fbpx
Yoghurtijsjes met mango

Yoghurtijsjes met mango (slechts 3 (!) ingrediënten)

Zien ze er niet leuk uit? Dit zijn yoghurtijsjes met mango. Zomers, vrolijk en ook nog eens super lekker! Ik maakte ze met slechts 3 ingrediënten en een klein beetje water. Meer heb je niet nodig voor deze heerlijke, frisse, zomerse ijsjes.

Yoghurtijsjes op een stokje is weer eens wat anders dan een bolletje yoghurtijs wat je vaak ziet. Ik gebruikte de lekkere magere yoghurt van Vecozuivel, heerlijk! Deze yoghurt is namelijk lekker fris, heeft een zacht zuurtje en is lekker romig. Ideaal voor in deze zomerse ijsjes dus.

Verse zongerijpte mango

Mango doet mij altijd denken aan onze reis naar Indonesië. Daar ben ik deze vrucht echt gaan waarderen. Zongerijpte mango is namelijk zo waanzinnig lekker! Als ik nu nog mango eet, denk ik ook direct aan die vakantie. Dat maakt mango voor mij stiekem nog net even lekkerder. Heb jij ook een gerecht of ingrediënt wat je doet denken aan een vakantie zodra je het proeft?

Je kunt trouwens zowel verse, rijpe mango gebruiken voor dit recept als mango uit de diepvries. Mango uit de diepvries is namelijk rijp ingevroren en behoudt zijn smaak goed.

Zelf ijsjes maken met mango en yoghurt

Yoghurtijsjes met mango

Echt, maakt deze ijsjes. Ik kan niet anders tegen je zeggen. Ze zijn ontzettend lekker, makkelijk om te maken en zien er ook nog eens leuk uit. En die smaak… yum! De yoghurt is lekker fris, romig en een tikkeltje zuur. De mango is rijk, vol van smaak en lekker zoet. Het is de ideale combinatie in een ijsje voor dat geniet-momentje tijdens een hete zomerse dag. Ook leuk om met de kids te maken, hun eigen ijsje. Om het verschil in laagjes, van de mango en de yoghurt, goed uit te laten komen heb je wat tijd nodig. Je vriest de ijsjes dan laagje voor laagje in. Dit hoef je uiteraard niet te doen maar voor het mooiste effect, is het een kleine moeite, toch 😉 ?

Ingredienten mango en yoghurt ijsjes

Magere yoghurt van Vecozuivel

Als je mij al even volgt weet je dat ik alweer ruim een jaar samenwerk met Vecozuivel, mijn favoriete zuivelmerk. Ik heb zelfs een kijkje achter de schermen mogen nemen op de boerderij en in de fabriek waar ik dit artikel over schreef. Een eerlijk, oprecht en open biologisch familiebedrijf met heerlijke zuivelproducten. Waaronder magere yoghurt die ik in dit recept gebruikt heb maar ook in deze heerlijke panna cotta met yoghurt en citroen. Mocht je nog een beetje over hebben na het maken van deze yoghurtijsjes met mango…. dan kan ik je dat recept ook zeker aanraden!

Frisse ijsjes met yoghurt en mango


Het recept voor yoghurtijsjes met mango:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 20 minuten (+invriezen)
Hoeveelheid: ca. 8 ijsjes

Wat heb je nodig voor yoghurtijsjes met mango (ingrediënten):

  • 400 gram mango
  • 300 gram magere yoghurt van Vecozuivel
  • 100 gram suiker

Hoe maak je yoghurtijsjes met mango :

  1. Meng de yoghurt met 50 ml water en 50 gram suiker tot de suiker opgelost is.
  2. Pureer de mango glad en meng hier ook 50 gram suiker door tot dit opgelost is.
  3. Neem een ijsvorm en doe hier eerst een laagje yoghurt en de ijsstokjes in en zet de ijsvorm vervolgens een uurtje of 2-3 in de vriezer tot deze laag hard genoeg is voor de volgende laag.
  4. Doe dan een laagje van het mango mengsel erop en doe het ijs weer in de vriezer. Herhaal dit nogmaals om en om en vries de ijsjes vervolgens een nachtje goed in tot ze helemaal hard zijn. Eet smakelijk!

Mango ijsjes met yoghurt

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Vecozuivel. Ik heb uiteraard de vrijheid om zelf te bepalen met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top