Thaise pompoensoep

Thaise pompoensoep

Thaise pompoensoep. Ik heb weer een héérlijk soep recept voor je. Dit keer ben ik de Thaise kant op gegaan en heb ik een pompoensoep met kokosmelk en lekkere kruiden gemaakt. Heel eenvoudig om te maken, maar rijk van smaak. Ik zou je zeker aanraden deze verrukkelijke soep eens te maken.

Pompoen is een heerlijke groenten om soep mee te maken. Een ‘gewone’ pompoensoep vind je natuurlijk al op mijn blog, maar je kunt zoveel kanten op met pompoensoep. Het is heel toegankelijk om smaken aan toe te voegen. Een Thaise variant is net even anders. Frisser van smaak door de kokos en licht pittig door de rode curry. Een soepje wat je zo maakt, maar ook eentje welke zo op is 😉 .

Pompoensoep met kokosmelk

Deze Thaise pompoensoep breng je op smaak met wat kruiden en rode curry pasta. Je hebt allerlei verschillende rode curry pasta’s, dus ik zou je zeker als tip mee wil geven, proef even hoe sterk die van jou is voor je het toevoegt. Afhankelijk van hoeveel pit je houdt, kun je het dan nog naar wens aanpassen. Verder voeg ik aan deze soep nog wat kokosmelk toe, wat een heerlijk romig geheel maakt en de kruiden goed in balans brengt. Helemaal lekker om deze soep te serveren met zelfgemaakt naanbrood.

Thaise pompoensoep recept

Makkelijke Thaise pompoensoep

Deze pompoensoep met kokosmelk zet je dus echt in een handomdraai op tafel. In 20 minuutjes ben je wel klaar. Heerlijk toch?! Deze soep is lekker als onderdeel van de avondmaaltijd, maar ik vind het ook altijd top om te lunchen met een soepje. Dus maak vooral genoeg en dan kun je wellicht wat porties zelfs invriezen. Daar ga je op een later moment ongetwijfeld heel erg blij van worden.

Pompoensoep met kokosmelk

Thaise pompoensoep

Thaise pompoensoep

Smaakvolle Thaise pompoensoep met kokosmelk. Makkelijk om te maken en rijk van smaak door kruiden en rode curry pasta. Een lekker soepje!
5 van 5 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel gember (geraspt)
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 1 kilo pompoen (evt. geschild - in blokjes gesneden)
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
Extra: naanbrood, limoen, koriander, extra kokosmelk

    HANDIG OM TE HEBBEN:

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm wat olie in een soeppan. Fruit de ui, knoflook, gember, kruiden en currypasta een paar minuutjes aan tot het begint te geuren.
    • Voeg de blokjes pompoen toe en bak even mee.
    • Voeg de kokosmelk toe en 400 ml water (je kunt het blik van de kokosmelk gebruiken). Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten pruttelen.
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender. Garneer optioneel met limoensap, verse koriander en wat extra kokosmelk. Lekker met vers naanbrood.

    voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

    Calorieën: 264kcal | Koolhydraten: 25g | Eiwitten: 5g | Vetten: 17g | Verzadigd vet: 17g

    *Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

    RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Thaise pompoensoep

    4 reacties op “Thaise pompoensoep

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Beoordeel dit recept