Eén van de leukste dingen aan sinterklaas vind ik het feit dat je zo ongeveer, ongegeneerd de hele dag door pepernoten kunt eten. Goed voor de lijn? Nee, natuurlijk niet! Lekker? Ja, echt wel! Natuurlijk is dat een heel klein beetje sarcastisch, maar probeer eens pepernoten voor het ontbijt, als granola, want pepernoten granola is echt een feestje!
Granola maak ik graag tijdens de herfst en in de winter. Lekker op zondag een nieuwe voorraad maken zodat je de rest van de week kunt genieten van een kom yoghurt en kruidige granola, heerlijk!
Pepernoten granola
Aangezien de oude goedheiligman weer in het land is leek het mij leuk (en natuurlijk heel erg lekker) om eens pepernoten door mijn granola te doen. Lekker met wat amandelen, die gebruik je immers ook genoeg met andere sint baksels zoals voor deze heerlijke speculaasbrokken bijvoorbeeld. Natuurlijk mocht een snufje koekkruiden niet ontbreken en ook deze kun je prima zelf maken. Bekijk daarvoor dit recept voor koekkruiden. Dan kun je namelijk ook nog een lekker snufje door je yoghurt doen en dan is het helemaal een feestje samen met deze granola!
Team kruidnoot
P.s. voor #teamkruidnoot: ik weet dat dit officieel kruidnoten zijn, maar net als een groot deel van Nederland noem ik ze nog altijd pepernoten, rebels, ik weet het. Vandaar ook de naam van dit recept. Dus deze pepernoten granola kun je ook kruidnoten granola noemen. Zolang je die knapperige bruine bolletjes gebruikt en niet die taai-taai achtige dingen die dus officieel pepernoten heten 😉 . Fijne sinterklaas!
Bekijk ook de andere sinterklaas recepten op mijn blog voor nog meer lekkere (zoete) baksels tijdens sinterklaas.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 150 gram havermout
- 100 gram pepernoten
- 50 gram blanke amandelen
- 20 gram pompoenpitten
- 1 theelepel koekkruiden
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 3-4 eetlepels honing
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
- Neem een ruime kom en mix hierin alle ingrediënten door elkaar behalve (!) de pepernoten, kruidnoten.
- Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en stort hier mengsel hierop.
- Zet de granola in de oven voor ongeveer 20-25 minuten en schep elke 5 minuten even om.
- Haal het geheel uit de oven zodra het lekker knapperig is. Schep dan de pepernoten erdoor en laat het afkoelen. Eet smakelijk!
Sandra says:
Wat een goed idee Eef! De volgende keer dat ik granola maak mix ik er ook lekker een handje pepernoten/kruidnoten door 🙂
Eef says:
Zeker doen, lekker 😀
Sandra says:
Wat een goed idee Eef! De volgende keer dat ik granola maak mix ik er ook lekker een handje pepernoten/kruidnoten door 🙂
Eef says:
Zeker doen, lekker 😀
Hanneke says:
Wat leuk iemand met bijna hetzelfde idee. Mijn variant is net anders, maar we zitten aardig op één lijn. 🙂
Eef says:
Wat leuk ik ga snel even bij je kijken 🙂
Hanneke says:
Wat leuk iemand met bijna hetzelfde idee. Mijn variant is net anders, maar we zitten aardig op één lijn. 🙂