Zalm carpaccio

Zalm carpaccio

Zalm carpaccio, een simpel maar ontzettend smaakvol gerecht waar menig mens van zal genieten! Succes verzekerd (en je kunt hem ook nog eens prima voorbereiden – altijd handig voor de drukke feestdagen).

Carpaccio van zalm

De klassieke carpaccio kennen we allemaal wel, heerlijk. Maar als je wil variëren dan is dit recept er één voor jou!

Dunne plakjes gerookte zalm, wat druppels verse citroensap en de dotjes crème fraîche die we op smaak gebracht hebben met mierikswortel, maken het gerecht samen met wat verse takjes dille helemaal af. Simpel en toch zó lekker. Voor een feestelijke touch deden we er nog wat viseitjes overheen, hoeft niet – mag wel. Kaviaar kan natuurlijk ook als het budget het toelaat 😉 …

Kersttafel flatlay met zalmcarpaccio

Feestelijk voorgerecht

Geef toe, deze zalm carpaccio is een feestje om te zien! Het is ook echt een perfect voorgerecht om te serveren met de feestdagen. Je kunt alle componenten makkelijk voorbereiden of zelfs het hele gerecht al maken en afgedekt met folie in de koelkast zetten.

Wij zijn gek op makkelijke en feestelijke voorgerechten om te serveren tijdens Kerst! Zo deelden we al eerder deze voortreffelijke zalmbonbons, ze voelen net als de zalm carpaccio super decadent maar zijn oh zo makkelijk om te maken!

Zalm carpaccio recept
Zalmcarpaccio
Zalm carpaccio

Zalm carpaccio

Zalm carpaccio, een simpel maar ontzettend smaakvol gerecht waar menig mens van zal genieten. Succes verzekerd!
4.34 van 3 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram gerookte zalm (in dunne plakken)
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 theelepel mierikswortel (of extra voor meer pit)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 citroen (in dunne plakjes)
  • peper en zout
Garneren met verse dille, viseitjes en lekker om erbij te serveren: plakjes stokbrood

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Neem 4 mooie borden en verdeel hierover de plakken zalm.
  • Doe de crème fraîche samen met de mierikswortel, citroensap en peper en zout naar smaak in een kommetje.
  • Meng dit door elkaar en verdeel met een klein lepeltje of een spuitzakje kleine toefjes over de zalm.
  • Snij de citroen in plakjes, knijp wat plakjes uit over de zalm en serveer de andere plakjes erbij.
  • Garneer met verse dille en viseitjes. Serveer met plakjes stokbrood. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 198kcal | Koolhydraten: 3g | Eiwitten: 23g | Vetten: 10g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Zalm carpaccio

Een reactie op “Zalm carpaccio

  • Hanny Heijs zegt:

    Dit recept ga ik zeker maken.
    Maar ik heb nog 2 rauwe kreeftstaarten in de vriezer.
    Wat doe ik daarmee ? Iedere suggestie is welkom.
    Alvast bedankt !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *