Peanut butter chocolate chip pretzel cookie

Peanut butter chocolate chip pretzel cookie

Peanut butter chocolate chip pretzel cookie. Deze wil nee, MOET je proeven. Ze zijn zo fan-tas-tisch lekker. Echt van die lekkere, dikke Amerikaanse koekjes. Goed gevuld met pindakaas, chocolade, bruine basterdsuiker en zoete pretzels. Een wereldse combinatie.

Voor iedereen die weet dat ik een achtergrond in de online marketing als SEO specialist heb, en daar zelf ook maar een klein beetje kaas van heeft gegeten. Denk waarschijnlijk: Eef, hoezo noem je dit recept zo. Snap ik, snap ik volkomen. Er is namelijk he-le-maal niemand die dit heeft ingetikt in Google. Ooit.

Peanut butter chocolate chip pretzel cookie

Nou ja, in Amerika wel. Althans dat zegt het programma wat ik gebruik om zoekwoorden (woorden waar mensen daadwerkelijk op zoeken) op te zoeken. Om dit verhaal dan ook enigszins begrijpbaar te maken. SEO is namelijk zoekmachine optimalisatie en dat doe je om goed gevonden te worden in Google (om even kort door de bocht uit te leggen wat het inhoudt). Het houdt (nog korter door de bocht) vervolgens niet in dat je bijzondere, verrassende of ellenlange namen aan je recepten gaat geven…

Pindakaas pretzel koekjes

Pretzel koekjes met pindakaas en chocolade

Ik heb oprecht wel even wat onderzoek gedaan hoor. Want wat zou een andere goede term zijn? Als snel werd pijnlijk duidelijk dat wij in Nederland niet zo ‘pretzel’ minded zijn. Althans in de combinatie met een recept zoeken we er niet echt op. Maar pretzels kom je hier in het wild natuurlijk ook niet echt tegen, dus ik snap het dan ook wel weer. Bij onze Oosterburen is het natuurlijk wel een heel ander verhaal, ik heb zelfs nog een heerlijk luchtige ‘echte’ pretzel recept voor je in de planning…

Ingredienten peanut butter chocolate chip pretzel cookie recept

Koekjes met zoute pretzels

Dus nu maar hopen dat dit opstapje met het, voor ons, iets bekendere, pretzel zoutje genoeg kan zijn om je laten zoeken naar dit koekje. Maar goed zoeken hoeft nu natuurlijk niet meer, want je weet waar je moet zijn 😉 .

Koekjes met pindakaas, chocolade en pretzel

American cookies met pretzels

Als je me al langer volgt weet je ook dat mijn liefde voor koekjes groot is. Ik vind ze zo lekker (bij deze direct even een disclaimer voor deze: je kunt hier dus écht niet vanaf blijven). Koekjes zijn daarnaast makkelijk om te maken, leuk om in het weekend te doen met de kids en je kunt ze bewaren. Mocht je een ijzersterke wilskracht hebben, maar zelfs dan betwijfel ik of dat je lukt met deze… 😉

Een van mijn favoriete koekjes zijn de Amerikaanse chocolate chip cookies. Dat recept heb ik een volledige remake gegeven met pindakaas, zoute pretzels, donker bruine basterdsuiker en wat fleur de sel. Het was even spannend of het resultaat ook daadwerkelijk zo lekker werd als ik in mijn hoofd had, maar na de eerste hap was ik verkocht. Oordeel zelf maar zou ik zeggen!

Peanut butter chocolate chip pretzel cookie recept

Peanut butter chocolate chip pretzel cookie

Peanut butter chocolate chip cookies met pretzels

Makkelijk recept voor heerlijke peanut butter chocolate chip pretzel cookie. Deze Amerikaanse stijl koekjes zijn een regelrechte aanrader!
5 van 3 stemmen
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Hoeveelheid: 15 stuks*

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 100 gram roomboter (ongezouten - op kamertemperatuur)
  • 75 gram pindakaas
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl baking soda (of zout)
  • 100 gram pure chocolade (in stukjes of chips)
  • 100 gram melk chocolade (in stukjes of chips)
  • 1 handje zoute pretzels

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 175 graden boven- en onderwarmte.
  • Doe de boter, pindakaas, basterdsuiker, suiker en vanillesuiker in een grote kom en mix dit met een mixer.
  • Doe vervolgens het eitje erbij, dan het zelfrijzend bakmeel en de baking soda erbij. Meng het kort tot een deeg.
  • Meng de chocolade stukjes of chocolade chips door het deeg samen met de pretzels (hou een beetje ter decoratie achter de hand).
  • Neem nu elke keer een balletje deeg (ter grootte van een pingpongbal ongeveer) maak er een balletje van en druk op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt ook een ijsschep gebruiken om bolletjes uit het beslag mee te scheppen.
  • Leg de koekjes ruim uit elkaar (bak ze eventueel in 2 delen af). Verdeel nog wat chocolate chips en pretzels erover.
  • Doe ze nu voor 15-17 minuten in de oven. Zorg ervoor dat de randjes licht goudbruin zijn. De binnenkant blijft dan lekker chewy.
  • Nog even laten afkoelen. Als dat lukt tenminste….

handig om te weten:

* Exacte hoeveelheid is natuurlijk afhankelijk van hoe groot je de koekjes maakt.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 278kcal | Koolhydraten: 36g | Eiwitten: 5g | Vetten: 14g | Verzadigd vet: 7g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Peanut butter chocolate chip pretzel cookie

Peanut butter chocolate chip pretzel cookie Pinterest Collage

Follow my blog with Bloglovin

2 thoughts on “Peanut butter chocolate chip pretzel cookie

  • 5 sterren
    Oh wauw deze ga ik meteen uitproberen.
    Nu heb ik een vraagje. wat gebeurd er met de pretzels als je het deeg invriest? Ik maak namelijk altijd extra veel zodat als er bezoek komt ik uit de vriezer wat bolletjes kan halen en heerlijke warme koeken heb.,

    bedankt voor dit heerlijke recept!

    • Dominique - Team Eefkooktzo.nl says:

      Leuk dat je ze gaat proberen! Dat is een goede vraag, wij hebben ze zelf niet ingevroren, maar meestal gaat dat prima. Wellicht dat ik je voor het invriezen dan niet zou aanraden om ook met pretzels te decoreren (alleen door het beslag zelf).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept