Kijkje achter de schermen: september

September was echt een super leuke, super drukke en echt ronduit verrassende maand! Zo was ik een weekendje op Texel, een dagje in Tilburg en weer vaak genoeg in Amsterdam. Waren er meer dan genoeg gezellige momenten, fantastische foodpost en deelde ik niet één maar twee (!) hele leuke, persoonlijke nieuwtjes met je! Vandaag een kijkje achter de schermen: september.

September vind ik altijd een leuke maand. Mede omdat ik jarig ben, meestal is het nog lekker weer en het vaak gewoonweg een hele fijne maand is. Je hebt zo je voorkeuren toch 😉 . De herfst komt er weer aan en stiekem, ik vind dat best fijn. Elk seizoen heeft wat mij betreft zijn charmes maar ik ben nu wel echt een beetje toe aan de herfst. Lekker de keuken in duiken, stoofpotjes maken en het huis extra gezellig maken.

Appelcake

Jarig!

De maand begon met mijn verjaardag. Als je voor de 3e keer 28 wordt is het op een gegeven moment niet zo spannend meer 😉 maar evengoed was het weer erg gezellig! Uiteraard ging in aan de bak (letterlijk) en maakte ik een heerlijke appelcake (deze komt aanstaande woensdag online!), een cheesecake met een sinterklaas tintje en een verrukkelijke chocoladetaart. Alle 3 de recepten waren overigens meer dan goedgekeurd en komen dus allemaal nog online maar bij deze alvast een sneak peek van de waanzinnig lekkere appelcake!

Kijkje achter de schermen op de boerderij

Samen met Annemiek van het blog “Keukenliefde” bracht ik een bezoek aan de boerderij van Vecozuivel voor een hele leuke samenwerking. In augustus hadden we namelijk al een kijkje achter de schermen gehad in de fabriek en nu mochten we op de boerderij kijken. Het was een heerlijke nazomerse dag waarop ik zo ontzettend veel gezien, geleerd en te weten ben gekomen over het reilen en zeilen van een biologische boerderij. Binnenkort vertel ik je hier nog veel meer over…

Dagje Tilburg met HEMA

Voor Hema ging ik, voor mijn doen dan, naar de andere kant van het land, namelijk: Tilburg! Ik was namelijk uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening van het nieuwe foodconcept van HEMA welke in hun nieuwe filiaal in Tilburg plaats vond. Een super toffe opening, prachtig filiaal en heerlijk eten. Binnenkort vertel ik je er meer over in een nieuwe “nieuws voor foodies”  maar mocht je in de buurt van Tilburg wonen: neem zeker een kijkje! Ze hebben er (heerlijke!) vers gemaakte stroopwafels, goed belegde pizza’s (al vanaf 5 euro) en kleurrijke smoothiebowls. Natuurlijk kun je er terecht voor nog veel meer lekkers en… natuurlijk zijn ook de bekende rookworst en tompouce in het assortiment gebleven!

Kijkje achter de schermen bij Albert Heijn

Afgelopen donderdag mocht ik als afsluiter deze maand ook nog een kijkje nemen achter de schermen bij niemand minder dan Albert Heijn. Zo ben ik nu helemaal op de hoogte van alle najaarstrends, hoe Perla koffie wordt gemaakt en weet ik alles over de Delicata chocolade. Over de heerlijke Delicate chocolade vertel ik je overigens snel meer… maar neem zeker een kijkje bij de chocolade in de winkel. Er is zo ontzettend veel lekkers bijgekomen! Ook is het borrelassortiment uitgebreid. Zo komt er binnenkort een geweldig lekkere cheddar op de kaasafdeling (ik kan niet wachten!), vind je per streek heerlijke vleeswaren (die je online allemaal kunt bestellen), fantastisch lekker (afbak)brood om deze kaasjes of vleeswaren op te serveren en ook de afdeling tapas is behoorlijk uitgebreid. Zo komt er een warme nacho dip die je echt moet proberen, heerlijke labneh, een spread met zoete aardappel en chili en nog zoveel meer lekkers. Ik krijg gewoon weer trek als ik dit schrijf!

Huisje, boompje, beestje?

Deze maand had ik niet één maar twee hele leuke nieuwtjes om te vertellen. Zoals je hebt kunnen lezen ben ik namelijk al iets meer dan 20 weken zwanger van ons eerste kindje maar omdat we nog even “offline” wilde genieten van onze roze wolk hebben we tot vorige week gewacht met het delen ook “groots” online te delen. Het tweede nieuwtje heb je misschien ook gezien via instagram, vriendlief heeft mij namelijk ten huwelijk gevraagd! Dus je snapt, ik zit echt op een roze wolk 😀 . Wat hebben we overigens veel lieve reacties hebben we gekregen. Met name via Instagram en Facebook kregen we echt mega veel reacties maar ook op het blog en persoonlijk, zo lief! Dank jullie wel, overweldigend en echt zo ontzettend lief!

Salade met warmgerookte zalm, avocado en granaatappel

Lekkere post

De postbode had het weer druk deze maand… Er kwamen namelijk zoveel leuke, lekkere en verrassende pakketjes met foodpost binnen dat ik nog niet eens alles uitgebreid heb kunnen (uit)proberen. Zo kreeg ik een prachtige gerookte zalm van warmgerooktezalm.nl waarmee ik deze heerlijke salade maakte, mega veel heerlijke chocolade (waarvan ik een deel letterlijk met je heb gedeeld via een winactie), heerlijke drankjes, Mexicaanse lekkernijen, een prachtig kookboek en nog veel meer leuks! De leukste (en lekkerste!) foodpost deel ik uiteraard met je (mocht ik dat al niet hebben gedaan).

Weekendje Texel

Een weekendje weg zat er ook nog even in deze maand. Na al het verbouwen, wat overigens inmiddels zo goed als af is op een paar kleine details na. Denk aan een leuke lamp waar we nog niet tegenaan zijn gelopen, nog een likje verf extra in de gang of een nieuwe plank voor in de keuken (want ja, nu alweer ruimtegebrek 😉 ). Meer de aankleding en minder de “klussen”. Gelukkig want in aankleding ben ik een heel stuk beter haha. Goed, we dwalen af, na al het verbouwen was er dus tijd voor een lekker weekend weg! Dit keer stond Texel op de agenda want daar was het, het 2e weekend van september, Texel Culinair. Dat was echt fantastisch leuk! Lees er meer over in dit artikel over een weekendje (culinair) Texel >>

Haven van Texel

Tot slot

September was echt een heerlijke maand, verloofd (!), eindelijk ons geluk met je delen en meer dan genoeg gezelligheid. Bijna teveel leuks om allemaal op te noemen! Zo had ik ook nog een geslaagde borrel van mediabureau Semilo met collega bloggers, ging ik lekker uit eten bij o.a. Happyhappyjoyjoy (aanrader!) en had ik zoveel leuke events dat mijn agenda een klein beetje overliep… Maar ik heb meer dan genoeg inspiratie opgedaan voor de nieuwe maand. In oktober ga ik (hopelijk) een cursus fotografie ga volgen waarmee ik de donkere maanden van het jaar fototechnisch ook een beetje vrolijk doorkom 😉 . Gaan we verder met het inrichten van de kinderkamer en de laatste puntjes op de “i” in huis. Heb ik weer een paar hele leuke (en hopelijk lekkere 😉 ) events op de planning staan  en ga ik weer lekker aan de slag in de keuken met nieuwe recepten. Volg me ook op Instagram voor nog meer “achter de schermen” en dan wens ik je voor nu een hele fijn oktober maand!

12 reacties op “Kijkje achter de schermen: september

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *