15 min.
4.67 van 6 stemmen

Voorgerecht met carpaccio

Op zoek naar een lekker voorgerecht? Die heb ik voor je, en wat voor een! Dit voorgerecht met carpaccio zijn een soort bolletjes waarbij je de rucola, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten, Boursin en Parmezaanse kaas omwikkelt met carpaccio. Een plaatje om te zien en heel erg lekker.

Feestelijk voorgerecht

De feestdagen zijn het perfecte excuus om eens goed uit te pakken in de keuken. Het leek mij daarom juist nu het uitgelezen moment om dit prachtrecept met je te delen. Want een feestelijk voorgerecht, dat is deze wel!

We kennen allemaal natuurlijk wel de klassieke carpaccio, dit voorgerecht met carpaccio is een heerlijke variatie die nét even wat specialer is, en dus ideaal voor kerst.

Voorgerecht met carpaccio

Heerlijke vulling

Je zult misschien wel denken, deze herken ik! Dat kan wel kloppen, dit voorgerecht lijkt ook best wel op mijn recept voor carpaccio bonbons. Het idee is immers hetzelfde, flinterdunne carpaccio gevuld met allerlei lekkers.

Maar de vulling is zeker anders. Voor dit heerlijke voorgerecht heb ik namelijk Boursin gebruikt in de vulling, gecombineerd met een aantal andere fantastische smaakmakers zoals Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Zo heb je bij elke hap een smaakbommetje in je mond!

Voorgerecht recept met carpaccio

Makkelijk voorgerecht met Boursin

Ondanks dat dit gerecht echt een feestje is om naar te kijken (en te eten) is hij waanzinnig makkelijk om te maken! Dat vind ik namelijk het allerfijnste, wanneer je je tafelgasten echt kunt verrassen maar je zelf niet uren hoeft te zwoegen in de keuken.

Dit voorgerecht met carpaccio en Boursin is daar dus het perfecte voorbeeld van, hij is al binnen 15 minuten klaar. Het is simpelweg een kwestie van vullen, vouwen en serveren. Je kunt ze nog garneren met wat extra Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaatjes, rucola en pijnboompitten.

Ook kan je ze gemakkelijk van tevoren maken en in de koelkast bewaren, zo kan je gelijk aan tafel als het diner begint!

Op zoek naar nog meer inspiratie voor de kerstdagen? Bekijk ook mijn andere recepten voor kerst voorgerechten!

Voorgerecht kerst met carpaccio
Voorgerecht met carpaccio en boursin

Voorgerecht met carpaccio

Op zoek naar een heerlijk en makkelijk voorgerecht met carpaccio? Dan heb ik een toppertje voor je, deze is een feestje om te zien én om te eten!
4.67 van 6 stemmen
Voorbereiding10 minuten
Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd15 minuten
Check the recipe in English

Ingrediënten

4 personen
  • 300 gram carpaccio (reken ca. 75 gram per persoon)
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaatjes op olie (in kleine stukjes gesneden)
  • 2 eetlepels pijnboompitten (geroosterd)
  • 150 gram Boursin (Knoflook & Fijne kruiden)
  • 50 gram rucola
  • Parmezaanse kaas (naar smaak)
  • Olijfolie

Zo maak je het (bereidingswijze)

  • Verdeel een portie carpaccio over een bord.
  • Druppel wat olijfolie over de carpaccio.
  • Verdeel hierover de zongedroogde tomaatjes, pijnboompitten en verkruimel de Boursin.
  • Rasp de verse Parmezaanse kaas eroverheen en in het midden verdeel je wat rucola.
  • Vouw de buitenste rand naar binnen zodat er een bolletje ontstaat. Vouw goed dicht zodat je een soort bonbon hebt.
  • De bonbon leg je op een mooi bordje, met wat rucola erbij en garneer met (extra) ingrediënten die je ook in de bonbon hebt gebruikt.
Voedingswaarde per portie
Calorieën: 319kcal | Koolhydraten: 2g | Eiwitten: 18g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 15g

Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Voorgerecht met carpaccio en boursin

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met het Boursin. We bepalen zelf met welke merken/bedrijven wij samenwerken. Hierdoor kiezen we er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar wij volledig achter staan. Lees voor meer informatie onze disclaimer.

2 gedachten over “Voorgerecht met carpaccio”

  1. Eef dit was werkelijk super👍👍 wij wonen in Spanje Erik kan hier geen Boursin kopen dus heb ik het zelfgemaakt! Nog lekkerder ! Dit wordt een opper deze kerst! Bedankt voor het recept🌷

    Beantwoorden
4.67 van 6 stemmen (6 stemmen zonder reactie)

Plaats een reactie