Kip shoarma met zoete aardappel

Kip shoarma met zoete aardappel

Kip shoarma met zoete aardappel. Een heerlijke shoarma schotel met zoete aardappelfrietjes, groenten, gesmolten kaas en heerlijke zelfgemaakte knoflooksaus. Binnen een half uurtje op tafel en zo ontzettend lekker!

Soms heb je gewoon zin om lekker te snacken, maar niet meteen iets wat ‘slecht’ is. Liefst ook nog een beetje groenten, maar evengoed op en top comfort food. Daar is deze kip shoarma met zoete aardappel het uitstekende gerecht voor! Makkelijk om te maken, lekker veel groenten erin en evengoed (dat mag niet ontbreken als je het mij vraagt) gesmolten kaas én (zelfgemaakte) knoflooksaus, zo lekker!

Snelle kip shoarma met zoete aardappel

Nu is dit natuurlijk een soort van kapsalon alleen dan net even anders. Met kip, groenten en die heerlijke zoete aardappelfrietjes. Ik ben dol op ‘gewone’ frietjes, maar op zijn tijd vind ik zoete aardappelfrietjes ook erg lekker. Ik heb een uitgebreid recept geschreven hoe je ze heel krokant kunt krijgen: krokante zoete aardappelfrietjes. Je bent er iets langer mee bezig om ze dan zo krokant te krijgen dan dat je simpelweg de zoete aardappelfrietjes in de oven doet, maar het resultaat is ernaar. Dus mocht je net even iets meer tijd hebben, probeer dat recept eens voor die heerlijke echt krokante zoete aardappelfrietjes uit de oven.

Kip shoarma ovenschotel met zoete aardappel

Kip shoarma met zoete aardappel

Kip shoarma met zoete aardappel

Kip shoarma met zoete aardappel, een heerlijke shoarma ovenschotel met zoete aardappelfrietjes, groenten, gesmolten kaas en knoflooksaus.
4.30 van 10 stemmen
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 750 gram zoete aardappelfrietjes
  • 500 gram kipfilet (in blokjes)
  • 150 gram geraspte kaas
  • 150 gram cherrytomaten
  • 100 gram ijsbergsla (fijngesneden)
  • 2 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 komkommer
  • knoflooksaus
  • peper en zout

HANDIG OM TE HEBBEN:

ZO MAAK JE HET (bereidingswijze):

  • Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
  • Bak de zoete aardappelfrietjes krokant in ca. 20-25 minuten in de oven (of sneller: gebruik te frituur).
  • Snipper 1 rode ui en snij de tenen knoflook fijn.
  • Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit de fijngesnipperde rode ui en de teentjes knoflook even aan.
  • Voeg de kipfilet in blokjes toe en kruid naar smaak met shoarmakruiden en eventueel extra peper en zout.
  • Terwijl je de kip aan het bakken bent en de zoete aardappelfrietjes in de oven zitten snij je alvast de groenten: snij de andere rode ui in ringen, de komkommer in halve plakjes en de cherrytomaten halveer je.
  • Verdeel de zoete aardappel na het bakken over een ruime ovenschaal, strooi er naar smaak wat zout over, doe hierop de kip en verdeel de geraspte kaas erover. Gratineer de kaas nog enkele minuten in de oven tot deze gesmolten is.
  • Haal de ovenschaal uit de oven, verdeel de groenten en sla erover met de knoflooksaus naar smaak. Eet smakelijk!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 560kcal | Koolhydraten: 48g | Eiwitten: 300g | Vetten: 18g | Verzadigd vet: 8g

*Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

RECEPT BEWAREN?Maak dan snel én gratis een eigen account aan.

Kip shoarma met zoete aardappel

Kip shoarma met zoete aardappel Pinterest Collage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept