Pide Kipshoarma

Pide Kipshoarma

Pide Kipshoarma: een gerecht om van te watertanden. Vaste prik op mijn blog is inmiddels de Easy Peasy Friday geworden. Superleuke reacties heb ik hier al op gekregen en aangezien ik het zelf natuurlijk ook erg leuk vind om ze te maken, ga ik er zeker nog even mee door 😉 .

Ik heb laatst niet voor niets je het recept voor mijn overheerlijke knoflooksaus gegeven, want die kun je vandaag prima gaan gebruiken. Natuurlijk kun je ook een kant en klaar potje kopen, maar ik zou zeggen probeer het eens met de zelfgemaakte – deze is echt zó lekker! Voor vandaag op het menu: Pide Kipshoarma. Lekker makkelijk, snel en ideale maaltijd voor de vrijdagavond (ook lekker op andere avonden 😉 )!

Turks brood kip shoarma

De credits gaan trouwens naar mijn schoonzus die op het geniale idee kwam van deze goddelijke combinatie. Turks brood oftwel pide kipshoarma, heerlijk gewoon! De kruiden voor de shoarma kun je zelf maken, maar je kunt ook een zakje kruidenmix kopen – net wat je voorkeur heeft. Wellicht dat ik in de toekomst nog eens een artikel schrijf over hoe je zelf shoarma of andere kruidenmixen zoals die voor gehakt of kip maakt. Mocht je het leuk vinden laat het dan zeker weten.

Verder houden we het lekker kort vandaag, het is immers vrijdag. Fijn weekend allemaal en eet smakelijk alvast!

Pide Kipshoarma

Pide Kipshoarma

Pide kipshoarma

Easy Peasy Friday: Pide met Kipshoarma. Lekker makkelijk, snel en echt vrijdagvoedsel! Het allerlekkerst mét zelfgemaakte knoflook saus.
Nog geen stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 500 gram kipfilet (in stukjes gesneden)
  • shoarma kruiden mix
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 1 ronde turkse pide of turks brood (middelgroot)
  • geraspte kaas
  • ijsbergsla in reepjes gesneden of een zakje gemengde sla
  • 1-2 teentjes knoflook (afhankelijk van hoe sterk je knoflooksaus is)
  • zelfgemaakte knoflooksaus of kant en klare knoflooksaus
  • zonnebloemolie

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng de shoarmakruiden met de kip en doe er een beetje olijfolie bij en de helft van de ui. Even lekker door elkaar mengen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Doe een beetje zonnebloemolie in een ruime pan en fruit hier de rest van de ui en knoflook aan tot het lekker begint te ruiken. Doe de kip erbij en bak de kip op middelhoog vuur mooi goudbruin en gaar.
  • Verwarm (optioneel, voor extra knapperigheid) de Turkse pide ongeveer 5 minuutjes in de oven.
  • Als de kip klaar is, snij je de pide open. Besmeer het onderste deel met knoflooksaus en verdeel hier de kip over. Strooi (naar smaak) wat geraspte kaas erover en doe het onderste deel even in de oven tot de kaas begin te smelten & bubbelen.
  • Smeer ondertussen ook het bovenste gedeelte van de pide in met knoflooksaus.
  • Als je de pide uit de oven hebt gehaald, doe je de sla erover en dek je ‘m af met het bovenste deel. Snijd de pide in ruime stukken of punten. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 515kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwitten: 32g | Vetten: 35g | Verzadigd vet: 15g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Pide Kipshoarma

20 reacties op “Pide Kipshoarma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept