Smeuïge plaatcake met chocolade

Smeuïge plaatcake met chocolade

Smeuïge plaatcake met chocolade én een heerlijke laag opgeklopte botercrème met melkchocolade frosting… Gaat het water al in je mond lopen bij deze omschrijving? Yes, deze plaatcake wil je maken!

Plaatcakes vond ik als klein meisje al bijzonder. Zo’n hele bakplaat vol lekkers. Ideaal voor verjaardagen want je kunt ze prima in mooie porties snijden en dit recept wat ik vandaag voor je heb, een smeuïge plaatcake met chocolade én melkchocolade frosting is waanzinnig lekker.

Ingrediënten voor een écht smeuïge plaatcake met chocolade

De ingrediënten voor deze plaatcake zijn iets anders dan ‘normaal’. Geen moeilijk verkrijgbare dingen overigens, wees maar niet ongerust. Alleen iets ‘anders’ dan gebruikelijk. Mijn inspiratie voor deze plaatcake kwam van de Amerikaanse blog “Half baked harvest“. In Amerika wordt vaker karnemelk, daar ook wel ‘buttermilk‘ genoemd, gebruikt in cakes. Iets wat we in Nederland minder vaak doen. Het zorgt echter voor een heerlijke luchtige, smeuïge cake. En nee, die karnemelk proef je dus niet terug. Daar zorgt de lading suiker wel voor 😉 .

Ingredienten voor een chocolade plaaatcake

Om je vingers bij op te eten

Geloof me, dat doe je. Deze cake is smeuïg, met stukjes chocolade erin. Luchtig en toch die lekkere smeuïge bite. De frosting is gemaakt van opgeklopte roomboter en melkchocolade zorgt voor de finishing touch. Het maakte deze plaatcake met chocolade nóg lekkerder en zorgt echt voor die chocolade kick. Als je een chocolade liefhebber bent, dan mag je deze cake niet aan je voorbij laten gaan.

Heerlijke smeuige choco plaatcake met frosting

Smeuïge plaatcake met chocolade

Chocolade liefhebbers opgelet! Deze heerlijke, smeuïge chocolade plaatcake met melkchocolade frosting mag je niet aan je voorbij laten gaan...
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Hoeveelheid: 12 stukjes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Voor de cake:

  • 300 gram suiker
  • 200 gram bloem
  • 175 ml karnemelk
  • 125 ml zonnebloemolie
  • 100 gram cacaopoeder
  • 75 gram Griekse yoghurt
  • 75 gram chocolade in stukjes - puur of melk
  • 2 eieren middel
  • 1 theelepel vanille extract
  • theelepel bakpoeder
  • theelepel bakingsoda

Voor de frosting:

  • 225 gram roomboter kamertemperatuur
  • 225 gram melkchocolade in stukjes
  • 200 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels slagroom
  • ½ eetlepel vanille extract

Optioneel: nougatine ter decoratie

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    • Meng in een ruime kom de eieren, karnemelk, Griekse yoghurt, olie en 1 eetlepel vanille extract tot heen glad mengsel.
    • Voeg dan beetje bij beetje de bloem, suiker, cacaopoeder, bakpoeder en bakingsoda toe en mix dit tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
    • Schep de stukjes chocolade erdoor en verdeel het beslag over de bakplaat.
    • Bak de plaatcake in 25-30 minuten gaar. Zorg ervoor dat de bovenkant goed gaar is, het midden mag nog een klein beetje 'wiebelen'. Laat de plaatcake met chocolade volledig afkoelen.
    • Maak ondertussen de frosting door de roomboter samen met de poedersuiker ca. 5 minuten heel luchtig te kloppen.
    • Smelt de melkchocolade en voeg dit beetje bij beetje aan de roomboter toe, samen met ½ eetlepel vanille extract en klop dit in 2 minuten tot een luchtig geheel.
    • Voeg dan de slagroom toe en klopt luchtig.
    • Verdeel de frosting over de (afgekoelde cake) en garneer naar wens met nougatine. Eet smakelijk.

    handig om te weten:

    Bewaar de plaatcake met chocolade afgedekt in de koelkast.

    voedingswaarden (per persoon/ portie):

    Calorieën: 623kcal | Koolhydraten: 75g | Eiwitten: 6g | Vetten: 37g | Verzadigd vet: 17g
    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Smeuïge plaatcake met chocolade

    Chocolade plaatcake

    Chocolade plaatcake Pinterest collage

    Eef

    Eef

    Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

    2 gedachtes op “Smeuïge plaatcake met chocolade”

    1. wat een heerlijke koek, zeker in combi met de bovenlaag, die ga ik zeker ook voor andere dingen gebruiken. het net beetje knapperige van de nougatine maakte het ook extra lekker. . ik heb er nog wat gesmolten chocolade overheen gedaan, voor het zicht…

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Eef - Eef Kookt Zo

    Welkom!

    Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

    Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

    Liefs,
    Eef

    Social Media

    Nieuwsbrief

    Favorieten

    Op de hoogte blijven

    Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

    Scroll naar top