Komkommersalade, een van de meest makkelijke en lekkere salades om te maken als bijgerecht deze zomer. Hij doet het perfect tijdens een avondje BBQ-en, maar ook tijdens de ‘gewone’ doordeweekse avond is deze frisse komkommersalade de ster van de show tijdens een AGV-tje.
Frisse komkommersalade
Deze frisse salade met komkommer maak ik met romige Griekse yoghurt en wordt op smaak gebracht met peper, zout en dille. Super simpel, super lekker. Mocht je trouwens dille niet lekker vinden in de komkommersalade, dan kun je dit ook prima vervangen voor bijvoorbeeld peterselie.
Het is altijd verleidelijk om nog meer smaken toe te voegen, maar geloof mij als ik zeg dat juist in zijn eenvoud deze salade met yoghurt zo lekker is. Het is echt heerlijk fris en smaakvol door de combinatie van sappige komkommer, frisse yoghurt en een beetje pit van de kruiden.

Komkommersalade met yoghurt
Het lekkerste is om de komkommer echt goed dun te schaven. Dat doe ik het liefst met een mandoline, dat gaat en mega snel en de plakjes zijn allemaal flinterdun en van hetzelfde formaat. Dat is overigens geen must hoor, want je kunt ook een kaasschaaf gebruiken!
Zelf maak ik deze salade regelmatig als bijgerecht, maar zoetzure komkommer is ook zeker een favoriet. Sowieso ben ik gek op komkommer. In dit lijstje vind je dan ook nog veel meer komkommer recepten.


Ingrediënten
- 1 komkommer
- 100 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 takjes dille (fijngesneden)
- 1 eetlepel azijn
Ook handig:
Zo maak je het (bereidingswijze)
- Snij de komkommer (eventueel met een mandoline) in dunne plakken
- Doe de komkommer in een ruime kom en voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe.
- Schep alles om en breng het op smaak met peper en zout.
- Laat even staan voor je hem gaat serveren (liefst een uurtje in de koeling) zodat de smaken goed kunnen intrekken. Geniet ervan!
Labels/ merken in dit artikel kunnen onderdeel zijn van een betaalde samenwerking. Sommige links op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.



De recepten zijn leuk, maar zoveel advertenties dat je site nog maar nauwelijks leesbaar is en heel rommelig wordt. Voor je het weet klik je op een reclame filmpje. Dit is gewoon niet leuk meer.
Wat vervelend dat je dat zo ervaart Marieke! Om de website en recepten gratis toegankelijk te houden zijn advertenties helaas onvermijdelijk, hopelijk kun je nog wel genieten van de recepten.
Om extra vocht te vermeiden (verwijderen…) snij de komkommer in fijne schijfjes, leg ze verdeeld in een kom en bestrooi met zout. Wacht +/- 1 uurtje en giet vervolgens het onttrokken water uit. Dep eventueel af met keukenpapier vooraleer de overige ingrediënten toe te voegen!
Ik weet nooit wat voor azijn?
Ik wil.het maken maar sta eindeloos te twijfelen.
Marc de Champagne azijn?
Nooit van gehoord en gezien !?
Een witte wijnazijn is al prima! Maar een simpele natuurazijn kan ook!
Waarom is er zoveel vocht in de komkommersalade de volgende dag
Omdat komkommer simpelweg uit veel vocht bestaat. Dat is eigenlijk altijd zo als je komkommer in stukjes in een bak legt dus ook met een salade. Niets ergs aan alleen het is wat vochtiger.
Kun je dit ook al een dag van te voren maken of is het dan minder lekker?
Ja hoor dat kan prima. Komkommer zal wat slapper worden maar als ik het over heb eet ik het vaak ook de dag erna. Zijn de smaken lekker ingetrokken 🙂
Afgelopen weekeinde gemaakt bij de taboeleh met kipspiesjes. Culinaire vrijheid genomen door Marc de Champagne-azijn te gebruiken, en een veelvoud van 2 takjes dille.
Wat heerlijk! Dat klinkt als een heerlijke combinatie. En culinaire vrijheid moet je zeker nemen! Bedankt voor je reactie.
Kan je ook iets anders gebruiken ipv dille?
Hi Marleen, het voegt wel enorm veel smaak toe en is niet echt te vervangen. Je zou wel bieslook en/of peterselie kunnen gebruiken, de smaak wordt dan wel wat anders!
O lord have mercy wat heerlijk 👌🏾
basilicum of munt is ook lekker ipv azijn
Lekker: een rauw uitje erdoor, heel klein gesneden.
Lekkere tip, dankjewel!