Volg mij:
Lunch

Wrap met tonijn en appel

Wrap met tonijn en appel

Wrap met tonijn en appel. Een heerlijke frisse tonijnsalade, met appel en sla in een lekkere zachte wrap. Een simpele, snelle en makkelijke lunch om te maken én fantastisch lekker. Trek 5 minuten langer uit voor je lunch (want heel veel meer heb je niet nodig) en maak deze heerlijke wrap met tonijn en appel.

De categorie met recepten voor de lunch is niet heel uitgebreid op mijn blog. Ik ben niet zo van de hele uitgebreide lunch, maar een wrap op z’n tijd daarentegen… dat lust ik maar wat graag! Makkelijk ook als je de vorige avond wraps hebt gegeten en nog wat over hebt.

Inspiratie vanuit de kantine

Inspiratie voor deze wrap komt regelrecht uit de kantine van mijn werk. Naast mijn blog werk ik nog enkele dagen per week in de online marketing. Omdat ik je niet ga vervelen met verhalen over mijn werk in loondienst, we hebben het hier immers over lekker eten, ga ik je vertellen over de kantine van mijn werk. Het is een gigantische kantine, maar dat is logisch gezien het grote aantal mensen dat er werkzaam is. En je kunt er dus je lunch halen. Vers afgebakken broodjes (waarvoor je zelf beleg kunt uitkiezen), belegde broodjes, soep, salade, fruit, eitjes, wisselende warme gerechten en dus zo heel af en toe wraps. Net hoe snel je erbij bent eigenlijk want die gaan vaak vrij (w)rap 😉 .

Wrap met tonijn en appel

Zo was er een keer een wrap mijn tonijn en appel. Dat laatste was toch een partij lekker! Ik besloot het op mijn vrije dag eens na te maken en het was direct een succes. Dit recept is voor 2 grote wraps. Reken 1 wrap per persoon voor de lunch want hij vult goed. De combi van de hartige tonijnsalade en het frisse van de sla en het zoet-frisse van de appel is echt een schot in de roos. Probeer het maar eens!

Tonijn wrap


Het recept voor wrap met tonijn en appel:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 grote wraps – 2 personen

Wat heb je nodig voor wrap met tonijn en appel (ingrediënten):

 • 1 blikje tonijn op water (160 gram)
 • 2 wraps
 • 2 handjes ijsbergsla (fijngesneden)
 • 1 appel
 • 2 á 3 eetlepels mayonaise
 • ½ rode ui
 • 1 eetlepel bieslook (fijngesneden)
 • 1 eetlepel peterselie (fijngesneden)
 • peper en zout

Hoe maak je wrap met tonijn en appel :

 1. Laat het vocht uit het blikje tonijn lekken en doe de tonijn in een kom.
 2. Voeg daar 2 tot 3 eetlepels mayonaise aan toe samen met de rode ui, peterselie en bieslook.
 3. Meng goed door elkaar, proef en breng op smaak met peper en zout.
 4. Snijd de appel julienne.
 5. Verwarm eventueel de wraps even kort in een pan (ik vind dit zelf altijd lekkerder, maar het hoeft niet perse).
 6. Verdeel ijsbergsla over de wraps, hierover de tonijnsalade en daarover de stukjes appel.
 7. Rol de wrap op en eet smakelijk!

Wrap met tonijn en appel

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter