Ga terug
+ porties
Macaronisalade

Macaroni salade

Macaroni salade, het ideale bijgerecht voor een frisse, zomerse maaltijd, bij de BBQ of als lunch! Goed gevuld en enorm smaakvol.
4.13 van 16 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 125 gram macaroni
  • 100 gram spekjes
  • 75 gram doperwten (uit de diepvries - ontdooid)
  • 75 gram mais
  • 1 rode paprika
  • ½ komkommer
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel bieslook
  • peper en zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Macaroni beetgaar koken in een pan met heet water, afgieten en afspoelen onder de koude kraan.
  • Bak ondertussen de spekjes uit in een koekenpan (zonder extra olie) en laat na het bakken even uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Snij de komkommer en rode paprika in kleine stukjes.
  • Doe de macaroni in een ruime kom met alle rest van de ingrediënten.
  • Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 261kcal | Koolhydraten: 31g | Eiwitten: 9g | Vetten: 11g | Verzadigd vet: 4g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.