Volg mij:
Ontbijt

Pepernoten granola

Pepernoten granola

Een van de leukste dingen aan sinterklaas vind ik het feit dat je zo ongeveer, ongegeneerd de hele dag door pepernoten kunt eten. Goed voor de lijn? Nee, natuurlijk niet! Lekker? Ja, echt wel! Natuurlijk is dat een heel klein beetje sarcastisch maar probeer eens pepernoten voor het ontbijt, als granola, want pepernoten granola is echt een feestje!

Granola maak ik graag tijdens de herfst en in de winter. Lekker op zondag een nieuwe voorraad maken zodat je de rest van de week kunt genieten van een kom yoghurt en kruidige granola, heerlijk!

Pepernoten granola

Aangezien de oude goedheiligman weer in het land is leek het mij leuk (en natuurlijk heel erg lekker) om eens pepernoten door mijn granola te doen. Lekker met wat amandelen, die gebruik je immers ook genoeg met andere sint baksels zoals voor deze heerlijke speculaasbrokken bijvoorbeeld. Natuurlijk mocht een snufje koekkruiden niet ontbreken en ook deze kun je prima zelf maken. Bekijk daarvoor dit recept voor koekkruiden. Dan kun je namelijk ook nog een lekker snufje door je yoghurt doen en dan is het helemaal een feestje samen met deze granola!

Team kruidnoot

P.s. voor #teamkruidnoot: ik weet dat dit officieel kruidnoten zijn maar net als een groot deel van Nederland noem ik ze nog altijd pepernoten, rebels, ik weet het. Vandaar ook de naam van dit recept. Dus deze pepernoten granola kun je ook kruidnoten granola noemen. Zolang je die knapperige bruine bolletjes gebruikt en niet die taai-taai achtige dingen die dus officieel pepernoten heten 😉 . Fijne sinterklaas!

Bekijk ook de andere sinterklaas recepten op mijn blog voor nog meer lekkere (zoete) baksels tijdens sinterklaas.

Pepernoten granola


Het recept voor pepernoten granola:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 20-25 minuten | Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 1 flinkje pot pepernoten granola

Wat heb je nodig voor pepernoten granola (ingrediënten):

  • 150 gram havermout
  • 100 gram pepernoten
  • 50 gram blanke amandelen
  • 20 gram pompoenpitten
  • 1 flinke theelepel (met kop) koekkruiden
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 tot 4 eetlepels honing

Hoe maak je pepernoten granola :

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Neem een ruime kom en mix hierin alle ingrediënten door elkaar behalve (!) de pepernoten, kruidnoten.
  3. Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en stort hier mengsel hierop.
  4. Zet de granola in de oven voor ongeveer 20-25 minuten en schep elke 5 minuten even om.
  5. Haal het geheel uit de oven zodra het lekker knapperig is. Schep dan de pepernoten erdoor en laat het afkoelen. Eet smakelijk!

Pepernoten granola

Laat het weten via Instagram, Facebook of Twitter  als je dit recept gemaakt hebt met de hashtag #EEFKOOKTZO of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

4 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Wat een goed idee Eef! De volgende keer dat ik granola maak mix ik er ook lekker een handje pepernoten/kruidnoten door 🙂

    22 november 2017 at 07:27
  • Beantwoorden Hanneke

    Wat leuk iemand met bijna hetzelfde idee. Mijn variant is net anders, maar we zitten aardig op één lijn. 🙂

    27 november 2017 at 19:44
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk ik ga snel even bij je kijken 🙂

      3 december 2017 at 23:11

    Laat een reactie achter