Volg mij:
Lunch, Saus, Smeerseltjes, Dips & Dressing

Tonijnsalade zonder mayonaise

Tonijnsalade

Tonijnsalade met ei voor op toast of op brood zonder mayonaise. Klinkt als een hele mond vol en  je zou het ook gewoon de allerlekkerste tonijnsalade voor op toast/ brood kunnen noemen want dat is het. Makkelijk om te maken, smaakvol en lekker smeuïg (ook zonder de mayo) en snel klaar. Wat wil je nog meer 😉 ?

Tonijnsalade voor op toast of op brood. Ideaal voor de lunch maar ook perfect voor bij de borrel. Je kunt hem namelijk prima een dag van te voren maken mocht je dat willen. Bewaar hem dan in een afgesloten bakje in de koelkast.

Zelfgemaakte tonijnsalade

Ik vind het altijd heerlijk voor de lunch, lekker op een bruin hard (afbak)broodje, smullen! Deze tonijnsalade is met ei. Dan vult de salade net even beter en laten we eerlijk zijn, het maakt deze tonijnsalade nou net zo waanzinnig lekker! Mocht je willen, dan kun je de yoghurt natuurlijk ook vervangen voor mayonaise. Het is niet zo dat het niet kan, alleen is het gerecht slanker zonder de mayonaise en eigenlijk… heeft hij het ook niet nodig. Deze tonijnsalade zonder mayonaise is namelijk ook heerlijk smeuïg doordat je tonijn op oliebasis gebruikt. Je kunt kiezen voor tonijn op basis van zonnebloemolie of olijfolie. Net wat je lekker vindt.

Dit recept is weer lekker makkelijk want wat je eigenlijk doet is alles in een kommetje doen en mengen. Goed, een uitje snipperen en even de augurkjes fijn snijden maar verder? Hier heb je geen werk aan. En daardoor heb je direct ook geen excuus meer om hem kant-en-klaar te kopen 😉 Zelfgemaakt is hij immers vele malen lekkerder. Probeer maar dan weet je precies wat ik bedoel…

Tonijnsalade voor op toast of een cracker


Het recept voor tonijnsalade:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 10 minuten
Hoeveelheid: 1 ruime kom tonijnsalade (genoeg voor ruim 4 belegde broodjes)

Wat heb je nodig voor tonijnsalade (ingrediënten):

  • 160 gram tonijn in olie (zonnebloem of olijfolie)
  • 1 hard gekookt ei
  • 1 rode ui (klein)
  • 1 (flinke) eetlepel fijngesneden augurken of cornichons
  • 1 eetlepel yoghurt
  • chiliflakes (snuf)
  • citroensap (paar druppels)
  • peper en zout

Hoe maak je tonijnsalade :

  1. Snipper het uitje en doe deze in een ruime kom
  2. Doe hierbij de rest van de ingrediënten behalve het eitje, peper en zout en meng dit goed door elkaar.
  3. Snijd het eitje in kleine blokjes en schep dit voorzichtig door de tonijnsalade heen.
  4. Breng dan op smaak met peper en zout. Om de tonijnsalade nog smeuïger te maken kun je eventueel nog een extra lepeltje yoghurt toevoegen. Eet smakelijk!

Tonijnsalade

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter