Vegan wrap hapjes. Een lekker en makkelijk vegan borrelhapje met wraps, zongedroogde tomaten, baba ganoush, komkommer en spinazie. Een feestje om op tafel te zetten!
Wrap hapjes doen het op de meeste verjaardagen altijd erg goed. Lekker, makkelijk om te maken en niet te vergeten, goed voor te bereiden. Ik heb veel verschillende recepten voor borrelhapjes op mijn blog staan, maar nog niet zoveel wrap hapjes en dat terwijl ik ze dus vaak zelf ook maak voor verjaardagen. Tijd om daar verandering in te brengen en de recepten met jullie te delen!
Vegan borrelhapjes
De tijd om alleen maar wat rauwkost met een dip op tafel te zetten als je bezoek krijgt die vega(n) eet, is natuurlijk allang voorbij. De meeste mensen weten inmiddels wel dat vegan helemaal niet saai en alleen rauwe groenten hoeft ze zijn. Integendeel!
Vegan wrap hapjes
Neem nou deze vegan wrap hapjes: simpel, makkelijk om te maken, maar tegelijkertijd ook echte smaakbommetjes door de combinatie van knapperige groenten, smaakvolle zongedroogde tomaat en romige baba ganoush. Niets saais aan en zelfs degene die niet vega(n) zijn zullen hier hun handen niet vanaf kunnen houden! Dus zorg dat je er genoeg maakt 😉 .
Je kunt deze wraps trouwens prima een dag van te voren maken. Wikkel de gevulde wrap stevig op in plastic folie en snij hem past vlak voor het serveren. Om te zorgen dat de wrap niet te vochtig wordt, snij je dan de zaadlijsten uit de komkommer en dep je de zongedroogde tomaten even droog met een keukenpapiertje.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 2 tortilla wraps
- 4 eetlepels baba ganoush
- ½ komkommer
- 4 eetlepels zongedroogde tomaten
- 2 handjes spinazie
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de wraps even kort in de oven of in een koekenpan zoals aangegeven op de verpakking.
- Besmeer ze, eenmaal afgekoeld, met de baba ganoush.
- Snij de komkommer en de zongedroogde tomaat in dunne repen.
- Verdeel deze samen met de spinazie over de wraps.
- Rol de wraps stevig op en snij er plakjes van met een dikte van ongeveer 2 centimeter. Serveer direct.
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Rita says:
Eerst staat er dat je die de dag tevoren kan gemaakt worden en bij het recept staat er “serveer direct” ???
Eef says:
Dat is een tip… dat dat kan
Meike says:
Lekker recept, maar Baba anoush van Maza is niet veganistisch helaas…
Eef says:
Ik snap je opmerking niet helemaal, ik noem Maza ook niet in dit recept? Mijn eigen recept voor baba ganoush is gewoon vegan: https://www.eefkooktzo.nl/baba-ganoush/ Eet smakelijk!
Mieke says:
Staat jammer genoeg niet in je recept dat je de baba anoesch zelf maakt,laatst voor iemand vegan wraps gemaakt maar kwamen we er achter dat er ei in zit.
Jammer
Maris - Team Eefkooktzo.nl says:
Het is altijd belangrijk om verpakkingen goed te controleren en wij hebben inderdaad een vegan recept voor Baba Ganoush: https://www.eefkooktzo.nl/baba-ganoush/
Amarins says:
de “direct in je mandje” optie geeft de baba ganoush van maza
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Aha ja dat zou kunnen, wij hebben geen invloed op de producten die daar in komen, maar het is zeker altijd goed om zelf nog even te checken. Je kunt het zelf maken of zelf kopen 🙂
Marlies says:
Heerlijk recept! Er is op de school picknick goed van gesmuld, dankjewel!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te horen! 🙂