Ovenschotel rode kool en stoofvlees. Waanzinnig lekker en ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken. Je hebt er alleen wat tijd voor nodig, maar als je lekker draadjesvlees hebt gemaakt en misschien ook wel zelfgemaakte rode kool dan maak je in een mum van tijd deze heerlijke ovenschotel.
Ik ben dol op draadjesvlees en maak het dan ook regelmatig. Mijn recept voor draadjesvlees (ondanks de ietwat minder smakelijke foto welke bij dit artikel hoort en welke ik snel eens opnieuw ga maken) is favoriet bij jullie, maar ook bij ons thuis. Heerlijk! Meestal kook ik het vlees helemaal door tot kleine draadjes zoals je op de foto van deze ovenschotel kunt zien.
Ovenschotel rode kool en stoofvlees
Als ik even tijd heb maak ik ook zelf rode kool, met een appeltje. Eigenlijk heel simpel om te maken, zeker als je een slowcooker in huis hebt. Een hele rode kool fijn snijden, in de slowcooker en daar doe ik dan 4 eetlepels appelstroop, 2 appels in blokjes, 1½ eetlepel honingazijn of rode wijn azijn, 1 kaneelstokje en een snuf zout bij. Op low voor 8 uur en daarna heb je heerlijke rode kool. Heb je minder tijd dan kun je natuurlijk ook prima een potje met rode kool en appel gebruiken voor de ovenschotel, ik neem dat ook gemakshalve mee in het recept zelf.
Wat heb je nodig (ingrediënten):
- 1 recept draadjesvlees
- 500 gram rode kool met appel (voorgegaard uit pot of zelfgemaakt)
- 750 gram aardappels (iets kruimig)
- 50 gram crème fraîche
- scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat
HANDIG OM TE HEBBEN:
ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):
- Maak de draadjesvlees zoals omschreven in het recept en de rode kool (eventueel ook) klaar en gaar.
- Kook de aardappels tot ze gaar zijn, giet ze af en stamp ze tot een gladde puree met de crème fraîche, een scheutje melk, peper, zout en nootmuskaat naar smaak.
- Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
- Vet de ovenschaal licht in en verdeel de draadjesvlees over de bodem.
- Doe hierop de rode kool en verdeel tot slot de aardappelpuree over de ovenschotel. Strooi er naar wens wat peterselie over.
- Zet de ovenschotel nu in de oven voor 25-30 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Eet smakelijk!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Sasja says:
Vraagje:
Heb jij in het rode kool slowcoocker recept geen extra vocht gebruikt?
Ik heb je recept gevolg, maar de rode kool wat niet zoals ik verwachte (niet mooi van kleur en niet optimaal van smaak). Had het idee, dat het kwam door te kort vocht in de pan.
Groetjes, Sasja.
Eef says:
Mijn rode kool gaf zelf al veel vocht, maar als je dat gevoel hebt kun je er wat vocht aan toevoegen bijvoorbeeld een half kopje water. De kleur is inderdaad niet prachtig rood, maar wij vonden de smaak heel lekker. Probeer het eens met iets meer vocht, hopelijk maakt dat het verschil 🙂
sonia deleu says:
ik doe altijd beetje azijn bij mijn rode kool=is dan mooi glanzend en rood
Dewi Volkert says:
Hoi, gisteren deze ovenschotel gemaakt met de eigengemaakt rode kool, wat een winner. Met buikpijn op de bank gezeten van het teveel eten 🙂
Eef says:
Wat ontzettend leuk om te lezen! Dankjewel voor je reactie 🙂
Els Lutgerink says:
Ga ik zeker eens doen, maar ik heb geen slow cooker, heb je alle recepten ook voor de gewone hapjes pan?
Eef says:
Dat zou geen probleem moeten zijn, je zult alleen het recept en de bereidingstijd natuurlijk wel iets moeten aanpassen.
Jeanette says:
Wat een HEERLIJK!!!!!recept.
Viel heel goed in de smaak bij iedereen.
Ik had een dag van te voren klaar gemaakt zodat ik het zo de oven ik kon schuiven.
Dit recept staat zeker bij mijn favorieten.
Dominique - team Eefkooktzo.nl says:
Wat leuk om te lezen, dankjewel voor je reactie 🙂 Dat is inderdaad handig om het een dag van tevoren te maken. Slim!
Marjes says:
Hallo
Wil de ovenschotel ook gaan maken, maar mijn vraag is:
Wat kun je gebruiken ipv crème freche?
Ben daar niet zo,n liefhebber van..
Groetjes
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Hi, je kunt e.v.t. een beetje extra melk toevoegen ipv crème fraîche!
Heidi Plas says:
Wat een ontzettend lekker recept. We hebben gesmuld, jammer dat het weer op is 😭. Het staat in ons favorieten lijstje 😋
Anna - Team Eef Kookt Zo Anna says:
Wat onwijs leuk om te horen, dankjewel Heidi!