Pompoensalade met Rucola & Feta

Pompoensalade met Rucola & Feta

Ik kan echt blij worden van een fijne salade. Salades zijn wat mij betreft ideaal omdat je ze helemaal naar eigen smaak kunt aanpassen, vaak gericht zijn op het seizoen én ook nog een gezond zijn. Perfect voor de lunch, als bijgerecht of als diner met een broodje of soepje ernaast. 

Herfstproof salade

Deze pompoensalade met rucola & feta is helemaal “herfstproof”. De warme licht kruidige smaak van in de oven gebakken pompoen, hartige feta, fijne dressing, knapperige rucola en pistachenoten maken deze salade echt verrukkelijk!

Soorten pompoen

Zelf heb ik een zogenaamde ‘Table Queen pompoen’ gebruikt voor dit recept maar natuurlijk kun je dit recept met vrijwel elke pompoen maken. Je gebruikt maar een klein deel van de pompoen (150 gram) voor deze salade. Met de rest van de pompoen kun je natuurlijk tal van andere recepten maken zoals pompoensoep met appel, een pompoensmoothie of een lekkere curry met pompoen.

Pompoensalade met rucola en feta

Nu lijkt het wellicht een werkje op zich om deze pompoensalade met rucola & feta te maken, maar de tijd zit ‘m eigenlijk alleen in het roosteren van de pompoen. Dit kun je prima een avond van tevoren doen zodat je de volgende dag een lekkere snelle salade hebt. Die tijdsplanning is geheel aan jou. Verder is deze vegetarische pompoensalade met rucola & feta echt een aanrader om eens te maken, zo lekker!

Pompoensalade met Rucola & Feta

Pompoensalade met Rucola & Feta

Een heerlijke vegetarische salade voor in de herfst dat is deze pompoensalade met rucola & feta. Licht kruidig, romig en knapperig.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Hoeveelheid: 1 persoon

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 150 gram pompoen (in kleine stukjes, zonder schil)
  • 30 gram pistachenoten (ongezouten en ongebrand)
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • ½ eetlepel Franse mosterd
  • 1 theelepel citroensap
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 50 gram feta
  • 35 gram rucola
  • kruidnagelpoeder
  • peper, zout en olijfolie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Doe de blokjes pompoen in een ovenschaaltje (of ovenbestendig bakje) en verdeel hierover 1 eetlepel olijfolie, versgemalen zeezout en een snufje kruidnagelpoeder. Meng dit goed door elkaar zodat alles goed over de pompoen verdeeld is en zet het in de oven voor 30 minuten.
  • Laat de pompoen daarna eerst goed afkoelen voor je verder gaat met de salade.
  • Rooster de pistachenoten even kort in een pannetje (zonder olie) en hak ze daarna in grove stukken met een mes.
  • In een kommetje meng je 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel gembersiroop, 1 theelepel citroensap, ½ eetlepel Franse mosterd, ½ theelepel gedroogde tijm en een beetje vers gemalen zwarte peper.
  • Verdeel vervolgens de rucola over een bord en daarover doe je de pompoenblokjes, verbrokkelde feta, pistachenoten en druppel er naar smaak de dressing over. Eet smakelijk!

handig om te weten:

1 persoons (maaltijd)salade of voor 2 personen als bijgerecht

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 396kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwitten: 16g | Vetten: 25g | Verzadigd vet: 8g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.
Pompoensalade met Rucola & Feta

10 reacties op “Pompoensalade met Rucola & Feta

    • Dank je wel 🙂 Zeker een ideale zoete smaakmaker en weer eens wat anders dan honing bijvoorbeeld. In combinatie met de Franse mosterd; heerlijk 😀

  • Lipstickmamas says:

    Dit klinkt heerlijk en ga ik zeker proberen! Ik heb meestal biologische pompoen en laat de schil altijd zitten (schillen vind ik zo’ n gedoe). Maar kan dat met deze salade ook of smaakt het dan niet goed? Groetjes, Cecilia

  • Aaah dit ziet er heel lekker uit. Ik heb precies dat wat Debby zegt in haar reactie. Die combi van het zoutige en het zoete vind ik zo lekker.

  • Dit is een salade naar mijn hart! En ik weet zeker dat die hier thuis zwaar op prijs gesteld gaat worden. Lekker, die combi met rucola en feta. En gembersiroop heb ik nog nooit geprobeerd. Dat wordt dan nu een mooie gelegenheid om dat eens te doen.
    Dit recept ga ik goed bewaren!

    • Wat een leuke reactie! Zeker een aanrader én een aanrader om gembersiroop in huis te halen want het gaat lang mee en is en zoveel gerechten een heerlijke smaakmaker 🙂 Laat je me het weten als je de salade hebt gemaakt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept