Thaise groene curry

Thaise groene curry

Thaise groene curry met kip, een super makkelijke, snelle en ontzettend lekkere maaltijd. Dit heerlijke maaltje bestaat uit een romige groene curry, smakelijke kipgehaktballetjes, rijst en en je favoriete groenten. Echt een enorme aanrader!

Curry recept

Dit is dus mijn variatie op een Thaise groene curry met echt hele lekkere kipgehaktballetjes en natuurlijk rijst en groenten. Deze groene curry is lekker gekruid, romig (dankzij de kokosmelk) en je kunt er al je favoriete groenten aan toevoegen! Ik heb zelf voor boontjes gekozen, maar broccoli of bloemkool is ook enorm lekker erbij.

Ik ben echt gek op alle soorten curry’s, ze zijn zo makkelijk en snel te maken en een ideale afwisseling op de klassieke AVG of bordje pasta. Zo heb ik ondertussen al een boel curry recepten kunnen delen en nu kan ik deze makkelijke Thaise groene curry er ook aan toevoegen!

Thaise groene curry recept

Thaise groene curry met kip

Curry is voor mij echt comfortfood, daarom ben ik er ook zo gek op ­čÖé . Zeker in de koudere maanden is zo’n warm bordje gevuld met romige, kruidige curry echt perfect! Je kunt ook veel afwisselen als je curry maakt.

Je kunt hem bijvoorbeeld met gevogelte, vlees, vega of zelfs helemaal vegan maken. Er bestaan veel soorten currypasta voor verschillende smaken en je kunt zelfs de rijst vervangen door bloemkoolrijst of naanbrood.

Zo heb ik bijvoorbeeld ook een heerlijk receptje voor rode curry met bloemkoolrijst, deze is ook echt heel erg lekker ├ęn makkelijk! Dit recept is ideaal als je graag koolhydraatarm eet, of als je gewoon eens wat anders wilt proberen! Maar eerst even terug naar deze groene curry met kipgehaktballetjes, want die is me toch een partij lekker! Snel maken dus ­čśë …

Thaise groene curry met kip
Thaise groene curry

Thaise groene curry met kipgehaktballetjes

Thaise groene curry met kip, een super makkelijke, snelle en ontzettend lekkere maaltijd met een romige groene curry, smakelijke kipgehaktballetjes, rijst en groenten. Aanrader!
4.86 van 14 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingredi├źnten):

  • 200 gram rijst
Voor de kipgehaktballetjes
  • 500 gram kipgehakt
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel groene curry pasta*
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels bosui (fijngesneden)
Voor de curry
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 theelepels gember (vers, geraspt)
  • 2 tenen knoflook (fijngesneden)
  • 3-4 eetlepels groene curry pasta*
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 stengel citroengras (gekneusd)
  • zout en witte peper (naar smaak)

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng het kipgehakt met de rest van de ingredi├źnten voor de kipgehaktballetjes goed door elkaar. Draai hier balletjes van van gelijke grootte.
  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit hier de ui, knoflook en gember even in aan.
  • Voeg de kipgehaktballetjes toe aan de pan en bak rondom lichtbruin.
  • Voeg dan de groene currypasta toe aan de balletjes samen met de kokosmelk, sojasaus en citroengras en laat dit 15-20 minuten zachtjes koken.
  • Serveer de curry met de balletjes en de rijst en voeg hier je favoriete groenten aan toe. Ik vind de curry zelf erg lekker met boontjes, bloemkool of broccoli.

handig om te weten:

* Dit is beide dezelfde groene curry pasta, in de gehaktballetjes als smaakmaker voor het gehakt en in de curry als smaakmaker voor de curry

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorie├źn: 544kcal | Koolhydraten: 50g | Eiwitten: 28g | Vetten: 27g | Verzadigd vet: 17g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel ├ęn gratis een eigen account aan.
Thaise groene curry

19 reacties op “Thaise groene curry

  • Welk merk groene curry (kruiden?) en groene curry pasta gebruik je? Er is zoveel te kopen en vaak zo scherp van smaak.
    Heb jij tips?
    Alvast bedankt voor je reactie

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Linda, elke groene currypasta is in principe goed voor dit recept. Qua pittigheid kun je het beste beginnen met een beetje, 1 a 2 eetlepels en naar smaak meer toevoegen. Ook kun je de pittigheid wat verminderen met extra kokosmelk of qat yoghurt of raita ernaast! Onderaan de ingredi├źntenlijst kun je klikken op het mandje van de AH of Jumbo, daar zitten twee soorten lekkere currypasta’s in. Kook ze!

      • Nana Tinnemans says:

        Als ik op de mandjes klik dan zie ik currysaus voor bij de friet. Er staat bij de saus curry pasta maar bij de balletjes groene curry. Is dit ook de pasta?

        • Ik zie het, dat gaat niet helemaal goed. Ik heb direct even gevraagd of hiernaar gekeken wordt. Bij beide groene curry wordt gewone groene curry pasta bedoeld, ik zal het er nog even iets duidelijker bijzetten.

      • Heerlijk recept! Ik heb 1 el sojasaus bij stap 5 er door gedaan, ik kwam dit niet tegen in de bereidingswijze, maar denk dat dit de bedoeling is? ­čśŐ Kun je citroengras goed bewaren/invriezen?
        Dit kom sowieso vaker op tafel hier. Bedankt voor dit recept!

        • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

          Fijn dat het zo gesmaakt heeft! Scherp gezien, dat ontbrak inderdaad maar klopt dat het bij stap 5 erbij moet. Ik heb het gelijk even aangepast. Citroengras kun je volgens mij goed invriezen!

  • Marike Woudstra says:

    Hallo Eef, klopt het dat kipgehakt plakkerig is? Ik gebruik het voor het eerst en het voelt heel anders aan dan rundergehakt

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Hi Marike, wat leuk dat je dit recept aan het maken bent! Kipgehakt is inderdaad wat plakkeriger dan rundergehakt, geen zorgen! ­čśë

  • Melissa Van Till says:

    Ik heb het gerecht gemaakt alleen met een wat mildere curry(rode). Het was echt heerlijk! Geserveerd met een Thaise komkommer salade. TOP

  • 5 sterren
    ECHT een aanrader! Ik heb trouwens voor de volgende twee weken, al jouw recepten op een lijstje gezet, een shoppinglist n.a.v. de ingredi├źnten gemaakt en gekocht. Nu hoef ik voor twee weken geen shopping (behalve verse groente) meer te doen. De Thaise curry was geweldig smakelijk, de Nacho ovenschotel was een feestje en nu staat er een appeltaart het huis om te toveren met geur. Vanavond wordt het een vleesloze maandag met spaghetti en champignons… jouw recepten kloppen allemaal en ik vindt het heerlijk jouw inspiratie over te nemen! Dank.

  • 5 sterren
    Het recept viel zeker in de smaak!
    Ik had het wel wat pittiger verwacht dus de volgende keer een ander merk groene curry proberen of zelf wat pittiger maken.
    Verder erg lekker!

    • Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:

      Wat fijn Desiree! Ja, je kunt elke groene curry in principe gebruiken en vooral (pit) toevoegen naar smaak!

  • Hallo, wat een heerlijk recept we hebben het al een paar keer gegeten. Ik gebruik alleen gele of massaman currypasta super lekker!!!!!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept