fbpx
Romige Spaghetti met Garnalen

Romige Spaghetti met Garnalen

Oh la la vandaag heb ik weer een heerlijk receptje voor jullie én dit keer met al het goede van vis! Garnalen vallen officieel niet onder vis maar onder schaal- en schelpdieren. Ze bevatten overigens wel dezelfde gezondheidsvoordelen als vis. Zo eens in de zoveel tijd besef ik me weer dat we toch echt wel wat meer vis mogen eten en laat ik nou net dol zijn op garnalen. Garnalen gaan perfect met pasta samen en in deze Romige Spaghetti met Garnalen al helemaal. Knoflook, room, tomaat en verse kruiden maken dit heerlijke gerechtje helemaal af.

Garnalen pellen, ik heb er een hekel aan. Wie niet eigenlijk. Misschien doe ik er ooit nog eens een tutorial over want moeilijk is het zeker niet maar het is zo’n karwei. Voor dit recept heb ik dan ook gekozen voor gepelde bevroren garnalen en dat terwijl ik op een steenworp afstand van een visafslag werk, ik weet het, ergens is het misschien wel te erg voor woorden maar dat maakt dit recept nou juist zó lekker makkelijk, prima voor doordeweeks én de smaak doet er zeker niet aan onder. Heerlijk is ‘ie!

Wat heb je nodig voor Romige Spaghetti met Garnalen (2 personen):

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

  • 250 – 300 gr ontdooide gepelde garnalen (reuzengarnalen, scampi’s)
  • 200 gr spaghetti
  • 3 tomaten
  • 120 ml droge witte wijn
  • 60-80 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 el kookroom
  • 2 el fijngesneden bieslook
  • 1 el fijngesneden verse basilicum
  • 3 tenen knoflook (geperst of fijngesneden)
  • 2 el roomboter
  • 2 el olijfolie
  • cayennepeper
  • zout & peper

Hoe je Romige Spaghetti met Garnalen maakt:

1. Snij de kruiden fijn. De zaadlijsten verwijderen van de tomaten en in hele fijne blokjes snijden.

2. Kook nu de spaghetti in een ruime pan met water en een snuf zout beetgaar. Als de pasta beetgaar is giet je deze af en voeg je een paar druppels olijfolie toe (dit voorkomt het ‘plakken’ van de spaghetti) en bewaar in de pan met de deksel (mocht de saus niet meteen klaar zijn blijft de pasta nog even goed warm).

3. Doe 2 el olijfolie en 2 teentjes knoflook (geperst of fijngesneden) in een koekenpan en doe hier de garnalen bij. Breng op smaak met peper en zout. Bak de garnalen voor ongeveer een minuut of 3 á 4 op middelhoog vuur tot ze gaar en mooi roze zijn. Doe de garnalen in een kom en zet even apart.

4. Nu gaan we de saus maken. De tomaten, bieslook, basilicum, 1 teentje knoflook (geperst of fijngesneden), een snufje cayennepeper en de roomboter doe je in de koekenpan waar je net de garnalen in gebakken hebt. Op middelhoog vuur het boter laten smelten en dan de wijn toevoegen. Even alles voor een minuutje of 5 rustig laten inkoken op middelhoog tot laag vuur (afhankelijk van de grote van je gasfornuis pit).

 

5. Doe de kookroom bij de saus en de garnalen. Meng alles goed door elkaar en laat nog even een paar minuten pruttelen. Als laatste doe je de spaghetti bij de saus.

6. Garneer met Parmezaanse kaas en wat verse basilicum.

Romige Spaghetti met GarnalenEet smakelijk!

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

14 reacties op “Romige Spaghetti met Garnalen”

  1. mmmm heerlijk dit. Ik heb ooit heel lang geleden eens garnalen gepeld, wat een werk. Doe mij maar gewoon gepelde garnalen van de visboer, ieder z’n werk 🙂

    1. Zeker, echt een werkje op zich garnalen pellen. Niet zelf gepeld zijn ze gelukkig niet zo lekker dus ik laat het de visboer graag doen 😉

  2. Pingback: 3 x 30-minuten of minder: Spaghetti | Eef Kookt Zo

  3. Ziet er heerlijk uit! Heb vandaag je site ontdekt en ga er zeker mee aan de slag. Nog een vraagje. Als je dit recept wilt maken zonder witte wijn (ivm kids), waarmee kan ik de wijn dan het beste vervangen??

    1. Wat leuk om te lezen, welkom! In dit geval zou je de 120 ml witte wijn eventueel kunnen vervangen door bijvoorbeeld 100 ml kippenbouillon en een eetlepel witte of rode wijnazijn (vuur een heel licht zuurtje). Pas dan alleen wel op met extra zout toevoegen, kippenbouillon is namelijk al vrij zout. Eet smakelijk alvast 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top