Volg mij:
(Zoete) Baksels

Kleine citroen meringue taartjes

Kleine citroen meringue taartjes

Heerlijke frisse, kleine citroen meringue taartjes. Een verwennerij, he-le-maal voor jezelf. Hoe fijn is dat! Deze schattige kleine taartjes hoef je namelijk niet te delen en, geloof mij, dat wil je ook helemaal niet 😉 !

Wat zien ze er leuk uit hé, deze kleine citroen meringue taartjes?! Ze zien er niet alleen heel erg leuk uit, ze zijn ook nog eens heel erg lekker. Wist je dat je ze ook prima kunt voorbereiden? Je kunt ze tot zelfs een dag van te voren maken en (in een afgesloten bakje) bewaren in de koelkast. Koud zijn ze namelijk het lekkerst!

Kleine citroen meringue taartjes

Voor het maken van deze kleine citroen meringue taartjes gebruik ik twee basisrecepten. Het eerste recept is “zelf tartelettes maken“. Hiermee maak je de bodem van de taartjes. Dit is een stap-voor-stap recept en kan eigenlijk niet mislukken. De lemon curd kun je kant en klaar kopen als je dat wil, maar het is ook ontzettend lekker om het zelf te maken. Bekijk hiervoor het recept voor “Lemon curd“. In dit kleine taartje komen dus eigenlijk twee basisrecepten samen. Een aanrader om eens te maken!

Citroen meringue tartelettes


Het recept voor kleine citroen meringue taartjes:

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 10 minuten | Totale tijd: 20 minuten
Hoeveelheid: ca. 4-6 taartjes

Wat heb je nodig voor kleine citroen meringue taartjes (ingrediënten):

Hoe maak je kleine citroen meringue taartjes :

  1. Maak de tartelettes zoals aangeven in dit recept: zelf tartelettes maken.
  2. Vul de tartelettes ieder met een laagje lemon curd.
  3. Klop vervolgens de eiwitten stijf met de suiker.
  4. Doe het stijfgeklopte schuim in een spuitzak en vul hiermee de tartelettes/ kleine taartjes.
    Dit kun je in puntjes doen zoals ik heb gedaan, maar je kunt ook één grote toef maken of wat je zelf leuk vindt.
  5. Zet de grill van de oven aan en ze de taartjes met het schuim enkele minuten onder de grill tot het schuim gaat verkleuren.
    Hou de taartjes goed in de gaten, dit kan heel snel gaan.
  6. Laat de taartjes afkoelen en bewaar ze (in een afgesloten bakje) in de koelkast. Eet smakelijk!

Kleine citroen meringue taartjes

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter