Pide Kipshoarma: een gerecht om van te watertanden. Vaste prik op mijn blog is inmiddels de Easy Peasy Friday geworden. Superleuke reacties heb ik hier al op gekregen en aangezien ik het zelf natuurlijk ook erg leuk vind om ze te maken, ga ik er zeker nog even mee door 😉 .
Ik heb laatst niet voor niets je het recept voor mijn overheerlijke knoflooksaus gegeven, want die kun je vandaag prima gaan gebruiken. Natuurlijk kun je ook een kant en klaar potje kopen, maar ik zou zeggen probeer het eens met de zelfgemaakte – deze is echt zó lekker! Voor vandaag op het menu: Pide Kipshoarma. Lekker makkelijk, snel en ideale maaltijd voor de vrijdagavond (ook lekker op andere avonden 😉 )!
Turks brood kip shoarma
De credits gaan trouwens naar mijn schoonzus die op het geniale idee kwam van deze goddelijke combinatie. Turks brood oftwel pide kipshoarma, heerlijk gewoon! De kruiden voor de shoarma kun je zelf maken, maar je kunt ook een zakje kruidenmix kopen – net wat je voorkeur heeft. Wellicht dat ik in de toekomst nog eens een artikel schrijf over hoe je zelf shoarma of andere kruidenmixen zoals die voor gehakt of kip maakt. Mocht je het leuk vinden laat het dan zeker weten.
Verder houden we het lekker kort vandaag, het is immers vrijdag. Fijn weekend allemaal en eet smakelijk alvast!
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 500 gram kipfilet (in stukjes gesneden)
- shoarma kruiden mix
- 1 ui (fijngesneden)
- 1 ronde turkse pide of turks brood (middelgroot)
- geraspte kaas
- ijsbergsla in reepjes gesneden of een zakje gemengde sla
- 1-2 teentjes knoflook (afhankelijk van hoe sterk je knoflooksaus is)
- zelfgemaakte knoflooksaus of kant en klare knoflooksaus
- zonnebloemolie
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Meng de shoarmakruiden met de kip en doe er een beetje olijfolie bij en de helft van de ui. Even lekker door elkaar mengen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Doe een beetje zonnebloemolie in een ruime pan en fruit hier de rest van de ui en knoflook aan tot het lekker begint te ruiken. Doe de kip erbij en bak de kip op middelhoog vuur mooi goudbruin en gaar.
- Verwarm (optioneel, voor extra knapperigheid) de Turkse pide ongeveer 5 minuutjes in de oven.
- Als de kip klaar is, snij je de pide open. Besmeer het onderste deel met knoflooksaus en verdeel hier de kip over. Strooi (naar smaak) wat geraspte kaas erover en doe het onderste deel even in de oven tot de kaas begin te smelten & bubbelen.
- Smeer ondertussen ook het bovenste gedeelte van de pide in met knoflooksaus.
- Als je de pide uit de oven hebt gehaald, doe je de sla erover en dek je ‘m af met het bovenste deel. Snijd de pide in ruime stukken of punten. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Anne-Marie says:
Ik lees dit om 8 uur ‘s morgens in de tram en krijg gewoon trek! Ik ga het zeker een keer maken.
Eefkooktzo says:
Hahaha hoe leuk! Is echt heerlijk ben benieuwd hoe je het vind 🙂
Kim says:
Oeeeh lekker! Even aan mijn vriend vragen of hij dit vanavond wil eten 🙂
Eefkooktzo says:
En, en? 😉
Kim says:
Het was héérlijk! Normaal eten we gewoon kipshoarma in pitabroodjes, dus dit was een fijne variatie 🙂
Eefkooktzo says:
Super lief dat je even de tijd neemt om terug te komen en een berichtje achter te laten, vind ik heel leuk 🙂 Super dat jullie het heerlijk vonden! Word ik helemaal blij van 😀
Kimberly says:
Hmmm, lekker!! Dit ziet er lekker makkelijk uit, haha. Easy peasy 😀
Eefkooktzo says:
Juist lekker makkelijk, precies easy peasy friday 😀
Karen says:
Lekker! Shoarma kruiden kun je overigens zelf ook heel makkelijk maken. Veel gezonder dat zo’n pakje!
Eefkooktzo says:
Dank je 😀 . Klopt en dat is zeker makkelijk! Ik maak zelf vaak kruidenmixen, heb het idee om hier een keer een artikel over te maken als ook over andere kruidenmixen zoals kip, gehakt etc. lijkt me leuk 🙂
Linda says:
Oef, lekker hè!? 😀
Eefkooktzo says:
Echt wel 😀
alyssia says:
Oh heerlijk, dit ga ik nu meteen maken, heb alles in huis! En een artikel over kruidenmixen daar ben ik zeker geïnteresseerd in!
Eefkooktzo says:
Wat leuk! En? Hoe vond je het? Met de kruidenmixen ga ik zeker aan de slag 🙂
Annemieke says:
Vanavond gemaakt en gegeten, had geen geduld om de kaas nog te laten smelten… zelf shoarmakruiden gemaakt, het was heeeeerlijk! Een blijvertje!
Eef says:
Lekker is ‘ie he! Er staat inmiddels ook een recept voor kipshoarma op het blog met eigen kruiden 🙂 Blij om te lezen dat hij in de smaak valt bij je.
Willy says:
Waarom niet de ui en knoflook plus shoarma kruiden tegelijk laten marineren ?
Eef says:
Ik vind het zelf altijd lekker om die even aan te fruiten, dan komen de smaken lekker vrij
Annemieke says:
Vanavond gemaakt en gegeten, had geen geduld om de kaas nog te laten smelten… zelf shoarmakruiden gemaakt, het was heeeeerlijk! Een blijvertje!