Thaise groene curry met kip, een super makkelijke, snelle en ontzettend lekkere maaltijd. Dit heerlijke maaltje bestaat uit een romige groene curry, smakelijke kipgehaktballetjes, rijst en en je favoriete groenten. Echt een enorme aanrader!
Curry recept
Dit is dus mijn variatie op een Thaise groene curry met echt hele lekkere kipgehaktballetjes en natuurlijk rijst en groenten. Deze groene curry is lekker gekruid, romig (dankzij de kokosmelk) en je kunt er al je favoriete groenten aan toevoegen! Ik heb zelf voor boontjes gekozen, maar broccoli of bloemkool is ook enorm lekker erbij.
Ik ben echt gek op alle soorten curry’s, ze zijn zo makkelijk en snel te maken en een ideale afwisseling op de klassieke AVG of bordje pasta. Zo heb ik ondertussen al een boel curry recepten kunnen delen en nu kan ik deze makkelijke Thaise groene curry er ook aan toevoegen!

Thaise groene curry met kip
Curry is voor mij echt comfortfood, daarom ben ik er ook zo gek op 🙂 . Zeker in de koudere maanden is zo’n warm bordje gevuld met romige, kruidige curry echt perfect! Je kunt ook veel afwisselen als je curry maakt.
Je kunt hem bijvoorbeeld met gevogelte, vlees, vega of zelfs helemaal vegan maken. Er bestaan veel soorten currypasta voor verschillende smaken en je kunt zelfs de rijst vervangen door bloemkoolrijst of naanbrood.
Zo heb ik bijvoorbeeld ook een heerlijk receptje voor rode curry met bloemkoolrijst, deze is ook echt heel erg lekker én makkelijk! Dit recept is ideaal als je graag koolhydraatarm eet, of als je gewoon eens wat anders wilt proberen! Maar eerst even terug naar deze groene curry met kipgehaktballetjes, want die is me toch een partij lekker! Snel maken dus 😉 …


Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 200 gram rijst
- 500 gram kipgehakt
- 3 eetlepels bloem
- 1 eetlepel groene curry pasta*
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 2 theelepels korianderpoeder
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels bosui (fijngesneden)
- 1 ui (fijngesneden)
- 2 theelepels gember (vers, geraspt)
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 3-4 eetlepels groene curry pasta*
- 300 ml kokosmelk
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 stengel citroengras (gekneusd)
- zout en witte peper (naar smaak)
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Meng het kipgehakt met de rest van de ingrediënten voor de kipgehaktballetjes goed door elkaar. Draai hier balletjes van van gelijke grootte.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit hier de ui, knoflook en gember even in aan.
- Voeg de kipgehaktballetjes toe aan de pan en bak rondom lichtbruin.
- Voeg dan de groene currypasta toe aan de balletjes samen met de kokosmelk, sojasaus en citroengras en laat dit 15-20 minuten zachtjes koken.
- Serveer de curry met de balletjes en de rijst en voeg hier je favoriete groenten aan toe. Ik vind de curry zelf erg lekker met boontjes, bloemkool of broccoli.
handig om te weten:
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Linda says:
Welk merk groene curry (kruiden?) en groene curry pasta gebruik je? Er is zoveel te kopen en vaak zo scherp van smaak.
Heb jij tips?
Alvast bedankt voor je reactie
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Linda, elke groene currypasta is in principe goed voor dit recept. Qua pittigheid kun je het beste beginnen met een beetje, 1 a 2 eetlepels en naar smaak meer toevoegen. Ook kun je de pittigheid wat verminderen met extra kokosmelk of qat yoghurt of raita ernaast! Onderaan de ingrediëntenlijst kun je klikken op het mandje van de AH of Jumbo, daar zitten twee soorten lekkere currypasta’s in. Kook ze!
Nana Tinnemans says:
Als ik op de mandjes klik dan zie ik currysaus voor bij de friet. Er staat bij de saus curry pasta maar bij de balletjes groene curry. Is dit ook de pasta?
Eef says:
Ik zie het, dat gaat niet helemaal goed. Ik heb direct even gevraagd of hiernaar gekeken wordt. Bij beide groene curry wordt gewone groene curry pasta bedoeld, ik zal het er nog even iets duidelijker bijzetten.
Joyce says:
Heerlijk recept! Ik heb 1 el sojasaus bij stap 5 er door gedaan, ik kwam dit niet tegen in de bereidingswijze, maar denk dat dit de bedoeling is? 😊 Kun je citroengras goed bewaren/invriezen?
Dit kom sowieso vaker op tafel hier. Bedankt voor dit recept!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Fijn dat het zo gesmaakt heeft! Scherp gezien, dat ontbrak inderdaad maar klopt dat het bij stap 5 erbij moet. Ik heb het gelijk even aangepast. Citroengras kun je volgens mij goed invriezen!
Marike Woudstra says:
Hallo Eef, klopt het dat kipgehakt plakkerig is? Ik gebruik het voor het eerst en het voelt heel anders aan dan rundergehakt
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi Marike, wat leuk dat je dit recept aan het maken bent! Kipgehakt is inderdaad wat plakkeriger dan rundergehakt, geen zorgen! 😉
Melissa Van Till says:
Ik heb het gerecht gemaakt alleen met een wat mildere curry(rode). Het was echt heerlijk! Geserveerd met een Thaise komkommer salade. TOP
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Oh heerlijk Melissa!
Peggy says:
Hallo Eef,
je recept viel bij ons ( 1 mom en 3 man) goed in de smaak.
Ik heb alleen ivm KHD voor mom te beperken ipv meel amandelmeel gebruikt goed te doen. Wij houden dit recept aan.
Djw
Mvg fam Bond
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Fijn dat het goed heeft gesmaakt en jullie hem hebben kunnen aanpassen naar wens!
Yvonne says:
ECHT een aanrader! Ik heb trouwens voor de volgende twee weken, al jouw recepten op een lijstje gezet, een shoppinglist n.a.v. de ingrediënten gemaakt en gekocht. Nu hoef ik voor twee weken geen shopping (behalve verse groente) meer te doen. De Thaise curry was geweldig smakelijk, de Nacho ovenschotel was een feestje en nu staat er een appeltaart het huis om te toveren met geur. Vanavond wordt het een vleesloze maandag met spaghetti en champignons… jouw recepten kloppen allemaal en ik vindt het heerlijk jouw inspiratie over te nemen! Dank.
Conny says:
Kan je de curry ook goed een dag vantevoren al maken?
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Ja hoor dat kan zeker!
Desiree says:
Het recept viel zeker in de smaak!
Ik had het wel wat pittiger verwacht dus de volgende keer een ander merk groene curry proberen of zelf wat pittiger maken.
Verder erg lekker!
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat fijn Desiree! Ja, je kunt elke groene curry in principe gebruiken en vooral (pit) toevoegen naar smaak!
Bregje says:
Hallo, wat een heerlijk recept we hebben het al een paar keer gegeten. Ik gebruik alleen gele of massaman currypasta super lekker!!!!!!!!
Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:
Wat goed om te horen! Bedankt voor het delen 🙂