Volg mij:
Ontbijt

Omelet met champignons en kaas

Omelet met champignons en kaas - Eef Kookt Zo

Het recept voor omelet met champignons en kaas. Een simpel maar waanzinnig lekker gerechtje dat je binnen een kwartiertje op tafel zet. Lekker bomvol champignons en kaas, het ideale hartige gerecht voor tijdens het ontbijt of de lunch.

Ik heb het je vast al eens verteld, ik ben dol op champignons. Helaas deelt mijn lief deze liefde niet en omdat ik nou eenmaal zo’n lieve vriendin ben die dan ook graag rekening houd met zijn wensen tijdens het koken eten we niet al te vaak champignons. Alleen heb ik er zo heel af en toe ontzettend trek in en dan maak ik deze heerlijke omelet voor de lunch. Makkelijk, snel klaar en echt waanzinnig lekker!

Een omelet bomvol champignons

In dit recept gebruik ik ongeveer 100 gram champignons of paddestoelen, net wat je lekker vindt trouwens. Kies lekker welke champignons of paddestoelen jij lekker vindt. In deze omelet zit bijvoorbeeld een mix van kastanjechampignons en shiitakes. Je kunt natuurlijk ook kijken wat je in huis hebt, deze omelet is perfect voor het opmaken van restjes champignons maar ook van andere groenten. Een paar reepjes paprika, wat bosui, fijngesneden courgette of wat tomaatjes doen het ook erg goed in combinatie met de champignons in deze omelet. Gebruik dan uiteraard wat minder champignons wat 100 gram champignons is best veel. Ik vind het nou eenmaal heerlijk als mijn omeletje bomvol champignons zit maar je kunt ook gerust iets minder doen. Dit recept neemt niet zo nauw.

Omelet met champignons en kaas - Eef Kookt Zo


Het recept voor een omelet met champignons en kaas:

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 1 omelet met champignons en kaas

Wat heb je nodig voor omelet met champignons en kaas (ingrediënten):

  • 100 gram champignons of paddestoelen
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 eetlepel Parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • (olijf)olie om in te bakken

Hoe maak je een omelet met champignons en kaas :

  1. Snipper het uitje en snijd de teentjes knoflook fijn.
  2. Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit het uitje en de knoflook rustig aan tot ze glazig beginnen te worden.
  3. Borstel ondertussen de champignons of paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes.
  4. Zodra het uitje en de knoflook glazig zijn geworden voeg je de champignons toe en bak je deze mee tot ze mooi bruin zijn. Je kunt eventueel een beetje extra olie toevoegen indien nodig.
  5. Kluts ondertussen 2 eitjes in een kommetje met (naar smaak) peper en zout. Giet de geklutste eitjes bij de champignons en bak de omelet om en om goudbruin.
  6. Als de omelet bijna klaar is strooi je de Parmezaanse kaas erover en vouw je hem dubbel. Garneer de omelet eventueel met wat tuinkers of peterselie. Eet smakelijk!

Omelet met champignons en kaas - Eef Kookt Zo

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer lekkers en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #EEFKOOKTZO als je dit recept gemaakt hebt. Dat vind ik super leuk!

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

2 Reacties

  • Beantwoorden Sandra

    Hmm dit maak ik ook regelmatig, inderdaad ideaal voor het opmaken van restjes! Groenten, ham, bacon… zo lekker 🙂 Jouw versie ziet er ook weer heel smakelijk uit zeg!

    8 april 2017 at 09:45
  • Laat een reactie achter