fbpx
Red velvet cheesecake brownies

Red velvet cheesecake brownies

Red velvet cheesecake brownies, een hele mond vol, maar wat een lekkere brownies zijn dit! Speciaal voor Valentijnsdag heb ik dit recept voor je gemaakt. Kun je je lief, jezelf of iemand die je lief hebt mee verrassen. Want iedereen kan in deze tijd toch wel iets liefs gebruiken? Dus maak er een paar extra en verras iemand die wel wat leuks kan gebruiken nu.

Cheesecake en brownies is een wereldse combinatie als je het mij vraagt. De volle, pure chocoladesmaak van de brownies gecombineerd met het frisse, romige van cheesecake. Als je deze combinatie nog niet kent dan MOET je dit recept echt eens proberen. Als je de combi al kent hoef ik je waarschijnlijk niet eens te overtuigen om dit recept te maken 😉 .

Cheesecake brownies

Jaren geleden proefde ik deze combinatie, cheesecake en brownie, voor het eerst. Een oud-collage van mij had de droom zelf een bakkerij in Amsterdam te beginnen en wij waren vaak proefkonijn voor haar recepten. Heel vervelend was dat niet kan ik je vertellen 😉  . Inmiddels is ze eigenaresse van inderdaad haar eigen bakkerij waar ze heerlijke taartjes, koekjes en meer zoete baksels verkoopt. Je vindt de zaak van Leonie aan de Kinkerstraat in Amsterdam, mocht je eens willen kijken. De raspberry cheesecake brownie is het baksel waardoor ik verliefd werd op de combinatie brownie en cheesecake, zo lekker. Helemaal leuk, soms verkoopt ze ook pindakaaskoeken en drie keer raden van wie dat recept is 🙂 .

Een stukje red velvet cheesecake brownies

Ah toe, een stukje…

Mijn vriend is namelijk eigenlijk niet zo van de cheesecakes, hoewel hij mijne altijd wel lijkt te waarderen gelukkig 😅. Deze combinatie met brownie was helemaal een schot in de roos en ook mijn (bijna alweer) 3-jarige dochter was er weg van (uiteraard een heel klein stukje want kleurstof), maar ze zat te smikkelen! Heerlijk om te zien dat ze zo kan genieten van eten. Dat doet ze gelukkig niet alleen van zoete baksels zoals deze, maar ook als ik lekker heb gekookt. Denk overigens niet dat dat elke avond zo is hoor, want zoals een echte ik-ben-bijna-3-jarige zegt ze ook vaak genoeg ‘nee’… Want die lievelingskostjes van bijna 3-jarige kunnen zomaar elke week compleet anders zijn 😉 

Brownies met cheesecake (red velvet)

Red velvet cheesecake brownies

Laat je overigens niet weerhouden door de rode kleurstof om deze brownies te maken. Heb je het niet in huis en wil je er liever niet mee werken dan laat je het simpelweg achterwege. Dan heb je evengoed een heerlijk brownie recept in handen. Wil je wel kleurstof gebruiken, gebruik dan goede kleurstof zodat je met een beetje genoeg hebt. Ik gebruik het liefste een pasta om te kleuren, dat werkt doorgaans het beste. Dit keer heb ik de kleurstof van het merk ‘FunCakes’ gebruikt en die werkte top. Zo’n 2-3 theelepeltjes was voldoende om er een mooie dieprode kleur aan te geven.

Ingredienten Red velvet cheesecake brownies

Wat heb je nodig voor red velvet cheesecake brownies?

Naast een beetje kleurstof eigenlijk niet zo heel erg veel. De basis voor een brownie is namelijk boter, cacaopoeder, suiker, eieren en wat bloem. Verder voor de cheesecakelaag gebruik je een neutrale roomkaas (zelf vind ik Philadelphia lekker fris van smaak en textuur voor in deze brownie) en ook hierbij wat suiker en een eitje. Verder nog wat vanille-extract en altijd, altijd, altijd een snuf zout. Zout heb je simpelweg nodig om de zoete smaak in balans te trekken en het zorgt ervoor dat het zoete beter, smaakvoller en duidelijker tot zijn recht komt in een zoet baksel. Dus dat nooit vergeten.

Red velvet cheesecake brownies voor valentijnsdag

Red velvet cheesecake brownies

Red velvet cheesecake brownies. Smeuïge brownies met een laag cheesecake, een heerlijke combinatie en prachtig red velvet van kleur.
5 van 8 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Hoeveelheid: 9 stuks

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Brownie-beslag
  • 125 gram roomboter (ongezouten - gesmolten)
  • 25 gram cacaopoeder (ongezoet)
  • 175 gram suiker
  • 2 eieren (middel)
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 theelepels rode kleurstof*
  • 100 gram bloem
  • snuf zout
Cheesecake-beslag
  • 225 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 50 gram suiker
  • 1 ei (middel)
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel vanille-extract

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet de bakvorm in en/of bedek met bakpapier.
  • Doe alle ingrediënten voor het brownie-beslag in de aangegeven volgorde in de kom en meng het beslag elke keer voor je een nieuw ingrediënt erbij doet.
  • Verdeel 2/3 van het beslag over de bakvorm.
  • Maak nu het cheesecake-beslag door alle ingrediënten daarvoor te mengen.
  • Verdeel lepels van het cheesecake mengsel over de brownie bodem en schep daartussen lepels van de rest van het brownie mengsel.
  • 'Swirl' deze twee lagen door elkaar met een mes of een satéprikker zodat je een mooie 'swirl' krijgt zoals op de foto.
  • Bak de red velvet cheesecake brownie ca. 30-45 minuten in de oven tot hij gaar is (controleer met een satéprikker of de brownie gaar is).
  • Laat volledig afkoelen, zet de brownie daarna minimaal 2 uur in de koelkast en snijd hem daarna pas in stukken. Eet smakelijk!

handig om te weten:

* Hoeveel kleurstof je precies nodig hebt is verschillend per merk. Ik gebruikte de pasta van het merk 'FunCakes' 2 tot 3 theelepels kleurstof.

voedingswaarden (per persoon/ portie):

Calorieën: 295kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwitten: 5g | Vetten: 15g | Verzadigd vet: 9g | Trans Fat: 1g
WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Red velvet cheesecake brownies

Red velvet cheesecake brownies Pinterest Collage

 

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

9 reacties op “Red velvet cheesecake brownies”

  1. Ziet er super lekker uit!! Ik wil de brownies gaan maken voor Valentijn maar ik heb geen bakblik in die maat, wat zou vergelijkbaar zijn, want als ik een grotere neem dan worden ze waarschijnlijk te laag??

    Groetjes Rianne

    1. Eef

      Ja dan worden ze inderdaad te laag dus je zou kunnen kijken naar evt. een ronde vorm en dat omrekenen dan snij je er puntjes van bijvoorbeeld 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top