ze namelijk openbarsten.
 10. Serveer met een sausje naar smaak en eet smakelijk!

Zelf kaassoufflés maken

Zelf kaassoufflés maken Pinterest collage

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

4 Reacties

 • Beantwoorden Yvonne

  Zouden de kaasssouflés ook in de oven kunnen?

  3 juli 2019 at 13:45
  • Beantwoorden Eef

   Ongetwijfeld alleen worden ze niet zo krokant als in de friteuse natuurlijk. Ik zou het gewoon proberen 🙂

   11 juli 2019 at 13:01
 • Beantwoorden Kay

  Oooeh jam! Ik stop wel wat jalapeno bij de kaas, dan hoef ik niet meer van die dure van Mora te halen!

  7 juli 2019 at 21:22
  • Beantwoorden Eef

   Wat leuk om te lezen 🙂 Dank voor je reactie en de heerlijke variatie-tip!

   11 juli 2019 at 13:04

  Laat een reactie achter