Pompoensalade met Rucola & Feta

Pompoensalade met Rucola & Feta

Ik kan echt blij worden van een fijne salade. Salades zijn wat mij betreft ideaal omdat je ze helemaal naar eigen smaak kunt aanpassen, vaak gericht zijn op het seizoen én ook nog een gezond zijn. Perfect voor de lunch, als bijgerecht of als diner met een broodje of soepje ernaast. Deze pompoensalade met rucola & feta is helemaal “herfstproof”. De warme licht kruidige smaak van in de oven gebakken pompoen, hartige feta, fijne dressing, knapperige rucola en pistachenoten maken deze salade echt verrukkelijk!

Zelf heb ik een zogenaamde ‘Table Queen pompoen’ gebruikt voor dit recept maar natuurlijk kun je dit recept met vrijwel elke pompoen maken. Je gebruikt maar een klein deel van de pompoen (150 gram) voor deze salade. Met de rest van de pompoen kun je natuurlijk tal van andere recepten maken zoals pompoensoep met appel, een pompoensmoothie of een lekkere curry met pompoen.

Pompoensalade met rucola en feta

Nu lijkt het wellicht een werkje op zich om deze pompoensalade met rucola & feta te maken maar de tijd zit ‘m eigenlijk alleen in het roosteren van de pompoen. Dit kun je prima een avond van de voren doen zodat je de volgende dag een lekkere snelle salade hebt. Die tijdsplanning is geheel aan jou. Verder is deze vegetarische pompoensalade met rucola & feta echt een aanrader om eens te maken, zo lekker!


Het recept voor pompoensalade met rucola en feta:

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 30 minuten | Totale tijd: 45 minuten (+ afkoelen pompoen)
Hoeveelheid: 1 persoons (maaltijd)salade of voor 2 personen als bijgerecht

Wat heb je nodig voor pompoensalade met rucola en feta (ingrediënten):

  • ruim 150 gram pompoen in kleine stukjes (zonder schil)
  • 50 gr feta
  • 35 gr rucola
  • 30 gr ongezouten/ ongebrande pistache noten
  • 1 el gembersiroop
  • ½ el Franse mosterd
  • 1 tl citroensap
  • ½ tl gedroogde tijm
  • kruidnagelpoeder
  • peper, zout, kruidnagelpoeder en olijfolie

Hoe maak je pompoensalade met rucola en feta:

  1. 1Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de blokjes pompoen in een ovenschaaltje (of ovenbestendig bakje) en verdeel hierover 1 eetlepel olijfolie, versgemalen zeezout en een snufje kruidnagelpoeder. Meng dit goed door elkaar zodat alles goed over de pompoen verdeeld is en zet het in de oven voor 30 minuten.
    Laat de pompoen daarna eerst goed afkoelen voor je verder gaat met de salade.
  3. Rooster de pistachenoten even kort aan in een pannetje (zonder olie) en hak ze daarna in grove stukken met een mes.
  4. In een kommetje meng je 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel gembersiroop, 1 theelepel citroensap, ½ eetlepel Franse mosterd, ½ theelepel gedroogde tijm en een beetje vers gemalen zwarte peper.
  5. Verdeel vervolgens de rucola over een bord en daarover doe je de pompoenblokjes, verbrokkelde feta, pistachenoten en druppel er naar smaak de dressing over. Eet smakelijk!

Pompoensalade met Rucola & Feta

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

10 gedachtes op “Pompoensalade met Rucola & Feta”

    1. Dank je wel 🙂 Zeker een ideale zoete smaakmaker en weer eens wat anders dan honing bijvoorbeeld. In combinatie met de Franse mosterd; heerlijk 😀

  1. Dit klinkt heerlijk en ga ik zeker proberen! Ik heb meestal biologische pompoen en laat de schil altijd zitten (schillen vind ik zo’ n gedoe). Maar kan dat met deze salade ook of smaakt het dan niet goed? Groetjes, Cecilia

  2. Aaah dit ziet er heel lekker uit. Ik heb precies dat wat Debby zegt in haar reactie. Die combi van het zoutige en het zoete vind ik zo lekker.

  3. Dit is een salade naar mijn hart! En ik weet zeker dat die hier thuis zwaar op prijs gesteld gaat worden. Lekker, die combi met rucola en feta. En gembersiroop heb ik nog nooit geprobeerd. Dat wordt dan nu een mooie gelegenheid om dat eens te doen.
    Dit recept ga ik goed bewaren!

    1. Wat een leuke reactie! Zeker een aanrader én een aanrader om gembersiroop in huis te halen want het gaat lang mee en is en zoveel gerechten een heerlijke smaakmaker 🙂 Laat je me het weten als je de salade hebt gemaakt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top