Splits de eieren. Klop het eiwit met een snuf zout luchtig in een keukenmachine of met een garde.
Klop dan het eigeel luchtig met de suiker tot een wit-gele luchtige massa. Dit duurt ca. 5 minuten.
Meng dan voorzichtig de olie door het opgeklopte eigeel.
Voeg dan in delen het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, cacaopoeder en de karnemelk en het kleurstof toe. Je kunt de droge ingrediënten afwisselen met de natte tot je een mooi beslag hebt.
Dan schep je voorzichtig (om de luchtigheid te behouden) het eiwit door het beslag. Laat het beslag ongeveer 15 minuten staan.
Ondertussen kun je de topping maken. Klop daarvoor de slagroom stijf samen met de roomkaas en de basterdsuiker.
Bak dan in een pan met een goede anti-aanbaklaag mooie pancakes. Ik bakte ongeveer 3 eetlepels beslag 1 minuut per kant.
Serveer de pancakes met de roomkaasfrosting en optioneel vers fruit en munt.
handig om te weten:
De hoeveelheid van de pannenkoeken is afhankelijk van hoe groot je ze bakt. Dit aantal gaat uit van middelgrote pancakes
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.