Shoarma, zijn we hier niet allemaal gek op?! Soms kun je hier gewoon zoooooveel trek in hebben. Ik vind het heerlijk en zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst. Dit is helemaal niet moeilijk, maar supermakkelijk juist! Vandaag ga ik je precies vertellen hóe je zelf de lekkerste shoarma maakt.
Zelfgemaakte shoarma
Mijn allereerste tip: gebruik altijd kipdijfilet. Dit is lekker mals en het lekkerst om mee te werken. En als we dan toch helemaal aan de slag gaan met zelf shoarma maken: zelf pitabroodjes maken, heb je dit al eens geprobeerd? Nee? Ook echt een aanrader, je wil nooit meer kant en klare uit de supermarkt!
Shoarma kruiden en knoflooksaus
De shoarma uit mijn recept is lekker kruidig en met een licht pitje. Dit komt van de cayenne, dus als je daar niet van houdt, dan laat je dit achterwege. Bij shoarma denk je natuurlijk ook meteen aan knoflooksaus. Zelfgemaakte knoflooksaus is zóveel lekkerder en je hebt ook nog eens fijn zelf in de hand hoe ehm… heftig je adem de volgende dag ruikt 😉 . Krijg je nu trek in nog meer comfort food met knoflooksaus? Bekijk dan ook eens mijn recept voor Turkse pizza!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 400 gram kipdijfilet
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels paprikapoeder (gerookt)
- 1 theelepel koriander (gemalen – gedroogd)
- 1 theelepel kurkuma (gemalen – gedroogd)
- 1 theelepel komijn (gemalen – gedroogd)
- ½ theelepel kardemom (gemalen – gedroogd)
- ¼ theelepel kruidnagel (gemalen – gedroogd)
- ¼ theelepel cayennepeper (gemalen – gedroogd)
- olijfolie, peper en zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Snijd de kipdijfilet in dunne reepjes
- Doe de rest van de ingrediënten in een kom bij elkaar. Voeg naar smaak peper en zout toe en meng dit tot een gladde marinade.
- Giet de marinade bij de kipdijfilet reepjes. Schep goed door elkaar, zodat alle kipstukjes bedekt zijn met de marinade. Dek de kip af en laat minimaal 1 uur (of langer) marineren in de koelkast.
- Verhit olijfolie in een ruime koekenpan en bak de kipdijfilet gaar.
- Serveer met pitabroodjes, knoflooksaus, sla, komkommer en tomaat naar smaak. Eet smakelijk!
Gerda says:
Ik roerbak er op het laatst nog even een zak gesneden andijvie door heen. Toch nog een beetje groente er door zonder dat het afdoet van de smaak.
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat een goed idee, bedankt voor de tip Gerda!