Limoencake

Limoen cake (plaatcake)

Limoen cake. In de categorie fantastische zomerse cakes, gooit deze limoen cake behoorlijk hoge ogen. Wát een heerlijke romige en frisse cake is dit geworden. En het is ook nog eens eenvoudig vegan te maken!

Deze geweldige cake met limoen is helemaal niet moeilijk om te maken. Voor de cake meng je simpelweg de droge ingrediënten en je voegt de natte daarna toe. Jullie weten het, ik hou mijn recepten graag makkelijk en simpel 😉  De botercrème met witte chocolade is ook zo gemaakt. De combinatie van de smeuïge plaatcake met limoen in combinatie met de romige crème en het frisse van de limoen is echt de bom. Ik raad het je absoluut aan eens te maken!

Limoen kokos cake

Wellicht denk je, deze plaatcake komt me enigszins bekend voor. Dat kan kloppen, want vorig jaar maakte ik een vergelijkbare versie met citroen en zomers fruit, namelijk de citroen plaatcake met botercrème. Een heerlijke cake, waarvan ik het recept gebruikte als basis voor deze. Hoewel hij echt qua smaak weer totaal anders is door de limoen en kokosmelk. Ik kan je vertellen, de combinatie van kokos en limoen is goud. Fris fruitig, zuur, zomers, bomvol smaak en lekker zacht zoet.

Limoencake met botercreme frosting

Plaatcake met limoen

Als ik de textuur van deze cake zou moeten omschrijven, zou ik zeggen: súper smeuïg. En dat is precies waar ik van hou. Droge cake is absoluut niet aan mij besteed. De smaak is lekker fris door de limoen, het zuurtje past perfect bij het zoete van de witte chocolade en de romigheid van de crème. En weet je wat extra leuk is? Deze limoen cake is eenvoudig vegan te maken. Namelijk door plantaardige boter en vegan witte chocolade te gebruiken in de crème. De cake is van zichzelf al volledig plantaardig. Het is een optie natuurlijk, want of je nu voor vegan of niet vegan gaat, in beide gevallen is deze zomerse cake met limoen fan-tas-tisch!

Limoen plaatcake

Limoencake

Limoencake

Superlekkere zomerse limoencake. Eenvoudige plaatcake om te maken, heerlijk fris en romig van smaak. Aanrader!
4.75 van 4 stemmen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Hoeveelheid: 10 stukken

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 200 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 theelepel azijn
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 limoen (rasp en sap)
Voor de botercrème:
  • 175 gram boter (kamertemperatuur, evt. plantaardig)
  • 75 gram witte chocolade (evt. plantaardig)
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 limoen

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
  • Bedek de bakvorm met bakpapier.
  • Meng de droge ingrediënten in de kom van een keukenmachine.
  • Meng de overige ingrediënten in een kom en voeg die beetje bij beetje toe aan de droge ingrediënten, mix kort tot je een glad beslag hebt.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in ca. 25-30 minuten gaar in de oven. Check met een satéprikker of deze er droog uitkomt.
  • Laat de cake volledig afkoelen.
  • Klop voor de botercrème de boter luchtig in een keukenmachine.
  • Voeg als het bijna klaar is de poedersuiker toe samen met het rasp van 1 limoen en 2 theelepels limoensap.
  • Smelt ondertussen de witte chocolade en laat iets afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de afgekoelde witte chocolade voorzichtig door de botercrème.
  • Verdeel de botercrème over de afgekoelde cake. Garneer naar wens met bijvoorbeeld schijfjes limoen of vers zomerfruit.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 384kcal | Koolhydraten: 47g | Eiwitten: 3g | Vetten: 22g | Verzadigd vet: 14g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Limoencake

Limoencake Pinterest Collage

5 reacties op “Limoen cake (plaatcake)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel dit recept