fbpx
Wrap met tonijn en appel

Wrap met tonijn en appel

Wrap met tonijn en appel. Een heerlijke frisse tonijnsalade, met appel en sla in een lekkere zachte wrap. Een simpele, snelle en makkelijke lunch om te maken én fantastisch lekker. Trek 5 minuten langer uit voor je lunch (want heel veel meer heb je niet nodig) en maak deze heerlijke wrap met tonijn en appel.

De categorie met recepten voor de lunch is niet heel uitgebreid op mijn blog. Ik ben niet zo van de hele uitgebreide lunch, maar een wrap op z’n tijd daarentegen… dat lust ik maar wat graag! Makkelijk ook als je de vorige avond wraps hebt gegeten en nog wat over hebt.

Inspiratie vanuit de kantine

Inspiratie voor deze wrap komt regelrecht uit de kantine van mijn werk. Naast mijn blog werk ik nog enkele dagen per week in de online marketing. Omdat ik je niet ga vervelen met verhalen over mijn werk in loondienst, we hebben het hier immers over lekker eten, ga ik je vertellen over de kantine van mijn werk. Het is een gigantische kantine, maar dat is logisch gezien het grote aantal mensen dat er werkzaam is. En je kunt er dus je lunch halen. Vers afgebakken broodjes (waarvoor je zelf beleg kunt uitkiezen), belegde broodjes, soep, salade, fruit, eitjes, wisselende warme gerechten en dus zo heel af en toe wraps. Net hoe snel je erbij bent eigenlijk want die gaan vaak vrij (w)rap 😉 .

Wrap met tonijn en appel

Zo was er een keer een wrap mijn tonijn en appel. Dat laatste was toch een partij lekker! Ik besloot het op mijn vrije dag eens na te maken en het was direct een succes. Dit recept is voor 2 grote wraps. Reken 1 wrap per persoon voor de lunch want hij vult goed. De combi van de hartige tonijnsalade en het frisse van de sla en het zoet-frisse van de appel is echt een schot in de roos. Probeer het maar eens!

Tonijn wrap

Wrap met tonijn en appel

Wrap met tonijn en appel. Een heerlijke, frisse en snelle lunch en ontzettend makkelijk om zelf te maken. Deze tonijn wraps zijn binnen 15 minuten klaar.
4.2 van 5 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

 • 1 blikje tonijn op water (160 gram)
 • 2 wraps
 • 2 handjes ijsbergsla
 • 1 appel
 • 2-3 eetlepels mayonaise
 • ½ rode ui
 • 1 eetlepel bieslook (vers - fijngesneden)
 • 1 eetlepel peterselie (vers - fijngesneden)
 • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

 • Laat het vocht uit het blikje tonijn lekken en doe de tonijn in een kom.
 • Voeg daar 2 tot 3 eetlepels mayonaise aan toe samen met de rode ui, peterselie en bieslook.
 • Meng goed door elkaar, proef en breng op smaak met peper en zout.
 • Snijd de appel julienne.
 • Verwarm eventueel de wraps even kort in een pan (ik vind dit zelf altijd lekkerder, maar het hoeft niet perse).
 • Verdeel ijsbergsla over de wraps, hierover de tonijnsalade en daarover de stukjes appel.
 • Rol de wrap op en eet smakelijk!

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 354kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwitten: 24g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Wrap met tonijn en appel

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

1 reactie op “Wrap met tonijn en appel”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept
Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top