Tiramisu

Tiramisu (in handige potjes)

Tiramisu, een heerlijk Italiaans dessert. Een klassieker waar je vrijwel iedereen blij mee maakt. Serveer ‘m tijdens de feestdagen. Je kunt tiramisu perfect voorbereiden zodat je er op de dag zelf geen omkijken meer naar hebt. Een stressvrij toetje dus.

Even twijfelde ik of ik dit dessert ook weer in een glaasje zou presenteren. Ik ben nou eenmaal dol op desserts in glaasjes en zodoende zijn veel van de desserts op mijn blog dan ook in de vorm van een glaasje. Voordeel hiervan vind ik de mooie eenpersoons porties, het feit dat je er vrijwel zeker van kunt zijn dat je daardoor ook genoeg hebt voor iedereen én je de toetjes vaak prima kunt voorbereiden.

Niet schrikken

Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert, een klassieker. Dit toetje is alleen niet geschikt voor de allerkleinste onder ons en zwangere vrouwen vanwege het rauwe ei welke in het toetje verwerkt is. Laat je hierdoor trouwens zeker niet afschrikken! Doordat je het rauwe eigeel met basterdsuiker lang opklopt geeft het juist een fluweelzachte, romige smaak aan de tiramisu.

Variatie

Zelf gebruik ik een combinatie van amaretto en espresso om de lange vingers in te dopen, maar je kunt natuurlijk ook een lekkere koffielikeur hiervoor gebruiken. Liever geen alcohol? Gebruik dan alleen de espresso en zoet deze met suiker of honing. Heb je meer gasten of wil je grotere porties dan kun je dit recept prima verdubbelen. Zo lang je de verhoudingen van het recept aanhoudt, kom je altijd goed uit.

Op zoek naar meer lekkere desserts voor de feestdagen? Bekijk dan het overzicht met de lekkerste toetjes die op mijn blog zijn verschenen! Zie je direct de hoeveelheid toetjes in een glaasje 😉 .

Psstt… wist je trouwens dat tiramisu letterlijk vertaald “trek mij omhoog” betekent? Dit toetje maakt je vrolijk!

Tiramisu

Tiramisu

Italiaanse tiramisu

Tiramisu, een Italiaanse klassieker. Dit heerlijke toetje maakt je vrolijk en het is ook nog eens een dessert dat makkelijk om te maken is.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Opstijven: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 25 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 125 ml slagroom
  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • 250 gram mascarpone (op kamertemperatuur)
  • 1 kopje sterke espresso
  • ½ pak lange vingers (100 gram)
  • 2 eigeel
  • 2 eetlepels amaretto
  • cacaopoeder of chocoladesnippers ter decoratie

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels witte basterdsuiker.
  • Klop vervolgens het eigeel en 2 eetlepels witte basterdsuiker in ongeveer 5 minuten door elkaar tot je een witte, luchtige substantie hebt.
  • Schep de mascarpone vervolgens door het eigeel en schep hierdoor (voorzichtig!) de opgeklopte slagroom.
  • Zet een kop sterke espresso en meng hierdoor 2 eetlepels amaretto.
  • Halveer de lange vingers met een scherp mes (het kan zijn dat je niet alle lange vingers nodig hebt uit het halve pak: dit ligt namelijk even aan de breedte van je glaasjes).
  • Haal een deel van de gehalveerde lange vingers door het espresso/amaretto mengsel en bedek hiermee de bodem. Doe hierop een deel van het slagroom/mascarpone mengsel. Hierboven doe je weer wat lange vingers die je door het espresso/amaretto mengsel hebt gehaald. Herhaal om en om tot de glaasjes vol zitten.
  • Zet de glaasjes vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast, maar het liefst een hele nacht. Strooi er voor je ze gaat serveren nog wat cacaopoeder of chocoladesnippers over. Eet smakelijk en fijne feestdagen!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 523kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwitten: 8g | Vetten: 43g | Verzadigd vet: 26g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Tiramisu

12 reacties op “Tiramisu (in handige potjes)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept