Ovenschotel rode kool met draadjesvlees

Ovenschotel rode kool en stoofvlees

Ovenschotel rode kool en stoofvlees. Waanzinnig lekker en ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken. Je hebt er alleen wat tijd voor nodig, maar als je lekker draadjesvlees hebt gemaakt en misschien ook wel zelfgemaakte rode kool dan maak je in een mum van tijd deze heerlijke ovenschotel.

Ik ben dol op draadjesvlees en maak het dan ook regelmatig. Mijn recept voor draadjesvlees (ondanks de ietwat minder smakelijke foto welke bij dit artikel hoort en welke ik snel eens opnieuw ga maken) is favoriet bij jullie, maar ook bij ons thuis. Heerlijk! Meestal kook ik het vlees helemaal door tot kleine draadjes zoals je op de foto van deze ovenschotel kunt zien.

Ovenschotel rode kool en stoofvlees

Als ik even tijd heb maak ik ook zelf rode kool, met een appeltje. Eigenlijk heel simpel om te maken, zeker als je een slowcooker in huis hebt. Een hele rode kool fijn snijden, in de slowcooker en daar doe ik dan 4 eetlepels appelstroop, 2 appels in blokjes, 1½ eetlepel honingazijn of rode wijn azijn, 1 kaneelstokje en een snuf zout bij. Op low voor 8 uur en daarna heb je heerlijke rode kool. Heb je minder tijd dan kun je natuurlijk ook prima een potje met rode kool en appel gebruiken voor de ovenschotel, ik neem dat ook gemakshalve mee in het recept zelf.

Ovenschotel rode kool met stoofvlees
Ovenschotel rode kool met draadjesvlees

Ovenschotel rode kool en stoofvlees

Heerlijke ovenschotel met aardappelpuree, rode kool en stoofvlees.
4.36 van 31 stemmen
Voorbereiding: 1 uur
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 1 recept draadjesvlees
  • 500 gram rode kool met appel (voorgegaard uit pot of zelfgemaakt)
  • 750 gram aardappels (iets kruimig)
  • 50 gram crème fraîche
  • scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Maak de draadjesvlees zoals omschreven in het recept en de rode kool (eventueel ook) klaar en gaar.
  • Kook de aardappels tot ze gaar zijn, giet ze af en stamp ze tot een gladde puree met de crème fraîche, een scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Vet de ovenschaal licht in en verdeel de draadjesvlees over de bodem.
  • Doe hierop de rode kool en verdeel tot slot de aardappelpuree over de ovenschotel. Strooi er naar wens wat peterselie over.
  • Zet de ovenschotel nu in de oven voor 25-30 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 730kcal | Koolhydraten: 60g | Eiwitten: 34g | Vetten: 38g | Verzadigd vet: 16g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Ovenschotel rode kool met draadjesvlees
Ovenschotel rode kool met stoofvlees Pinterest Collage

15 thoughts on “Ovenschotel rode kool en stoofvlees

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept