25 min.
4.40 van 43 stemmen

Zelf kaassoufflés maken

Zelf kaassoufflés maken. Een heerlijke snack voor bij de borrel: kleine, zelfgemaakte kaassoufflés. Een krokant jasje, laagjes bladerdeeg en gesmolten kaas. Wist je dat ze ontzettend makkelijk zijn om zelf te maken? Zo makkelijk dat ik me begon af te vragen waarom ik dat niet eerder had gedaan. Zelfgemaakt zijn ze immers zó lekker!

Deze maand deed ik weer mee aan de foodblogswap. De foodblogswap wordt georganiseerd in een Facebookgroep voor foodbloggers. Je kunt je hiervoor opgeven en dan krijg je willekeurig een blog toegewezen waarvan je een recept gaat maken met uiteraard een eigen twist. Bekijk ook het overzicht van al mijn ‘foodblogswap-recepten‘ voor meer inspiratie.

Even voorstellen… Oh My Dish

Deze maand mocht ik aan de slag met het blog van de leukerds Marco en Véronique van Oh My Dish. Geen onbekende blog voor mij want 3 jaar geleden mocht ik ook aan de slag met hun blog voor de foodblogswap en toen maakte ik dit heerlijke yoghurtijs met framboos en munt. In de afgelopen jaren zijn er wel een heleboel recepten bijgekomen op Oh My Dish dus ik had weer genoeg keuze. Ik besloot te gaan voor hun recept voor kaassoufflés. Bekijk hier de versie van Oh My Dish versie.

Zelfgemaakte kaassoufflés

Zelf kaassoufflés maken

Ik heb alleen al jaren geen frituurpan meer in huis dus daar heb ik even verandering in gebracht. Toewijding noemen ze dat 😉 . Dat ik een behoorlijk lijstje heb met ideetjes voor recepten waarbij ik een frituur nodig heb hielp natuurlijk ook mee. Zelf kaassoufflés maken is ontzettend makkelijk, verrassend makkelijk zelfs. Je hebt er maar een handjevol ingrediënten voor nodig en ze zijn toch een partij lekker! Ik maakte kleine kaassoufflés als twist op het recept van Marco en Véronique. Verder deed ik nog een beetje peper en zout door de paneermeel voor extra smaak. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon ‘groot’ maken als je wilt. Voor de kleintjes halveer je een plakje bladerdeeg en voor de groters doe je dat simpelweg niet. Zelf vind ik kaassoufflés met zoete chilisaus het lekkerst, maar je kunt er natuurlijk ook prima mayonaise of ketchup bij serveren. Net wat je voorkeur is.

Kleine kaassoufflés zelf maken

Zelf kaassoufflés maken

Zelf kaassoufflés maken

Het recept om zelf de lekkerste kaassoufflés te maken.
4.40 van 43 stemmen
Voorbereiding20 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd25 minuten

Ingrediënten

20 kleine kaassoufflés
  • 10 plakjes bladerdeeg ((1 diepvies pakje))
  • 250 gram kaas ((jong of jong belegen))
  • 50 gram paneermeel ((ongeveer))
  • 1 ei ((groot))
  • peper en zout

Ook handig:

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze iets ontdooien. Zorg ervoor dat ze nog niet helemaal ontdooid zijn, dat werkt het makkelijkste
  • Halveer de plakjes bladerdeeg. Het is makkelijk om hiervoor een pizzasnijder te gebruiken.
  • Verdeel een paar plakjes of stukjes kaas in het midden van een stukje bladerdeeg
  • Vouw het bladerdeeg dicht en druk de randjes ook goed dicht met een vork.
  • Herhaal dit tot je alle plakjes bladerdeeg gebruikt hebt.
  • Neem 2 kommen of diepe borden. In een kom kluts je het eitje en in de andere kom doe je het paneermeel met naar smaak peper en zout.
  • Haal de kaassoufflés eerst door het geklutste eitje.
  • En daarna door de paneermeel.
  • Zet de frituurpan op 180 graden en bak de kaassoufflés (eventueel in porties) in ca. 3 minuten goudbruin af.
  •  Serveer met een sausje naar smaak en eet smakelijk!
Goed om te weten:
Let op: blijf er wel even bij als je de kaassoufflés gaat bakken, als je ze te lang bakt kunnen ze namelijk openbarsten.
Voedingswaarden zijn op basis van onbereide kaassoufflés.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 136kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwitten: 5g | Vetten: 8g | Verzadigd vet: 2g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Zelf kaassoufflés maken

Zelf kaassoufflés maken Pinterest collage

30 gedachten over “Zelf kaassoufflés maken”

  1. 5 sterren
    Probeer dit eens te maken met boterhammen zoals onze lunchroom het vroeger deed. Wel machtig, dus als lunch of zo.

    2 sneetjes casino brood en korstjes eraf snijden. (nog makkelijker is een pakje Italiaanse tramezinni kopen)
    Kaas ertussen en de randen dichtdrukken. Door het ei en vervolgens paneren. Even laten opstijven in de koelkast. Vervolgens frituren. Echt heerlijk!

    Beantwoorden
  2. 5 sterren
    hi ,
    ben hapjes man geen grote eter maar wel van lekker, nu moest ik voor kerst, vriezer wat op ruimen, dus kwam bladerdeeg tegen uiteraard. wat gehakt oude geraspte kaas in koelkast. bedacht me laatst gekocht beide een aanbiedig sausijzen/ kaasbroodjes, waarom niet zelf maken en mixen, gehehe sommige dames zullen nu vaker sportschool bezoeken qua cal.en jullie weten goede producten en kruiden, maken het verschil

    Beantwoorden
  3. Zijn de kaassoufflés ook met smeerkaas te maken?
    Ik wil namelijk meerdere verschillende smaken mini kaassoufflés maken maar geen idee hoe ik dat moet doen met plakjes of geraspte kaas.

    Beantwoorden
  4. Ik wil dit ook wel eens proberen! Maar waar ik bang voor ben is dat ze aan de zijkanten niet goed dicht plakken en de kaas eruit loopt…… of is die angst onterecht?

    Beantwoorden
    • Ik heb er eigenlijk geen last van je gehad, misschien met 1-tje, maar je bakt ze relatief kort en je blijft erbij dus je kunt snel ‘ingrijpen’ als het gebeurt. Gewoon goed dicht plakken 😉

      Beantwoorden
4.40 van 43 stemmen (38 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie