Zelf tartelettes maken (basis recept)

Zelf tartelettes maken – kleine taartjes (basisrecept)

Zelf tartelettes maken. Met dit handige basisrecept kun je zelf heerlijke tartelettes maken. Een tartelettes is een mini taartje welke je met allerlei lekkers kunt vullen. Omdat een goede basis nooit weg is deel ik vandaag het basisrecept met je en binnenkort nog een recept voor een zalige vulling…

Het recept voor deze taartjes heb ik geïnspireerd op het basisrecept uit het kookboek “Kleine taartjes” van Meike Schaling. Het leuke aan deze taartjes is dat je ze met van alles en nog wat kunt vullen. Mocht je daar trouwens nog meer inspiratie voor willen kan ik je dit kookboek zeker aanbevelen. Hierin vind je maar liefst 60 (!) variaties dus je kunt je lol op 😉 .

Zelf tartelettes maken – een klein taartje voor iedereen

Als je mij al even volgt weet je dat ik dol ben op eenpersoons porties. Niet zo zeer op koken voor één persoon, maar meer in het kader van toetjes in een glaasje zodat iedereen zijn of haar eigen toetje heeft. Dat vind ik ook zo leuk aan deze kleine taartjes. Je kunt de hoeveelheden precies aanpassen naar voor hoeveel mensen je de taartjes gaat maken en iedereen heeft zijn of haar eigen verwen momentje. Ideaal!

Tartelettes maken

Zelf tartelettes maken (basis recept)

Zelf tartelettes maken

Met dit handige basisrecept kun je zelf heerlijke tartelettes maken. 
4.15 van 14 stemmen
Voorbereiding: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 6 tartelettes

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 120 gram bloem
  • 75 gram roomboter ((koud))
  • 50 gram poedersuiker
  • 20 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel ei ((opgeklopt))
  • snuf zout

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Meng alle ingredienten door elkaar, behalve het ei en maak er een kruimelig deeg van.
    Deeg maken voor de tartelettes
  • Voeg daarna het ei toe en maak er een mooi bol deeg van. Pak de bol deeg in, in huishoudfolie en zet deze minimaal een half uur in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden boven- en onderwarmte.
  • Verdeel een beetje bloem over het deeg en het aanrecht en rol het deeg daarna uit tot een lap deeg met een dikte van een halve centimeter.
  • Steek met een ring, welke groter is dan de bakring die je gaat gebruiken voor het bakken, een rondje uit het deeg en leg deze op de vorm.
    Deeg in de bakringen doen
  • Druk het deeg in de vorm en snij eventuele randjes met een scherp mes weg. Met een vork prik je gaatjes in de bodem.
    Gaatjes in de bodem prikken
  • Zet de tartelettes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze vervolgens in ca. 12-15 minuten goudbruin.
  • Even laten afkoelen en vervolgens verwijder je voorzichtig de ring zodat de taartjes verder kunnen afkoelen.
  • Vul de tartelettes daarna met een vulling naar keuze en maar er kleine taartjes van.

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 213kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwitten: 2g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 6g

*Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Klik op 'recept opslaan' en sla hem op in je eigen collectie.

Zelf tartelettes maken (basis recept)

Zelf tartelettes maken Pinterest Collage

13 thoughts on “Zelf tartelettes maken – kleine taartjes (basisrecept)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept