Red velvet pancakes. Hoe leuk is dit?! Pancakes met de smaak én looks van red velvet. De topping met roomkaas maakt het helemaal af en zorgt ervoor dat je net een red velvet taartje eet, maar dan in de vorm van een pancake. Een superleuk en lekker ontbijtje.
Deze red velvet pannenkoeken zijn lekkere luchtige Amerikaanse pancakes, maar dan met die echte red velvet smaak én looks.
Zelf red velvet pancakes maken
Het ziet er misschien gelijk wat indrukwekkend uit door de kleur, maar eigenlijk zijn deze red velvet pannenkoeken helemaal niet moeilijk om te maken. Het is zeker anders dan een Hollands pannenkoekenbeslag, en in dat opzicht ook iets bewerkelijker. Maar nog steeds niet heel moeilijk en absoluut de moeite waard. Want van deze heerlijke fluffy, luchtige pancakes, ga je absoluut héél erg genieten.
De lekkerste red velvet pannenkoeken
Hoe krijg je deze pannenkoeken nou zo luchtig? Dat zal ik je vertellen. Dat komt doordat je het eiwit heel luchtig klopt en dat voorzichtig door het beslag mengt. Dat is de truc voor echt luchtige pancakes. De roomkaasfrosting is natuurlijk optioneel om erbij te maken, maar eigenlijk vind ik dat je het niet kunt overslaan. Het past er namelijk zo goed bij en maakt de red velvet-beleving helemaal af.
Aan de slag
Deze red velvet pancakes zijn ideaal voor een gezellig zondags ontbijtje. Door de kleur ook leuk om jouw lief ermee te verassen of je moeder met Moederdag zo voor de deur (hint 😉 ).
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 3 eieren (middel)
- 3 eetlepels suiker
- 50 ml zonnebloemolie
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- 4 eetlepels cacaopoeder
- 250 ml karnemelk
- 2 theelepels rode kleurstof
- snuf zout
- 100 gram slagroom
- 75 gram roomkaas
- 3 eetlepels witte basterdsuiker
- vers fruit en verse munt
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Splits de eieren. Klop het eiwit met een snuf zout luchtig in een keukenmachine of met een garde.
- Klop dan het eigeel luchtig met de suiker tot een wit-gele luchtige massa. Dit duurt ca. 5 minuten.
- Meng dan voorzichtig de olie door het opgeklopte eigeel.
- Voeg dan in delen het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, cacaopoeder en de karnemelk en het kleurstof toe. Je kunt de droge ingrediënten afwisselen met de natte tot je een mooi beslag hebt.
- Dan schep je voorzichtig (om de luchtigheid te behouden) het eiwit door het beslag. Laat het beslag ongeveer 15 minuten staan.
- Ondertussen kun je de topping maken. Klop daarvoor de slagroom stijf samen met de roomkaas en de basterdsuiker.
- Bak dan in een pan met een goede anti-aanbaklaag mooie pancakes. Ik bakte ongeveer 3 eetlepels beslag 1 minuut per kant.
- Serveer de pancakes met de roomkaasfrosting en optioneel vers fruit en munt.