Macaronisalade

Macaroni salade

Macaroni salade, een lekkere en makkelijke koude pastasalade met macaroni. Romig en goed gevuld met onder andere komkommer, doperwten, paprika en mais. Dit is het ideale bijgerecht voor een frisse, zomerse maaltijd, tijdens een avondje BBQ-en, als lunch of als snelle makkelijke maaltijd met een stokbroodje erbij.

Koude macaroni salade

Salades zijn vaak een bijzaak, oftewel een bijgerecht. Maar deze macaroni salade is toch wel zo waanzinnig lekker, het is zeker geen ‘bijzaak’! Naast dat het dus een geweldige lunch of avondmaaltijd is, is hij natuurlijk ook nog steeds zeker aan te raden als bijgerecht. Goed gevuld, verfrissend en ontzettend smaakvol! Perfect toch?

Pastasalade met macaroni

Salade met macaroni

Pastasalades kennen we allemaal wel, het is een klassieker die zo’n beetje in ieder huishouden zomers op tafel staat! Ideaal om restjes mee op te maken, mee te nemen naar een picknick of om voor te bereiden zodat je ’s avonds lekker in het laatste zonnetje kan genieten van je maaltijd. Deze macaroni salade kan het dan ook allemaal. Een trouwens, ook buiten de zomer is hij enorm lekker! Neem hem bijvoorbeeld mee als lunch naar je werk, daar zal je wel wat collega’s jaloers mee maken.. 😉

Koude Macaroni salade

Favoriete salades

Deze macaroni salade behoort nu met zekerheid tot mijn favoriete salades. Hoewel een lekkere lichte bladsalade ook heerlijk is, geniet ik toch het meest van een goedgevulde salade bomvol smaak! Ook als bijgerecht, denk bijvoorbeeld aan een smaakvolle coleslaw of mijn befaamde aardappelsalade! Het allerfijnste aan deze salades, ook de macaroni salade, is dat ze onwijs makkelijk te maken zijn en onwijs lekker smaken. Win-win!

Macaroni salade
Macaronisalade

Macaroni salade

Macaroni salade, het ideale bijgerecht voor een frisse, zomerse maaltijd, bij de BBQ of als lunch! Goed gevuld en enorm smaakvol.
4.13 van 16 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 125 gram macaroni
  • 100 gram spekjes
  • 75 gram doperwten (uit de diepvries – ontdooid)
  • 75 gram mais
  • 1 rode paprika
  • ½ komkommer
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel bieslook
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Macaroni beetgaar koken in een pan met heet water, afgieten en afspoelen onder de koude kraan.
  • Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan (zonder extra olie) en laat na het bakken even uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Snij de komkommer en rode paprika in kleine stukjes.
  • Doe de macaroni in een ruime kom met alle rest van de ingrediënten.
  • Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 261kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwitten: 9g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op ‘recept opslaan’ en sla hem op in je eigen collectie.
Macaronisalade

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept