Volg mij:
(Zoete) Baksels, Kooktips

Zelf tartelettes maken – kleine taartjes (basisrecept)

Zelf tartelettes maken (basis recept)

Zelf tartelettes maken. Met dit handige basisrecept kun je zelf heerlijke tartelettes maken. Een tartelettes is een mini taartje welke je met allerlei lekkers kunt vullen. Omdat een goede basis nooit weg is deel ik vandaag het basisrecept met je en binnenkort nog een recept voor een zalige vulling…

Het recept voor deze taartjes heb ik geïnspireerd op het basisrecept uit het kookboek “Kleine taartjes” van Meike Schaling. Het leuke aan deze taartjes is dat je ze met van alles en nog wat kunt vullen. Mocht je daar trouwens nog meer inspiratie voor willen kan ik je dit kookboek zeker aanbevelen. Hierin vind je maar liefst 60 (!) variaties dus je kunt je lol op 😉 .

Zelf tartelettes maken – een klein taartje voor iedereen

Als je mij al even volgt weet je dat ik dol ben op eenpersoons porties. Niet zo zeer op koken voor één persoon, maar meer in het kader van toetjes in een glaasje zodat iedereen zijn of haar eigen toetje heeft. Dat vind ik ook zo leuk aan deze kleine taartjes. Je kunt de hoeveelheden precies aanpassen naar voor hoeveel mensen je de taartjes gaat maken en iedereen heeft zijn of haar eigen verwen momentje. Ideaal!

Tartelettes maken


Het recept om zelf kleine taartjes te maken (tartelettes):

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 12-15 minuten | Totale tijd: 30 minuten (+ half uur in de koelkast)
Hoeveelheid: ca. 4-6 tartelettes (afhankelijk van hoe groot je bakringen zijn)

Wat heb je nodig om zelf tartelettes te maken (ingrediënten):

  • 120 gram bloem
  • 75 gram boter (koud)
  • 50 gram poedersuiker
  • 20 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel ei (opgeklopt)
  • snuf zout

Overig: bakringen

Hoe maak je zelf tartelettes :

Meng alle ingredienten door elkaar, behalve het ei en maak er een kruimelig deeg van.

Deeg maken voor de tartelettes

Voeg daarna het ei toe en maak er een mooi bol deeg van. Pak de bol deeg in, in huishoudfolie en zet deze minimaal een half uur in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden.

Verdeel een beetje bloem over het deeg en het aanrecht en rol het deeg daarna uit tot een lap deeg met een dikte van een halve centimeter.

Steek met een ring, welke groter is dan de bakring die je gaat gebruiken voor het bakken, een rondje uit het deeg en leg deze op de vorm.

Deeg in de bakringen doen

Druk het deeg in de vorm en snij eventuele randjes met een scherp mes weg.

Met een vork prik je gaatjes in de bodem.

Gaatjes in de bodem prikken

Zet de tartelettes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze vervolgens in ca. 12-15 minuten goudbruin.

Even laten afkoelen en vervolgens verwijder je voorzichtig de ring zodat de taartjes verder kunnen afkoelen.

Vul de tartelettes daarna met een vulling naar keuze en maar er kleine taartjes van.


Zelf tartelettes maken (basis recept)

Laat het mij weten via Instagram of Facebook als je dit recept gemaakt hebt door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht. Dat vind ik namelijk echt super leuk!

Bekijk ook mijn andere lekkere recepten voor nog meer inspiratie en vergeet je niet te abonneren op de nieuwsbrief zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste recepten.

Deel dit bericht
Vorig artikel Volgend artikel

Ook lekker...

Geen reacties

Laat een reactie achter