Panna cotta met mandarijn. Een match made in heaven kan ik je vertellen. Zijdezachte romige panna cotta met een frisse en zacht zoete mandarijn siroop erbij. Echt zo’n toetje waar je onwijs van mag genieten. En dat terwijl het heel erg makkelijk is om te maken. Deze mandarijn panna cotta is echt een aanrader!
Het is bijna sinterklaasavond, en daarmee wil je ook alvast als tip meegeven dat dit een superleuk toetje is om te maken voor sinterklaas! Want mandarijn, de appeltjes van oranje toch 😉 , past natuurlijk perfect erbij! Maar eigenlijk is deze panna cotta met mandarijn voor alle feestdagen een goed idee, of eigenlijk elk moment van het jaar. Daar kom je wel achter als je het zelf geproefd hebt…
Janet Burghgraef says:
Helaas….vlgs mij alles goed gedaan. Maar siroop is niet gelukt. Snap ook niet hoe dit werkt en wat je moet doen en wanneer het klaar is. Laat de panna cotta nu staan voor morgen. Kan altijd kant en klaar siroop kopen.😀
Eef says:
Hi Janet, ik had je natuurlijk al even via instagram ‘gesproken’ maar laat hem niet te ver inkoken. Een dunne siroop is voldoende, tijdens het afkoelen dikt de siroop verder in 🙂
Helma says:
Hoi Eef,
Ik wil dit toetje maken met yoghurt en de room. Kan dit?
Voor 6 personen
Eef says:
Wanneer en hoe wil je de yoghurt toevoegen?
Helma says:
Ik heb het gisteren geprobeerd, met de verhouding van je panna cotta met citroen. Heb de gelei gema akt en ze komen vanavond op het menu.
Eef says:
Ah zo! Dat kan, ik dacht je wilde hier ook nog yoghurt bij doen vandaar 🙂 Eet smakelijk alvast!