fbpx
Pide Kipshoarma

Pide Kipshoarma

Pide Kipshoarma: een gerecht om te watertanden. Vast prik op mijn blog is inmiddels de Easy Peasy Friday geworden. Superleuke reacties heb ik hier al op gekregen en aangezien ik het zelf natuurlijk ook erg leuk vind om ze te maken ga ik er zeker nog even mee door 😉 . Ik heb trouwens laatst niet voor niets jullie het recept voor mijn overheerlijke knoflooksaus gegeven want die kun je vandaag prima gaan gebruiken. Natuurlijk kun je ook een kant en klaar potje kopen maar ik zou zeggen probeer het eens met de zelfgemaakte – deze is echt zó lekker! Voor vandaag op het menu: Pide Kipshoarma. Lekker makkelijk, snel en ideale maaltijd voor de vrijdagavond (ook lekker op andere avonden 😉 )!

De credits gaan trouwens naar mijn schoonzus die op het geniale idee kwam van deze goddelijke combinatie. Turks brood oftwel pide kipshoarma heerlijk gewoon! De kruiden voor de shoarma kun je zelf maken maar je kunt ook een zakje kruidenmix kopen – net wat je voorkeur heeft. Wellicht dat ik in de toekomst nog eens een artikel schrijf over hoe je zelf shoarma of andere kruidenmixen zoals die voor gehakt of kip maakt. Mocht je het leuk vinden laat het dan zeker weten!

Verder houden we het lekker kort vandaag, het is immers vrijdag. Fijn weekend allemaal en eet smakelijk alvast!

Pide Kipshoarma


Het recept voor pide kipshoarma

Voorbereidingstijd: 15  | Bereidingstijd: 20  | Totale bereidingstijd: 35 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig om pide kipshoarma te maken (ingrediënten):

  • 1 ronde turkse pide of turks brood (middelgroot)
  • 500 gram kipfilet in stukjes gesneden
  • shoarma kruiden mix
  • geraspte kaas
  • ijsbergsla in reepjes gesneden of een zakje gemengde sla
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 of 2 teentjes knoflook (afhankelijk van hoe sterk je knoflooksaus is)
  • zelfgemaakte knoflooksaus of kant en klare knoflooksaus
  • zonnebloemolie

Hoe je pide kipshoarma maakt:

  1. Meng de shoarma kruiden met de kip en doe hierbij een beetje olijfolie en de helft van de ui. Even lekker door elkaar mengen.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. In een ruime pan doe je een beetje zonnebloemolie en fruit hier de rest van de ui en knoflook aan tot het lekker begint te ruiken. Doe de kip erbij en bak de kip op middelhoog vuur mooi goudbruin en gaar.
  4. Zelf vind ik het lekker om de Turkse pide nog even kort in de oven te doen wordt ‘ie namelijk lekker knapperig van. Tijdens het bakken even kort, ongeveer 5 minuutjes op 180 graden in de oven.
  5. Als de kip klaar is, snijd je de pide open. Smeer het onderste deel met knoflooksaus en verdeel hierover de kip. Strooi hier (naar smaak) wat geraspte kaas erover en doe het onderste deel even in de oven tot de kaas begin te smelten & bubbelen.
  6. Smeer ondertussen ook het bovenste gedeelte van de pide in met knoflooksaus.
  7. Als je de pide uit de oven hebt gehaald doe je hierover de sla en dek je ‘m af met het bovenste deel. Snijd de pide in ruime stukken of punten. Eet smakelijk!

Pide Kipshoarma

Eef

Eef

Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

18 reacties op “Pide Kipshoarma”

        1. Super lief dat je even de tijd neemt om terug te komen en een berichtje achter te laten, vind ik heel leuk 🙂 Super dat jullie het heerlijk vonden! Word ik helemaal blij van 😀

    1. Dank je 😀 . Klopt en dat is zeker makkelijk! Ik maak zelf vaak kruidenmixen, heb het idee om hier een keer een artikel over te maken als ook over andere kruidenmixen zoals kip, gehakt etc. lijkt me leuk 🙂

  1. Oh heerlijk, dit ga ik nu meteen maken, heb alles in huis! En een artikel over kruidenmixen daar ben ik zeker geïnteresseerd in!

  2. Vanavond gemaakt en gegeten, had geen geduld om de kaas nog te laten smelten… zelf shoarmakruiden gemaakt, het was heeeeerlijk! Een blijvertje!

    1. Lekker is ‘ie he! Er staat inmiddels ook een recept voor kipshoarma op het blog met eigen kruiden 🙂 Blij om te lezen dat hij in de smaak valt bij je.

  3. Vanavond gemaakt en gegeten, had geen geduld om de kaas nog te laten smelten… zelf shoarmakruiden gemaakt, het was heeeeerlijk! Een blijvertje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eef - Eef Kookt Zo

Welkom!

Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

Liefs,
Eef

Social Media

Nieuwsbrief

Favorieten

Op de hoogte blijven

Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

Scroll naar top