Pompoen pindasoep

Pompoen pindasoep

Pompoen pindasoep oftewel pompoensoep met pindakaas. Misschien denk je nu wel ‘Eef, wat is dat voor combinatie’? Nou, laat me je vertellen dat dit dus een waanzinnige lekkere combinatie is. Deze heerlijke, kom soep is op en top comfort food!

Ja, hier word je gelukkig van. Geloof mij maar. Ik proefde dit soepje voor het eerst tijdens een van de weinige events dit jaar (mijn dank gaat naar tante C… -.-), maar dit soepje is mij vooral bijgebleven vanwege de fantastische combinatie van smaken. Ik heb de soep huis proberen na te maken en ben heel tevreden over hoe lekker hij is geworden dus de hoogste tijd om het recept te delen met jou.

Heerlijk romige pompoen pindasoep

Je kunt het een pompoensoep of pindasoep noemen, net wat je voorkeur heeft. Het klopt in beide gevallen, het is een soep met pompoen én pindakaas. En die combinatie zou je misschien niet zo snel bedenken, maar past juist heerlijk bij elkaar. Het licht zoete en warme van de pompoen in combinatie met de volle nootachtige smaak van de pindakaas geeft een heerlijke volle, hartige smaak. De pindasoep met pompoen is qua textuur lekker romig. Echt een soepje om van te smullen. Voor iedereen trouwens, want het is zowel vegetarisch als vegan!

Pindasoep met pompoen

Lekkere combi

De verhouding tussen de pompoen en de pindakaas in deze soep is, al zeg ik het zelf, erg goed gelukt. Ik heb ook weleens pindasoep gegeten en dan smaakte het letterlijk bijna naar pindasaus, ietsje teveel van het goede… En een pompoensoep zonder smaak, is ook maar saai. Nu heb ik ook een pindasoep op mijn blog staan, maar dan met zoete aardappel. Ook een fijne combi! En deze klassieke pompoensoep is ook heerlijk, daar gebruik ik lekker veel kruiden om de soep op smaak te brengen.

Pompoenen

Makkelijke pompoensoep met pindakaas

Deze pompoensoep met pindakaas is echt even weer wat anders dan anders, en juist daardoor zo lekker. Ik hou ervan als de soep wat dikker is, maar je kunt natuurlijk naar eigen smaak altijd wat extra vocht toevoegen of de soep iets minder inkoken. De soep is trouwens verder heel makkelijk om te maken! Geen ingewikkelde bereidingstechnieken, je kookt de pompoen met bouillon en voegt daar de pindakaas later aan toe. Even garneren en klaar is deze fantastische pindasoep met pompoen.

Pompoensoep met pindakaas

Pompoen pindasoep

Pompoen pindasoep

Recept voor een romige, hartige pompoen pindasoep. Makkelijk om te maken en een ontzettend lekkere combinatie. Aanrader!
4 van 7 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 2 teentjes knoflook (fijn gehakt)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 eetlepel gember (vers - geraspt)
  • 350 gram pompoen
  • 750 ml groentebouillon
  • 125 gram pindakaas (naturel - zonder stukjes)
  • 150 ml kokosmelk
Ter garnering:
  • ongezouten grof gehakte pinda's, verse tijm en chilivlokken

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verhit wat olie in een pan en fruit de ui, knoflook en gember even aan.
  • Schil ondertussen de pompoen en snij in blokjes.
  • Voeg de pompoen toe, bak even mee en voeg dan de bouillon toe.
  • Breng het geheel aan de kook en laat pruttelen tot de pompoen gaar is (ca. 10-15 minuten).
  • Voeg de pindakaas toe en verwarm mee.
  • Pureer de soep glad met een staafmixer of in een blender.
  • Doe de kokosmelk erbij en breng de soep verder op smaak met peper en zout. Garneer optioneel met grof gehakte pinda's, verse tijm en chilivlokken.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 317kcal | Koolhydraten: 22g | Eiwitten: 10g | Vetten: 24g | Verzadigd vet: 10g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Pompoen pindasoep

Pompoen pindasoep Pinterest Collage

4 thoughts on “Pompoen pindasoep

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept