Pita met gegrilde kip, sla, tomaat en avocado. Snel klaar, ontzettend lekker en de kip wordt zonder extra vet gegrild waardoor het ook nog eens een slank gerecht is. Ideaal om lekker in de tuin te eten na een fijne zomerse dag, genieten!
Zo’n vier jaar geleden, toen ik net was begonnen met mijn blog, plaatste ik vaak op vrijdag een “easy peasy friday“-recept. Recepten met een kleine knipoog naar fastfood maar uiteraard wel zelfgemaakt, lekker, “gezonder” en snel klaar. Dit gerecht is er echt eentje in die zo in die categorie kan.
Pita met gegrilde kip
Een groot voordeel van dit gerecht, pita met gegrilde kip, is dat het zo klaar is. Je hebt echt maar een klein halfuurtje nodig om het gerecht te maken en het is zo lekker! Ideaal voor de zomerse dagen want je kunt de kip prima even om en om grillen op de BBQ. Uiteraard kan dat ook op een elektrische grill of in de grillpan. Opbakken in een pannetje zou zelfs ook nog kunnen hoewel ik toch wel de voorkeur geef aan grillen voor dit recept. Malse kip met een licht krokant, gegrild buitenkantje.
Zowel knoflooksaus als tzatziki zijn erg lekker in dit gerecht. Ik heb beide geprobeerd en kan nog steeds niet kiezen welke saus ik het lekkerst vind hierbij, dus ik laat de keuze aan jou ;). Ga voor zelfgemaakte knoflooksaus (vervang de crème fraîche eventueel voor magere yoghurt) of juist voor zelfgemaakte tzatziki. Wist je trouwens dat je op mijn blog ook het recept voor zelfgemaakte pitabroodjes kunt vinden? Zoveel lekkerder dan uit de supermarkt en helemaal niet moeilijk of tijdrovend om te maken, probeer het eens!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 4 pitabroodjes
- 2 kipfilets
- 100 gram cherrytomaten
- 50 gram veldsla
- ½ avocado
- 1 theelepel oregano
- ½ theelepel chilivlokken
- knoflooksaus of tzatziki
- paprikapoeder, peper & zout
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de grill(pan) of de BBQ.
- Bak de pitabroodjes af.
- Verwijder de zeentjes van de kip en snijd de kip overdwars door de midden zodat je van 1 kipfilet 2 dunne kipfilets hebt gemaakt.
Herhaal dit bij de andere kipfilet. - Spoel de cherrytomaten even af onder de kraan en halveer ze.
- Snijd de avocado in dunne reepjes.
- Verdeel de kruiden over de kipfilet (oregano, chilivlokken, paprikapoeder, peper en zout naar smaak) en grill de kip om en om goudbruin.
- Snijd de helft van de pitabroodjes open en vul ze met de gegrilde kip, veldsla, cherrytomaat, avocado en naar smaak (zelfgemaakte) knoflooksaus of tzatziki. Eet smakelijk!
Cindy says:
Hallo Eef,
Gaan de chilivlokken en oregano ook op de kip?
vr.grr. Cindy
Eef says:
Ja dat klopt. Staat er niet heel duidelijk inderdaad dus dat heb ik even aangepast 🙂