Zalm carpaccio, een simpel maar ontzettend smaakvol gerecht waar menig mens van zal genieten! Succes verzekerd (en je kunt hem ook nog eens prima voorbereiden – altijd handig voor de drukke feestdagen).
Carpaccio van zalm
De klassieke carpaccio kennen we allemaal wel, heerlijk. Maar als je wil variëren dan is dit recept er één voor jou!
Dunne plakjes gerookte zalm, wat druppels verse citroensap en de dotjes crème fraîche die we op smaak gebracht hebben met mierikswortel, maken het gerecht samen met wat verse takjes dille helemaal af. Simpel en toch zó lekker. Voor een feestelijke touch deden we er nog wat viseitjes overheen, hoeft niet – mag wel. Kaviaar kan natuurlijk ook als het budget het toelaat 😉 …
Feestelijk voorgerecht
Geef toe, deze zalm carpaccio is een feestje om te zien! Het is ook echt een perfect voorgerecht om te serveren met de feestdagen. Je kunt alle componenten makkelijk voorbereiden of zelfs het hele gerecht al maken en afgedekt met folie in de koelkast zetten.
Wij zijn gek op makkelijke en feestelijke voorgerechten om te serveren tijdens Kerst! Zo deelden we al eerder deze voortreffelijke zalmbonbons, ze voelen net als de zalm carpaccio super decadent maar zijn oh zo makkelijk om te maken!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 500 gram gerookte zalm (in dunne plakken)
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 theelepel mierikswortel (of extra voor meer pit)
- 1 eetlepel citroensap
- 1 citroen (in dunne plakjes)
- peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Neem 4 mooie borden en verdeel hierover de plakken zalm.
- Doe de crème fraîche samen met de mierikswortel, citroensap en peper en zout naar smaak in een kommetje.
- Meng dit door elkaar en verdeel met een klein lepeltje of een spuitzakje kleine toefjes over de zalm.
- Snij de citroen in plakjes, knijp wat plakjes uit over de zalm en serveer de andere plakjes erbij.
- Garneer met verse dille en viseitjes. Serveer met plakjes stokbrood. Eet smakelijk!