Kip tikka masala

Kip tikka masala

Yes! Ik heb weer een super lekker en écht makkelijk recept voor een Indiase curry voor je. Kip tikka masala it is! Een milde, romige curry met kip. Lekker met rijst of naan en groene groenten zoals doperwtjes of sperziebonen.

Inmiddels weten jullie het wel, ik ben dol op Indiase curry. Je vindt meerdere lekkere recepten hiervoor op mijn blog zoals kip tandoori, kip korma en butter chicken. Maar natuurlijk ook hoe je zelf het lekkerste naanbrood kunt maken. Wist je dat je dat gewoon in de pan bakt? Een van de makkelijkste recept als het aankomt op zelf brood bakken.

Kip tikka masala – écht makkelijk

Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat het recept voor kip tikka masala al een tijdje op mijn blog stond. Maar het oude recept uit 2015 was alles behalve écht makkelijk. Lastig te vinden ingrediënten zoals gedroogde kasoori methi blaadjes en niet echt een fijne, makkelijke bereidingswijze, maar wel heel lekker (uiteraard 😉 ). Ik was daar toen simpelweg nog niet zo mee bezig, recepten toegankelijk maken en ervoor zorgen dat je ze makkelijk kunt maken.

Dat moest anders kunnen en iets meer dan een maand geleden dook ik met het oude recept de keuken in om er een écht makkelijke versie van te maken. Uiteindelijk heeft het me 3 pogingen gekost, soms ben ik een beetje perfectionistisch 😉 . Gelukkig waren alle drie de versies lekker, maar de laatste was het allerlekkerst en dat recept deel ik vandaag met je.

Ingredienten tikka masala - kip marineren

Zelf kip tikka masala maken zonder pakjes of zakjes

Eigenlijk heb je niet veel ingredienten nodig voor kip tikka masala. Nu kijk je misschien met een schuin oog naar de ingrediëntenlijst en denk je, nou Eef, dat lijkt me nog best een lijstje. Klopt, voor een lekkere curry heb je meestal wel wat kruiden nodig, maar geloof mij, je hebt ze waarschijnlijk allemaal wel in huis en anders zijn ze gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt om de hoek. Ik bedoel paprikapoeder, korianderpoeder en komijn heb je waarschijnlijk wel standaard in huis. Misschien garam massala niet, maar die is echt de moeite waard om in huis te halen. Het is een heerlijk kruidenmengsel speciaal voor gerechten met kip en wordt bijna dagelijks gebruikt in India. Ik weet zeker dat als je hem eenmaal hebt geproefd je het vaker wilt gebruiken.

Zelf kip tikka masala maken

Kip tikka masala

Makkelijk recept voor een heerlijke kip tikka masala welke je binnen 30 minuten op tafel zet.
5 van 1 stem
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

Marinade voor de kip

  • 350 gram kipdijfilet
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel garam masala
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels koriander
  • 1 theelepel gember vers - geraspt
  • ½ theelepel chilivlokken

Currysaus

  • 100 gram crème fraîche
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten 400 gram
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel garam massala
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gember vers - geraspt
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma

Lekker met naanbrood, rijst en groene groenten zoals doperwten, sperziebonen of boontjes. Garneer naar smaak met verse koriander.

    ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

    • Marineer de kip met de ingredienten voor de kip marinade en laat dit minimaal 1 uur of een nachtje marineren.
    • Bak de kip (in de yoghurt marinade) in een ruime koekenpan gaar en schep het daarna uit de pan.
    • Nu gaan we de currysaus maken: fruit hiervoor de gesnipperde uitjes, gember en knoflook even aan.
    • Voeg dan de droge kruiden toe: koriander, komijn, kurkuma, paprikapoeder, garam massala en bak even kort mee.
    • Tomatenpuree erbij en ook dit bak je even kort mee.
    • Dan het blik gepelde tomaten erbij samen met de crème fraîche. Breng dit aan de kook. Voeg indien nodig een beetje water toe als de saus te dik is.
    • Voeg de kip toe, omscheppen en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra garam masala. Garneer naar smaak met versie koriander. Eet smakelijk!

    voedingswaarden (per persoon/ portie):

    Calorieën: 260kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwitten: 24g | Vetten: 12g | Verzadigd vet: 6g
    WIL JE DIT RECEPT OPSLAAN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

    Kip tikka masala

    Tikka masala met kip Pinterest Collage

    Eef

    Eef

    Wat leuk dat je een van mijn recepten gaat maken. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Laat het weten via Instagram of Facebook door de hashtag #EEFKOOKTZO te gebruiken of tag mij in je bericht.

    1 gedachte op “Kip tikka masala”

    Laat een reactie achter

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Eef - Eef Kookt Zo

    Welkom!

    Hier deel ik al mijn keukengeheimen met je. Lekkere, écht makkelijke gerechten die elke thuiskok kan maken.

    Wekelijks komen er nieuwe recepten online. Elke vrijdag een lekker & écht makkelijk weekmenu. Afgewisseld met mijn ultieme kooktips, tips voor restaurants of bestemmingen waar je blij van wordt en soms een persoonlijke kijkje achter de schermen. Kook ze!

    Liefs,
    Eef

    Social Media

    Nieuwsbrief

    Favorieten

    Op de hoogte blijven

    Je kunt Eefkooktzo.nl volgen via Facebook, Instagram, Bloglovin’, Pinterest en Twitter. Heb je vragen en/of opmerkingen dan hoor ik dat natuurlijk graag! 

    Scroll naar top