Volg mij:
Ovenschotels & Stamppotjes, Pasta & Italiaanse Gerechten

Pasta ovenschotel spinazie, tomaat en kalkoenspekjes

Pasta ovenschotel

Pasta ovenschotel spinazie, tomaat en kalkoenspekjes. Het antwoord op de vraag ‘wat eten we vanavond?’. Met dit gerecht maak je, je tafelgenoten ontzettend blij. Pasta, groenten, kaas en kalkoen spekreepjes: heerlijk!

Een pasta ovenschotel is niet moeilijk om te maken en deze zeker niet. Er zitten lekker veel groenten in zoals tomaat en spinazie maar natuurlijk ook een laagje kaas wat dan zo lekker smelt in de oven. Helemaal fijn: deze pasta ovenschotel zet je ook nog eens binnen 30 minuten op tafel!

Welke pasta gebruik je in een ovenschotel?

Waar ze in Italië allerlei regels hebben welke pasta bij welke saus hoort, is dat in Nederland helemaal niet het geval. Ik gebruik in dit recept een pasta met de naam rigatoni. Waarom? Omdat hij mij lekker leek, er mooi uitziet en iets steviger is waardoor hij een lekkere “bite” blijft houden in deze pasta ovenschotel. Het beste kun je voor deze ovenschotel geen dunne pasta gebruiken zoals spaghetti maar juist iets stevigere soorten zoals penne, fusilli of farfalle. Kies dus lekker de pasta die jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt. Een lekkere bite krijg je trouwens ook van de gerookte kalkoen spekreepjes die in dit recept zitten, echt een aanrader.

Dindesse gerookte kalkoen spekreepjes

Lekker met kalkoenspekreepjes van Dindesse

De laatste tijd ben ik fan van de gerookte kalkoenspekreepjes van Dindesse. Ze zijn lekker, makkelijk om te gebruiken én een ideale vervanging voor “gewone” spekreepjes. Ze bevatten namelijk een stuk minder vet dan gewone spekreepjes. Ik weet dat er veel lezers zijn die geen varkensvlees eten vanwege verschillende redenen zoals geloofsovertuiging, dieet, smaak of allergie. Dan kan ik je deze kalkoen spekreepjes van harte aanbevelen. Lekker voor door deze pasta ovenschotel met spinazie en tomaat, de pasta alfredo die ik er eerder mee maakte maar ook erg lekker door een stamppot of gerecht uit de wok bijvoorbeeld. De kalkoenspekreepjes van Dindesse kun je trouwens vinden bij Jumbo supermarkten.

Pasta ovenschotel spinazie, tomaat en kalkoenspekjes


Het recept voor een pasta ovenschotel met spinazie, tomaat en kalkoenspekjes:

Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 2 personen

Wat heb je nodig voor een pasta ovenschotel met spinazie, tomaat en kalkoenspekjes (ingrediënten):

  • 150 gram pasta
  • 150 gram cherrytomaat
  • 150 gram spinazie
  • 75 gram geraspte kaas
  • 75 gram kalkoen spekreepjes van Dindesse
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel groene pesto
  • peper & zout
  • olijfolie

Hoe maak je een pasta ovenschotel met spinazie, tomaat en kalkoenspekjes:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kook de pasta beetgaar in ruim water en beetje zout.
  3. Snipper ondertussen het uitje en snijd de knoflook fijn.
  4. Spoel de cherrytomaat af onder de kraan en snijd in partjes.
  5. Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit het uitje en de knoflook even aan.
  6. Voeg dan de kalkoen spekreepjes toe en bak deze even kort mee.
  7. Doe dan de cherrytomaatjes erbij (houd er eventueel een paar apart ter garnering).
  8. Tot slot bak je de spinazie mee tot deze is geslonken.
  9. Voeg dan de pesto en crème fraîche toe en meng dit door elkaar.
  10. Giet de pasta af en schep de pasta door de koekenpan met spinazie, tomaat en pesto/ crème fraîche.
  11. Breng op smaak met peper en zout
  12. Schep vervolgens alles in een ruime ovenschaal, verdeel de geraspte kaas erover en zet dit in de oven voor ongeveer 10 minuten tot de kaas is gesmolten. Eet smakelijk!

Pasta ovenschotel spinazie, tomaat en kalkoenspekjes

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Dindesse. Ik bepaal zelf met welke merken/ bedrijven ik samenwerk.
Hierdoor kies ik er bewust voor om alleen samen te werken met bedrijven en merken waar ik volledig achter sta
.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer
.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

10 Reacties

  • Beantwoorden Judy

    Hoi Eef vanavond je pasta overschotel met spinazie en tomaat gemaakt. Ik heb alleen ipv de kalkoenspekjes blokjes gerookte kip gedaan. Dit vanwege een zoon die alleen al van het woord spekjes gruwelt. Het heeft in ieder geval heerlijk gesmaakt.
    Dankjewel voor al die heerlijke recepten, ik maak geregeld gebruik van je site.
    Lieve groet,
    Judy

    22 november 2017 at 20:24
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk om te lezen Judy, dank je wel! Misschien een keer de kalkoen spekjes proberen, wie weet vindt hij die wel lekker 😉

      24 november 2017 at 10:36
  • Beantwoorden Stannie

    Wist niet welke pesto, dus heb de rode gebruikt. Het gerecht is heerlijk.

    27 november 2017 at 13:25
    • Beantwoorden Eef

      Groene pesto maar rode kan natuurlijk ook 😉 Zal het er nog even bij noteren, blij dat hij evengoed erg lekker was 🙂

      3 december 2017 at 23:10
  • Beantwoorden Elisabeth

    gisteren hebben we de pasta gegeten, het was werkelijk heerlijk.
    alleen had ik geen kalkoenspekjes maar gewone. waar kun je die kalkoenspekjes kopen? bij AH hebben ze het niet.
    wij genieten van je recepten!!

    4 december 2017 at 19:27
    • Beantwoorden Eef

      Bij de Jumbo kun je de spekreepjes van Dindesse vinden 🙂

      15 december 2017 at 14:24
  • Beantwoorden Jessica

    Zo, dat was een lekkere hap! Het eten was al op voor we er een foto van konden maken. Superlekker dit! Bedankt voor het delen van dit recept.

    20 januari 2018 at 18:29
    • Beantwoorden Eef

      Wat leuk om te lezen! Dank voor je reactie 😀

      23 januari 2018 at 16:21
  • Beantwoorden Eveline

    Iemand nog een idee ter vervanging van de kalkoenspekjes. Bij de jumbo zijn ze niet verkrijgbaar, bij de ah andere versie meegenomen maar vonden we niet fantastisch.

    10 augustus 2019 at 08:58
    • Beantwoorden Eef

      Wat jammer om te horen! Je kunt ook hamreepjes gebruiken voor dit recept, gewone spekjes of (gerookte) kip (ook erg lekker)

      8 september 2019 at 23:13

    Laat een reactie achter