Thaise pompoensoep. Ik heb weer een héérlijk soep recept voor je. Dit keer ben ik de Thaise kant op gegaan en heb ik een pompoensoep met kokosmelk en lekkere kruiden gemaakt. Heel eenvoudig om te maken, maar rijk van smaak. Ik zou je zeker aanraden deze verrukkelijke soep eens te maken.
Pompoen is een heerlijke groenten om soep mee te maken. Een ‘gewone’ pompoensoep vind je natuurlijk al op mijn blog, maar je kunt zoveel kanten op met pompoensoep. Het is heel toegankelijk om smaken aan toe te voegen. Een Thaise variant is net even anders. Frisser van smaak door de kokos en licht pittig door de rode curry. Een soepje wat je zo maakt, maar ook eentje welke zo op is 😉 .
Pompoensoep met kokosmelk
Deze Thaise pompoensoep breng je op smaak met wat kruiden en rode curry pasta. Je hebt allerlei verschillende rode curry pasta’s, dus ik zou je zeker als tip mee wil geven, proef even hoe sterk die van jou is voor je het toevoegt. Afhankelijk van hoeveel pit je houdt, kun je het dan nog naar wens aanpassen. Verder voeg ik aan deze soep nog wat kokosmelk toe, wat een heerlijk romig geheel maakt en de kruiden goed in balans brengt. Helemaal lekker om deze soep te serveren met zelfgemaakt naanbrood.
Makkelijke Thaise pompoensoep
Deze pompoensoep met kokosmelk zet je dus echt in een handomdraai op tafel. In 20 minuutjes ben je wel klaar. Heerlijk toch?! Deze soep is lekker als onderdeel van de avondmaaltijd, maar ik vind het ook altijd top om te lunchen met een soepje. Dus maak vooral genoeg en dan kun je wellicht wat porties zelfs invriezen. Daar ga je op een later moment ongetwijfeld heel erg blij van worden.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel gember (geraspt)
- ½ theelepel chilipoeder
- 2 theelepels korianderpoeder
- 1 eetlepel rode currypasta
- 1 kilo pompoen (evt. geschild - in blokjes gesneden)
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm wat olie in een soeppan. Fruit de ui, knoflook, gember, kruiden en currypasta een paar minuutjes aan tot het begint te geuren.
- Voeg de blokjes pompoen toe en bak even mee.
- Voeg de kokosmelk toe en 400 ml water (je kunt het blik van de kokosmelk gebruiken). Breng aan de kook en laat ca. 15 minuten pruttelen.
- Pureer de soep met een staafmixer of blender. Garneer optioneel met limoensap, verse koriander en wat extra kokosmelk. Lekker met vers naanbrood.
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Mieke says:
Hoeveel ml is een portie?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Ongeveer 250 – 400 ml. Afhankelijk van hoe groot je de portie zelf wil maken.
Mieke says:
Eef geeft de voedingswaarde per portie. Maar weet niet hoeveel ml ze aanhoudt per portie vandaar mijn vraag.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Begrijp ik! 🙂
Corliene says:
Hi, je schrijft 1 kg pompoen. Is dat bruto of netto 🙂 Ik bedoel, een pompoen van een kilo heeft flink wat snij verlies en er blijft uiteindelijk niet zoveel van over (bij mij dan he).
Eef says:
Bruto ;-), bij mij valt het altijd wel mee, maar het neemt niet zo heel nauw hoor.
Henk says:
Ik heb 2 groentebouillon blokjes toegevoegd voor de smaak. Dat was precies genoeg om de smaken beter uit te laten komen.
Misha says:
Echt mega lekkere soep en inderdaad binnen een half uurtje klaar! Vult goed en toch lekker gezond 🙂
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Kijk, dat horen we heel graag! 😀
Robert says:
Alles wordt tegenwoordig Thais genoemd, alleen in het land zelf zal je deze soep niet vaak tegen komen is mijn ervaring en ik kom daar al 50!jaar. Maar hij smaakt wel, wat meer knoflook, verse chillies en verse koriander maakt hem nog beter
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Het is ook meer geïnspireerd op de smaken uit de Thaise keuken met de rode curry en kokosmelk. Een beetje creatief zijn met andere keukens kan geen kwaad toch 😉 . Fijn dat hij heeft gesmaakt!
Kaat says:
Elke week een pot verse soep was hier het goede voornemen voor 2023.
Varianten als deze zijn zeker welkom naast de ´gewone´ soepen.
En of ze nu in Thailand worden gegeten of niet, dat maakt mij niet zoveel uit.
Hier in België heeft ze gesmaakt.
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Dat is nog eens een goed voornemen! Fijn dat het zo gesmaakt heeft 🙂